Herlig vorspiel på Klosterskogen

Tomeld Ø.K. her med sin eier Bernt Øksnevad. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
Tomeld Ø.K. her med sin eier Bernt Øksnevad. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Klosterskogen byr opp til fest påskeaften med gedigen jackpot i V75-spillet. I denne artikkelen skal vi dog konsentrere oss om V5-omgangen.

Sportspills meny påskeaften:
V75 Klosterskogen lørdag: Gedigen V75-jackpot
Nyhet! Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille
Oddstips 1: På tide for Roma nå
Påskens TV-fotball: Sjekk den herlige oversikten
Tippeligaen: Her er Nettavisens tips
Obosligaen:
Les Nettavisens gjennomgang

Førstkommende lørdag venter en utrolig spennende jackpotomgang på Klosterskogen, og da med den største V75-jackpotten siden 2010! Hele 7.998.008 ligger ekstra i potten, og skulle du bli alene, ja, da kan du cashe ut hele 22 millioner!

Det ble altså SVÆRT VRIENT på Sørlandet forrige lørdag og ingen klarte sju rette. Nettavisen kom som ingen andre helt i mål i den dagen, men spilte likevel inn ca 250 000 kr.

Også denne uken har det vært bra med gevinster. Undertegnede fortsetter å levere sterke tips til Leangen. For en drøy uke siden, spilte jeg inn drøye 250 000 kroner på Leangen i V65-spillet. Denne mandagen ble det strålende klaff i V5-spillet. Det mellomste forslaget på Nettavisen med en (innl.pris kr 448) betalte ut meget flotte 8 313 kroner. Alle V5-forslag på Eksperten suste inn, og med fire ganger V65 så ble det spilt inn ca 120 000 fra min favorittbane mandag.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Tirsdag leverte Rolf Lerum solide tips til V65-omgangen på Forus. Fire andelslag fikk seks rette og betalte tilbake mellom 17 000 og 19 000 kroner per stykk og totalt ble det over 100 000 kroner innspilt tirsdag.

Og om ikke dette var nok så fikk Nettavisens galoppeksperter, Birger Christensen og Morten Olsen, en pangstart når det var sesongdebut for galoppen på Jägersro galoppbane onsdag ettermiddag. Det mellomste V4-forslaget (innl.pris kr 448) suste inn med fire rette og betalte tilbake meget respektable 4 846 kr. Sammen med en bråte andelslag på Eksperten ble det over 100 000 kroner tilbake der.

Klosterskogen byr altså tradisjonen tro opp til fest på Påskeaften. Startskuddet for storløpssesongen innledes alltid på Klosterskogen i påsken og det store sportslige høydepunktet er Klosterskogen Grand Prix for varmblodseliten med hele 300 000 kroner til vinneren. I tillegg er det Habibs minneløp for varmblods fireåringer med voksne 200 000 kroner i førstepremie.

Kaldblodshestene er heller ikke glemt og Moe Odins æresløp for kaldblodseliten kan også friste med 200 000 kroner til vinneren. I tilegg kjøres det tradisjonsrike Telemarksløpet for kaldblods fireåringer med 70 000 kroner til vinneren. Det er altså svært gode grunner for å avlegge Klosterskogen en visitt på lørdag. De to kaldblodsløpene er begge også med i V5-spillet, som det skal handle om i denne artikkelen.

Nettavisens V5-banker dukker opp i Telemarksløpet i V5-4 og kommer fra Rogaland. Det handler om 4 Tomeld Ø.K. som altså landet på smått sensasjonelle 22.0/2060 voltestart i et prøveløp på Forus 24. mars. Det er mildt sagt sterkt og trener og eier Bernt Øksnevad som kusket hesten i prøveløpet mener det var mer å gå på. Hesten galopperte bort mye kroner i treårssesongen, men dersom prøveløpet er et slags vitnesbyrd, blir ikke denne hesten lett å hanskes med i år.

