Vi er vel i gang med en ny strålende trav- og galoppuke. Onsdag er Bjerke travbane alenearrangør av V86 og der venter hele 15 millioner i premiepotten, mens Momarken byr på den norske V75-omgangen tirsdag kveld. Til helgen har Leangen sin store midtsommerhelg med V75 lørdag og NM for travtrenere fredag kveld. Lørdagens V75 byr også på Gulljackpot.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Det er altså Momarken som er vertskap for kveldens V75-omgang her hjemme. Det er hele ti løp på menyen i kveld og således også ekstra V4-omgang med start kl 18.10. V75-spillet innledes som vanlig kl 19.00. Det er flere bankerkandidater i omgangen, jeg velger å spille med kun en banker, og den kommer ut i V75-6.

Gaveløp for V75-bankeren
Det handler om meget formsterke 2 Strong Case. Den seks år gamle vallaken som trenes av Erik Killingmo har kanonform og går ned en klasse motstandsmessig i kveld. Bunnsolid toer bak Dream Builder nest sist og solid tredje bak topphestene Alpha Scarlett R.R og Sam The Man tredje sist. I kveld er det ingen motstandere av det kaliberet. Fra et nydelig andrespor bak bilen, er det rett at hesten blir stor favoritt i kveld. 2 Strong Case blir min V65-banker og bankerspilles også i både DD-spillet og V5-spillet.
Rangering V75-6/V5-3/DD-1: A: 2 B: 9-5-1 C: 8-3-4-6-7

PS. Rikstoto har EM-kampanje i DD-spillet på Momarken i kveld med 100 000 kr ekstra i DD-potten. Klikk på spillboksen under for å kjøpe vårt DD-forslag til enten kr 200 eller kr 400. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-1/V4-3 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Et litt uoversiktlig varmblodsløp innleder kveldens V75-omgang, der jeg står på fire hester på de fleste V75-forslagene, men tar med fem hester på det største.

11 Giant Love blir ikke blant de aller mest betrodde, men jeg setter vallaken først. Var rett og strålende i seiersløpet sist på Biri der han enkelt avviste storfavoritten Kim B.R. mot mål. Satt i tet hele veien da, i kveld er det andre forutsetninger med bakspor, men jeg tror på ny seier. 2 Logical Ocean gjorde et helsvett seiersløp på Klosterskogen tredje sist tross doble galopper. Kunne ikke stå imot gode Legend Act fra tet nest sist på Jarlsberg og kom feil på det sist på Jarlsberg. Overkommelig motstand i kveld og flott startspor. Andrevalget.

3 Breeders Superb kommer fra to innsatser litt på det jevne, men var god i seiersløpene femte sist og tredje sist og har en fin oppgave på papiret i kveld. 8 Kaatje står med tre strake seire, men har et krevende åttendespor i kveld og settes derfor litt ned på ranken. 9 Double Choice trodde jeg på sist, men treåringen til Frode Hamre var aldri med i seierskampen. Får plass på det største V75-forslaget.
Rangering V75-1/V4-3: A: 11 B: 2-3-8-9 C: 10-5-1-4-6-7

Husk at du ser alle V75-løpene fra Momarken i kveld gratis på Nettavisen. Sendingen starter kl 17.45.

V75-2/V4-4 - Varmblodshester. Hoppeløp. 2140 meter autostart.
Kun sju hester til start i dette hoppeløpet. Dag-Sveinung Dalen kusker min V75-banker Strong Case i kveld og han kusker også min klare favoritt i V75-2.

Jeg tror det bra tetsjanse for 5 Eclair Sisu og da er mye gjort i dette hoppeløpet. Står med to strake tetseire og motstanden er ikke veldig mye tøffere i kveld. Men 4 Global World News gikk endelig feilfritt for sin trener og kusk Sven Olav Weberg sist på Momarken og da ble det også endelig seier. Er en av få hopper som kan gjøre litt selv i dette løpet og mitt klare andrevalg.

Jeg tror klart mest på de ovennevnte, men tar med meg 6 Ayita på det største V75-forslaget. Hun gjør jevne og fine løp stort sett hele tiden, men seirene sitter langt inne for hoppa som trenes av Bjørn Larsen. 7 Hostspot er favoritt i spillet tirsdag morgen, men markeringene vil nok jevne seg ut utover dagen og jeg velger å droppe 7 Hostspot fra mine V75-forslag.
Rangering V75-2/V4-4: A: 5 B: 4-6 C: 7-3-1-2

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-3 - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
1 Løv Teddy kommer til å bli en av de største favorittene i kveldens V75-omgang og ingen tvil om at vallaken til Heidi Johansen har en flott oppgave foran seg. Vant enkelt fra tet sist på Biri, og står til for å lede hele veien også i kveld. Men har sine nykker og ble tatt ned fra tet nest sist.

