Herlig V75-omgang i Drammen

Tin Tveiten og Geir Mikkelsen.
Tin Tveiten og Geir Mikkelsen.

V75-sirkuset stanser i Drammen denne helgen. Nettavisen byr på to bankere i jakten på sju rette.

Sportspills meny lørdag:
V5 Drammen lørdag: Silje får ikke være med i V75
Oddstips vintersport: Ole Einar spilles i sprek dobbel

Lørdagens V75 i Drammen er en strålende omgang både sportslig og spillemessig. Sist lørdag røk vi dessverre på vår hovedbanker her på Nettavisen, Teddy Gutten Støen, men heldigvis ble det klaff for ti andelslag på Eksperten som hadde gardert denne og bankerspilt Røste Lill i V75-2.

Oppdatert fredag kveld: Rolf Lerum leverte strålende V5-tips på Jarlsberg fredag. Hans mellomste V5-forslag (innl.pris kr 450) satt klokkerent og betalte tilbake meget pene 8 712 kroner. Det innebar at Nettavisen spilte inn over 60 000 kroner bare i V5-spillet på Jarlsberg fredag og da får vi tro at tipsformen sitter i til lørdagens V75-runde i Drammen.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Sist lørdag lanserte vi kun en banker, denne lørdagen lanserer vi to og den ene blir ikke favoritt. Vi plasserer våre to bankere helt likte i forhold til hvor stor tro vi har på dem, men har svært god tro på at begge leder sine løp fra start til mål.

Tet og slutt?
Den første dukker opp i eliteløpet for kaldblodshester i V75-3 og heter ikke uventet 2 Tin Tveiten. Åtteåringen har neppe vært bedre enn han er nå, og i siste starten på Bjerke så stormvarslet da også Rolf Lerum for hesten. Med rette. Tin Tveiten tok seg lett forbi ledende Tekno Odin i det løpet. Spor to lørdag betyr garantert tet, og sprint er alt annet enn et minus. Nå er muligens Tin Tveiten enda et hakk skarpere med ryggløp, men tet og sprint i Drammen er så nær perfekte forutsetninger det kan bli. Tekno Odin har faktisk ikke vunnet et eneste sprintløp i år. Vi tror 2 Tin Tveiten og Geir Mikkelsen seiersdefilerer etter V75-2 og bankerspiller.
Rangering V75-3: A: 2 B: 3 C: 12-1-8-5 D: 7-10-11-9-6-4

Aldri vært bedre
9. juli måtte undertegnede ta i fatt reprisen av V65-1 på Jarlsberg for å se Rapido Va Benes seiersløp en gang til.  Fra spor fem dundret Gottling-hesten til tet og passerte første tusen på 10.1. Da var jeg helt sikker på at dette ikke kunne holde til mål over 2100 meter. Men Rapido Va Bene holdt stilen helt enesteående til mål og vant greit til hele 36 ganger pengene. Hesten vant også de to påfølgende startene, men mistet så formen på sensommeren. I de fire siste løpene har Rapido Va Bene vært tilbake til nivået fra Jarlsberg-løpet og sist på Bjerke gjorde hesten et gnistrende seiersløp på Bjerke, til tross for dødens underveis. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Lørdag har hesten trukket spor tre bak startbilen og vær du sikker på at Tom Erik Solberg ladder mot tet her. Får hesten tet, tror vi løpet er kjørt. 9 McSteamy er trolig enda bedre på kapasitet, men har bakspor og har kun startet en gang i Drammen før. Det endte i galopp, og selv om hesten fløy mellom galoppene i comebacket på Bjerke sist (det samme løpet som Rapido Va Bene vant), så er neppe svingene noen fordel i Drammen nå heller. Vi tror Tom Erik Solberg og 3 Rapido Va Bene leder hver meter av V75-7 i Drammen lørdag og klinker til med et frekt bankerspill på 2. valget.
Rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 3 B: 9-4-5 C: 2-7-8-1-6-12-10-11

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


V75-1 - Stallansatte. Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Lørdag 15/11 bankerspilte Rolf Lerum 1 It's All In The Game i V65-6 på Forus. Da var hesten et andrevalg i spillet. Ble dessverre litt for stri i tet den dagen og ble tatt ned av favoritten Herecomesthesun i de siste stegene. Det kostet Nettavisen V65-gevinster for over 600 000 kroner. Lørdag er det 2100 meter, men det er Drammen og kusk Dag Sveinung-Dalen er blant de beste stallkuskene. Vi tror på bra sjanse for tet og setter hesten først.

Det er liten tvil om at 2 Quickstile er best på kapasitet, men Drammens baneprofil er neppe til hestens fordel og hesten blir voldsomt stor favoritt i V75-1. Var praktfull da han vant et V75-løp på Biri i sin siste start og er selvsagt en klar seierskandidat. På de to minste V75-forslagene betaler vi også for startkatapulten 3 El Jaros som kan overfly It's All In The Game fra start. De som husker godt vil kanskje erindre at vi satt hesten først sist hesten gjestet Drammen. Det var et V75-løp 30/8 og hvem vant det løpet? Det gjorde nettopp El Jaros.

På det største forslaget betaler vi også for 10 Nora's Dream (gikk en heftig siste 700 sist og varslet form) og 4 Tobrosboy Augustinu (klart bedre enn raden og bra kusk her). Fem hester i V75-1 skal normalt rekke langt.
Rangering V75-1: A: 1 B: 2-3-10-4 C: 6-5-8-12-11-7-9-11

V75-2 - Varmblodshester. 1700 meter autostart.
For n'te gang er superhoppa Lannem Silje satt utenfor V75-spillet og dette løpet er i utgangspunktet ikke utskrevet som et V75-løp. Det betyr middels kvalitet på deltagerne og det betyr varsko her.

