Herlige forutsetninger

(Thinkstock.com)

Med over 800 000 kroner ekstra i sekserpotten er det strålende betingelser foran V65-løpene på Jarlsberg fredag.

Sportspills meny fredag :
V64 Romme: Espen lanserer et tredjevalg
Oddstips: Årets viktigste for Bordeaux

Vi går inn i en begivenhetsrik helg med travspor stort sett fra morgen til kveld. Både Norsk Rikstoto og ATG gjør altså endringer i sin produktmeny fra og med denne uken. I Norge blir det heretter slutt på dobbel V5 på hverdagene og det innføres V65 og enkel V5 mandager, tirsdager og torsdager. I Sverige blir det heretter V64 også på hverdager, og fra og med denne ukens fredag får vi nordmenn også spille til V64-løpene i Sverige på kveldstid. Det innebærer at vi fredag både kan spille til jackpotomgangen på Jarlsberg og til V64-løpene på Romme. Moroa starter dog tidligere på dagen med V4 og V5 fra Färjestad.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

På Jarlsberg er det altså 825 264 kroner ekstra i sekserpotten denne fredagen og vi velger å gå på bankeren direkte. V65-1 er et stallmannsløp og slik vår banker har opptrådt i det siste, må det dreie seg om en flott vinnersjanse.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Jarlsberg
V65 kl 18.30
V5 kl 19.41
DD kl 20.03

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Vi snakker om 8 Frøyu Oda som står med tre strake førsteplasser i raden nå. Legg så til at hesten årsdebuterte med en andreplass fjerde sist, så er det ingen tvil om at hoppa til Øystein Bjørnstad er i kanonform. Til tross for åttendespor bak bilen, er vi rimelig sikre på at hoppa tar ned denne gjengen. Hun har slått en hest som 4 Tekno Jerkmin lett i to av seiersløpene i Sverige og utstyres med dyktige Hans Wilhelm Storås denne fredagen. Hun tåler hardkjør denne dama og vi mener hun er jackpotomgangens sikreste banker.
V65-1: A: 8 B: 4-7-2 C: 10-1-5-9-11-6-3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Vi garderer storfavoritten
Det er åpenbart opplest og vedtatt at 4 Viking Frecel er vinneren av V65-6, men det er vi slett ikke så sikre på. En ting er å henge med innvendig til maks plasseringer i OGP, men det er noe helt annet å være først i mål. Vi så flere ganger under fireårssesongen at Viking Frecel ikke alltid var like bøs og i selve finalen av Varmblodsderby, ga hesten opp fra tet. Viking Frecel har aldri vunnet mot tilsvarende motstand, og det er ingen garanti for at Hop får tet her. Når hesten blir så stor favoritt, synes vi det må spekuleres her.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Vi starter med 2 Harpers Joker som kan være tethesten her. Frode Hamre varsler tetkjøring om hesten får den, så får vi hvor tøff gjestekusk Lars Anvar Kolle er. 3 Artistic Ås var bra vinner sist, men heller ikke mer. Tjomsland-traveren er nok best med ryggløp, og dersom Artistic Ås skulle overfly Harpers Joker, slipper nok Tjomsland til Viking Frecel, men vi tror ikke hesten tar en lengde på Harpers Joker.

Helt borte med forventet knallkjør i front er heller ikke 9 V.C. Chocoholic og 6 Lorne Elijon Gatling. Vi tror favoritten er i fare i V65-6 og dermed garderer vi bredt.
Rangering V65-6/V5-3/DD-2: A: 4 B: 2-3-9-6 C: 7-10-1-5-8

V65-2 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Kusken er nok ikke den beste, men vi har sansen for 6 Gunda som er kanongod de dagene hun traver feilfritt. Fireårshoppa som trenes og skal kuskes av Gry Vigdis Bachmann denne fredagen settes knepent først.