Derfor tar jeg med tre hester på gardering. 6 Birk Faks har funnet tilbake til godformen og tok ned gode Gomnes Faks i seiersløpet sist. 9 Valle Grom har galoppert fra start i sine to siste løp, men har ellers et meget fint løp på papiret i kveld. 2 Mietor galopperte fra seg en trolig seier midt på oppløpet sist. Løvdal-traveren er kapabel til å vinne i kveld.
Rangering V75-3: A: 1 B: 6-9-2 C: 4-5-7-8-3

V75-4/V5-1 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Det er klart skille på hestene i V75-4/V5-1 der jeg står på fire hester på de fleste V75-forslagene.

4 Six O'Clock News galopperte seg bort i den siste svingen i norgesdebuten for Frode Hamre på Jarlsberg forrige mandag, i følge Hamre var det seieren som glapp da. Stod i bakspor da og utstyres med amerikanervogn i kveld. Ikke utenkelig at Six O'Clock News sitter tidlig i tet og leder hele veien. 11 Yarrah Classic har innledet karrieren strålende med to seire og en andreplass. Imponerte i seiersløpet sist og er første motbud til Six O'Clock News. 10 Maybe Maven blåste til tet fra åttendespor på Klosterskogen sist og vant helenkelt. Billig motstand da og litt andre forutsetninger i kveld.

1 El Paso JR. har trukket et fordelaktig førstespor bak bilen. Fireåringen som trenes av Kristine Kvasnes har bra kapasitet, og feilfritt kan han kanskje melde seg på i seierskampen i kveld.
Rangering V5-4/V5-1: A: 4 B: 11-10-1 C: 2-3-8-6-7-12-9-5

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-5/V5-2 - Varmblodshester. 2640 meter autostart.
Et flott varmblodsløp venter i V75-5 der jeg tror tre hester gjør opp og står på disse på samtlige V75-forslag.

2 Call Me Fox står best til i den trioen og blir min og spilleres favoritt. Gjorde ett knallsterkt løp fra dødens på Explosive Flory nest sist, men tapte ytterst knepent. Ble utsatt for massasje i tet sist, og ble tatt ned av smygkjørte Myamazingdream oppunder mål. Holder toppform og er tetfavorittene i V75-5 i kveld.

9 Glazier's Vici er trolig minst like bra på kapasitet. Tengsareid-traveren gjør sin første start på fire måneder i kveld, og har trent solid i pausen. 2600 meter er neppe noe minus. 7 Key To Happen var sjanseløs til å utfordre formbomben Dontgiveme Chocolate sist på Momarkenb, men avsluttet strålende til andreplass. Står litt sjanseartet til i sjuendespor, men klaffer det noenlunde underveis, skal han være med i seierskampen.
Rangering V75-5/V5-2: A: 2 B: 9-7 C: 3-4-5-6-1-8

V75-7/V5-4/DD-2 - Kaldblodshester. Hoppeløp. 2140 meter voltestart.
Et spennende hoppeløp avrunder kveldens V75-omgang på Momarken. Spillerne gir ny tillit til 3 Hauan Mina til tross for at hun svek i finaleløpet på Bjerke for halvannen uke siden. Dro hardt unna i tet den dagen, men fikk stive bein mot mål og dalte til femteplass. Ingen tvil om at Wolden-hoppa er en motivert favoritt i V75-7, men innsatsen gjør at jeg tar med fire hester til på gardering.

4 Malala var med i det samme finaleløpet, men en gedigen skuffelse den dagen. La seg aldri til og galopperte seg helt bort runden igjen. Svært positiv både tredje sist og nest sist. Mitt andrevalg. 8 Mailund Jerva holdt koken strålende fra dødens på Løv Teddy sist på Biri og tok en sterk 3. plass. Tåler å gjøre jobb selv underveis og kan vinmne i kveld

7 Komnes Anna avsluttet positivt i finaleløpet forrige lørdag på Bjerke og hakk i hæl på Hauan Mina over målstreken. Klaffer det for Gaustad-hoppa underveis i kveld, kan hun vinne. 1 Lilje Bausa står perfekt til i førstespor på strek i dette løpet. Har vist fin form i det siste og har hun rette humøret for dagen, kan hun overraske med perfekt smygløp.
Rangering V75-7/V5-4/DD-2: A: 3 B: 4-8-7-1 C: 10-9-5-11-6-2