Favoritt i spillet og også hos oss blir 1 Speedy Gon Sali. Femårsvallaken som trenes av Sigbjørn Kolnes holder i likhet med de fleste stallhestene til Kolnes usikker form, men fra spor en er det bra muligheter for tet og da skal det også være bra vinnersjanse.

9 Axel Buitenzorg gjorde et strålende seiersløp nest sist, men var ikke like bra sist. Nå er det ned en klasse motstandsmessig og tross bakspor på sprint, må dette være en solid vinnersjanse. 2 Mr. Ratzeputz har faktisk vunnet V75-løp i år pg varslet endelig form igjen. Klart kryss. 5 Mr. Renati B.R. er svært ujevn i prestasjonene, men kan sprinte fort og sporet er bra.

10 Riverside Touchman har ikke vist noe på lenge, men var klart forbedret sist og skal normalt duge godt i slike omgivelser. Vi stanser på disse fem på samtlige spilleforslag, og mener det skal rekke langt.
Rangering V75-2: A: 1 B: 9-2-5-10 C: 4-11-6-12-8-7-3

V75-4 - Nils Brekkes pokalløp. Fireårige hopper. 1700 meter auto.
Vi setter en frekkis først i dette fireårsløpet i form av 6 Taja Be Young. Denne dama kan virkelig flytte beina ned startsiden, og det skal være bra tetsjanse. På en rask sprint i Drammen kan vi ikke tenke oss at Gunnar Austevoll da slipper teten og da kan det bære helt hjem.

Forhåndsfavoritten 3 Glad Hall T. har tross over 600 000 kroner innkjørt i år, hatt en litt skuffende sesong basert på treårssesongen. Gjorde et bra løp tredje sist, men har vært under pari igjen i de to siste løpene. Startferdighetene er også svært variable, men tidlig på skal Garberg-hoppa selvfølgelig. 2 Grand Sandy trodde vi ganske mye på sist helg på leangen, men den dagen løste ikke hoppa veldig bra fra start. Normalt løser Grand Sandy veldig bra og formen er på topp.

På det minste V75-forslaget stopper vi på disse tre. På det mellomste betaler vi også for 1 Starfish And Coffee, men også denne dama er høyst variabel fra start og blir trolig overflydd. Det betyr at vi først på det største V75-forslaget tar med mye spilte 12 Claudia B.R. Med Bjørn Goop som kusk, hadde vi nok satt hoppa lenger fram på rangeringen, men pappa Olle er ikke like våken lenger og spor tolv på sprint i Drammen er meget vrient. Også formhoppa 5 Eurita og svært variable 9 Preferencial får plass på våre to største forslag.
Rangering V75-4/V4-1: A: 6 B: 3-2-1-12-5-9 C: 4-8-7-10-11

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


V75-5/V4-2 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Et strålende spilleløp venter i V75-5, og vi setter sterkt forbedrede 1 Friggtor først. Hesten som kunne være litt "lur" oppunder mål i regi Bjørn Steinseth, gikk til mål så det suste i seiersløpet for den nye treneren Ole Johan Østre sist på Bjerke og står nydelig til lørdag. Kan være et bankerspill for de tøffe. 

5 Odins Eld er en flott treåring fra Arthur Bøs stall i Telemark. Den samme Bå som vant med en annen treåring, Lillegutt Trollet, på Bjerke onsdag. Hesten er klart bedre enn raden og Vidar Hop holder kanonform for dagen. 11 Tangen Faks er kanskje hesten med størst kapasitet i feltet, men hesten har sine nykker underveis. Uansett en klar seierskandidat.

2 Philip Pex varmet veldig bra før V76-løpet på Bjerke sist onsdag, men skuffet kanskje litt i selve løpet. Men det var første løpet etter litt pause, og det løpet kan ha gjort godt. Blir overraskende stor favoritt, for oss er Tjomsland-hesten kun en gardering.

4 Eldjon er i stadig utvikling og var i ikke langt bak Philip Rex sist, etter å ha gjort karrierebeste i seiersløpet nest sist. 10 Nume Elden har svingt litt i prestasjonene på slutten, men er god nok.
Rangering V75-5/V4-2: A: 1 B: 5-11-2-4-10 C: 12-6-8-15-13-14-3-7

V75-6/DD-1/V4-3 - Varmblods. Hoppeløp. 2100 meter autostart.
Bo Westergaard har hatt en strålende høst, spesielt på Bjerkes onsdager. Men også om lørdagene duger Westergaards hester og i V75-6, må 9 Dreaming Princess få et klart favorittstempel. Stod vrient til på Bjerke forrige onsdag, men gjorde en strålende sisterunde til tredjeplass. Den dagen møtte Dreaming Princess hingster og vallaker, lørdag er det bare hopper som stiller til dyst.

2 Jalapeno Broline lignet et stallskrik før en tiltenkt start på Bjerke for fjorten dager siden, men ble strøket. Står innbydenden til spormessig lørdag og selv om det er uvisst med formen, så ligger det an til tet her. I Drammen er det som kjent gull verd. Fra spor en betaler vi også for meget formtoppede 1 Warrawee Lizzy. God toer bak V75-hesten Soho i sin siste start, og her kan alt bli perfekt for hoppa som er lite spilt. Vi stopper på tre hester i V75-6.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 9 B: 2-1-4-10 C: 7-11-8-5-3-12