5 Espe Elle har ingen vakker programrad, men er klart bedre enn som så. I forholdsvis billige omgivelser, skal hoppa tidlig på. Det skal også spillefavoritten 9 Millionolga, men vi er ikke sikre på at 20 meter tillegg er favorittmelodien til denne dama.

1 Gaupen Nina er som vanlig mer enn god nok, men gjør omtrent ikke annet enn å galoppere. Vidar Hop opp på 7 Krylling Sol fra springspor i volta er ensbetydende med kryss. Halvskummelt løp dette.
Rangering V65-2: A: 6 B: 5-9-1-7 C: 4-8-3-10-11-2

V65-3 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Vanskelig å komme utenom 4 Lumiere De Nuit i dette monteløpet. Tjomsland-traveren har vartet opp med en rekke sterke monteløp det siste året, men var ikke som aller best på Åby nest sist, og ikke mer enn godkjent i et travløp sist på Bjerke under OGP-helgen. Normalt er det en vinner, og vi bankerspiller da også på det minste V65-forslaget, men velger et par garderinger på det største.

Først og fremst med 3 Sense Of Beauty som holder strålende form og trolig vil innta føringen her. Var dog klart slått av nevnte Lumiere De Nuit 10. april fra tet. Vi betaler også for 6 Pine News (spennende i monte, tross tvilsom form på slutten i travløp) og 8 Family Gun som imponerte som vinner i Drammen i sitt siste monteløp.
Rangering V65-3: A: 4 B: 3-6-8 C: 5-10-9-7-2-1

V65-4/V5-1 - Varmblodshester. 2609 meter autostart.
Tre hester skiller seg på forhånd litt ut i dette flotte stayerløpet, og fremst setter vi 10 Rapido Va Bene. Fireåringen imponerer stort sett hver gang, men har kanskje manglet det siste lille på slutten. Distansen er ihvertfall ikke noe problem.

Vidar Hop og Frode Hamre er en suksessoppskrift og her handler det om 6 Paparazzi Please. God vinner i et overpacet løp på Bjerke nest sist, men satt fast sist. Duger godt her. 1 U.S. Marshal har vunnet sportrekningen. Femåringen skal nok ha det litt servert, men formen er helt på topp.

Med på gardering blir også meget formsterke 9 Erina's Boy (men opp en klasse nå) og 8 Brattås Jageline (bedre enn raden og distansen er et pluss). Et flott spilleløp dette og mange som kan vinne med klaff.
Rangering V65-4/V5-1: A: 10 B: 6-1-9-8 C: 5-4-3-12-11-2-7

V65-5/V5-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart. Hoppeløp.
Et herlig spilleløp venter oss her og vi setter 2 Punktum Skalflex først. Undem-traveren imponerte med en råsterk siste 700 meter i seiersløpet sist og står flott til spormessig i kveld.

7 Newyorktifanny gjorde et flott inntrykk i norgesdebuten, selv om det ikke var så mye spart i mål. Med det løpet i kroppen er nok Malmin-traveren forbedret her, men det blir neppe tet som i seiersløpet sist. Vi tror uansett på hesten. 8 Samsaia er en mil bedre enn raden, ja formodentlig feltets beste på kapasitet. Men har galoppert i sine tre første løp i år og står i tillegg vrient til spormessig i kveld. Skal uansett med på gardering.

1 Queen Corall fungerte ikke i det hele tatt som storfavoritt sist på Klosterskogen og blir kun med på gardering i kveld. Bak disse igjen er det nesten ingen sjanseløse og de som har råd tar med alle i dette løpet.
Rangering V65-5/V5-2: A: 2 B: 7-8-1-10 C: 6-4-9-5-3-11-12

V5-banker
All den tid 4 Sassy Lane er strøket i V5-5, velger vi å bankerspille 5 Juliana Brazz i V5-spillet. Etter en rekke stsrke løp, ble det endelig full klaff for hoppa på Klosterskogen i sin siste start. Gunnar Austevoll opp igjen og vi bankerspiller i V5-5.