Bernt Øksnevad overlater tømmene til Åsbjørn Tengsareid og selv om også 8 Teddy Gutten Støen er en unntakshest, skal han få litt å stri med lørdag. En feilfri 4 Tomeld Ø.K. lar seg neppe slå og galopprisikoen skal i følge Bernt Øksnevad være klart mindre nå, enn den var i fjor. 4 Tomeld Ø.K. blir Nettavisens V75-banker lørdag og da er det klart at hesten også blir vår V5-banker.
Rangering V5-4: A: 4 B: 8 C: 7-9-10-6-5-3-1-2

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

V5-1 - Varmblodshopper. 2100 meter autostart.
Meget slett kvalitet på V5-1 og vi spiller samtlige 10 startende på alle V5-forslagene. Det er heller ikke lett å rangere dette løpet, men 5 Zeema Zamar blir vår svært knepne favoritt. malmin-hoppa står fint til lørdag og gikk glipp av plass i toppen når galoppen kom ut mot oppløpet. da var det V75, og V75-klasse er det definivt ikke på dette løpet.

V5-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Favoritten 7 We May Sax sjanseartet til her og det er slett ikke gitt at Christian Lindhardt og We May Sax vinner dette løpet. Vant fra tet på Jägersro tredje sist, og var bra i Tyskland sist.

9 Jules satt bom fast sist på Momarken og står spennende til her med rygg på startraske Jambalaya O. Tom Erik Solberg er optimist. 4 Lavec Va Bane er god fra start, og kan sitte tidlig i tet. Banker Hall-sønnen er ikke den tøffeste gutten i klassen, men kan vinne dette.

Med på videre gardering blir også 3 Do It (går til mål, men er usikker), 5 Treatmenice (har vunnet V75-løp i år, men formen er tvilsom nå) og 1 C.C. Queen Weber (hoppe i form og spor en på Klosterskogen er alltid et pluss).
Rangering V5-2: A: 7 B: 9-4-3-5-1 C: 2-12-10-6-8-11 

V5-3 - Varmblodshester. 2900 meter voltestart.
Herlig spilleløp venter i V75-1 der 150 000 kroner venter vinneren. I fjor ble det favorittseier ved Aqua Challenge i dette løpet, og året før vant Delphis Jag som et tredjevalg.

Det ser åpent ut på forhånd i år, men lokale 8 Love Voice blir vår favoritt. Hesten til Øverdal-brødrene leverte et nytt toppløp i V75 sist på Momarken og avsluttet sterkt til tredje da i et løp med tøff konkurranse. Fra 20 meter tillegg er det ikke utenkelig at kusk Thor Borg søker seg fremover tidlig.

Fra strek har nok Lutfi Kolgjini klare seiersambisjoner med 2 New Moon Face. Hesten er ikke stabil, men skulle han komme seg foran tidlig er nok mye gjort. 10 Silver Light gjorde et kanonløp på Sørlandet sist lørdag, etter å ha gjort mye av jobben i tredjespor i sisterunden. Med litt mer klaf på løpsopplegget lørdag, kan årets andre seier være et faktum.

Fra strek kan lite spilte 3 Mr. Ratzeputz være en luring. Heisholt-traveren var fenomenalt god når han slo gode Haras Du Pin nest sist og er hesten i nærheten av en slik prestasjon lørdag, kan han overraske. 6 Arc Va Tout skuffet kanskje ørlite sist, men vinneren Golden Street var bra fra tet. Distansen er ikke noe minus. 11 Peter Bagger trives på distansen og var mektig vinner av et monteløp i Sverige i sin siste start. Seks hester krysses i V75-1.
Rangering V5-3: A: 8 B: 2-10-3-6-11 C: 12-4-5-15-13-1-9-7-14

V5-5 - Moe Odins æresløp. Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
7 Lannem Silje har slått kraftig tilbake etter nederlaget i Meyer'n tredje sist, og vært brenngod i to strake seiersløp. I dette meget fine eliteløpet, er det mye som taler for at Tor Wollebæk og 7 Lannem Silje kjører seg tidlig til tet og atter skal vinnersjansen være solid.

Silje er en klar bankerkandidat, men siden dette er Klosterskogen og siste indre er en mulighet, betaler vi også for startkatapulten og speedige 6 Bork Odin. Bork Odin er svært sannsynlig tethest her, og like sannsynlig er det at Vidar Hop da overlater føringen til Lannem Silje. Med et slikt scenario vil Bork Odin kunne få muligheten via siste indre og så speedig som denne er, er det ikke helt utenkelig at Bork Odin kan speede ned Lannem Silje. Derfor spiller vi to hester i V75-3.
Rangering V5-5: A: 7 B: 6-3 C: 9-10-8-5-4-1-2-11-12