Herlige løp i Skien

Foto: Hesteguiden.com

Spillemessig ser det svært interessant ut foran Klosterskogens doble V5-omgang torsdag kveld.

I og med at torsdagens V4-kjøring er avlyst på Visby, starter moroa denne torsdagen med lunsjtrav på Jarlsberg. I Boden er Espen Edvardsen på jakt etter flere deilige V65-bankere, mens det altså er Skien og Klosterskogen travbane som står for dobbel V5 her hjemme.

OPPDATERT TORSDAG KVELD: Det ble strålende klaff for Kurt Leirvågs V5A-tips på Klosterskogen torsdag. Det mellomste forslaget (innl.pris kr 450) på Nettavisen betalte tilbake meget pene 4 464 kr og da vant favoritten siste V5-5A (seks hester var markert). På Eksperten gikk 20 andelslag inn med fem rette (alle andeler kostet 100 og 200 kroner) og dermed ble det over 90 000 kroner innspilt på Klosterskogen i V5A-spillet.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

Suksessen med Eksperten bare fortsetter for Sportspill, og på Bjerke i går rundet vi 3 millioner kroner innspilt på utlagte andelslag siden oppstarten 20. Mars. Syv andelslag gikk inn med seks rette på Bjerke onsdag (hver verd ca 17 000 kroner), og med en drøss med femmere på de øvrige V65-andelslagene samt klaff med alle åtte andelslagene i V5-spillet (hver verd ca 3 200 kroner) ble det totalt rundt 200 000 kroner innspilt på våre andelslag denne flotte onsdagen.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5A kl. 18.30
V5B kl. 19.40
DD kl. 20.40

Og i Skien kan fort Lars Anvar Kolle bli nøkkelkusken i V5A-spillet all den tid han sitter opp bak favorittene både i V5-1A og V5-2A. I en svært åpen V5B-omgang setter vi vår lit til Thor Borg.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Etter å ha sett hvor bra 9 Lukas var i årsdebuten i Klosterskogens 4-årsløp påskeaften, kan vi ikke annet gjøre enn å sette et bankerspill på hesten i kveld i V5-1A. Det var garantert seieren som glapp da hesten galopperte ut mot oppløpet (mot Super Gullet og Viking Faks). Lukas viste flotte fartsressurser i treårssesongen, men også mye galopp. Således er det selvsagt galoppfare også i kveld, men på kapasitet er nok Lukas denne gjengen helt overlegen. I kveld er distansen 2500 meter, det tror vi er en klar fordel for Moe Odin-sønnen. Vi bankerspiller 9 Lukas i V5A-spillet.
Rangering V5-1A: A: 9 B: 3-5-1 C: 2-12-6-8-11-10-4 D: 7

Bom fast sist
Det er alltid lett å la seg lure av hester som sitter bom fast i løp og kanskje er det det vi gjør med 6 Pebbe Simoni i V5-4B. Men Pebbe Simoni så rett og slett dunderfin i lederryggen på storfavoritten Remee La Marc på Bjerke forrige onsdag og hadde garantert vunnet det løpet med åpning. Med tanke på at Ramos Boy var toer i mål og seiersmaskinen Ultimate Lindy var treer i mål, så sier det noe om motstanden i det løpet. Nå er ikke travsport matematikk og hvert løp lever sitt eget liv, men i en ellers svært utfordrende V5B-omgang, har vi ikke annet valg enn å bankerspille Pebbe Simoni, slik vi gjorde i hestens tredje sist, også den her på Klosterskogen. Pebbe støter på kvalifisert motstand i kveld, men ikke tilsvarende den han møtte forrige onsdag. Fra spor seks bak startbilen må vi formode at Thor Borg er offensiv fra start og kjører seg til tet etter noen hundre meter. Vi bankerspiller 6 Pebbe Simoni og Thor Borg i V5B-spillet.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 6 B: 3-10-2 C: 9-4-1-8-11-12 D: 7-5

V5-2A - Varmblodshester. 1700 meter autostart.
Det kan godt være at 6 Paris Turf er en klink vinner i V5-2A, som holder laber klasse. Fireårshoppa som trenes av Knut Halvor Grønbekk avslørte fint talent i fjor som treåring, og møter slett motstand her. Men hoppa er ikke stø på beina og har heller ikke startet på fire måneder. Og da tyr vi til garderinger.

Hypervariable 1 Verity har en flott oppgave på papiret i kveld. Fikk alt sydd opp på Sørlandet sist, men kunne skuffende lite og fikk maks som fjerde. Stallhestene til Petter Glittum er ikke til å stole på, og både over- og underpresterer jevnt og trutt, men bedre oppgave enn dette er det lenge til Verity får igjen. 4 Prøv Hr. Siem har ikke innfridd på norsk jord, men også for denne er det svært billig imot her.

8 Claudia Scot har ikke vært mye sprek i årets fire første starter, men på kapasitet er hun kanskje best i feltet. Åtte hopper på startstreken i V5-2A, vi utelukker ingen og helgarderer på det største V5-forslaget.
Rangering V5-2A: A: 6 B: 1-4-8-5 C: 7-3-2

V5-3A - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Mange vil nok ty til helgardering også i V5-3A, da det ved første øyekast kan se vanskelig ut. Vi tror ikke på mange vinnerkandidater her og fremst setter vi formkusk Jan Roar Mjølnerød som har hysterisk form på sine stallhester nå (Horgen Tore var strålende vinner på Bjerke onsdag). 2 Emil Jerven hadde avgjort når han galopperte 50 meter fra mål på Momarken sist. Går denne feilfritt fra start og eventuelt tidlig til tet, er seierssjansen god i kveld.

Det er den også for 11 Tangen Faks som feilet som vinner ut av den siste svingen i det samme løpet som Emi Jerven på Momarken sist. Står 20 meter tøffere til i kveld, men det betyr lite i dette grunnlaget (ref Ramsjerven på Bjerke i går). 1 Bjønnum Frøya leverte et fint prøveløp og utgangsposisjonen kunne ikke bli bedre. Og Knut Arne Ødegaard har i likhet med Mjølnerød flyt med både kusking og stallhester om dagen (MIster Pepper i V75 lørdag). Bak denne trioen ser dette løpet vidåpent ut, men vi står på tre hester i V5-3A.
Rangering V5-3A: A: 2 B: 11-1 C: 7-12-4-5-10-14-15-3-9-13-6-8

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 1700 meter autostart.
Gunnar Austevoll hadden strålende onsdag på Bjerke og ga seg ikke før han hadde vunnet tre løp, selv om han kjørte seg helt vekk med favoritten Wik Stjernen i V65-finalen. Fra et perfekt førstespor bak bilen i svært billige omgivelser, synes vi 1 Thai Madonna er spennende. Dette blir kanskje lederrygg eller tredje innvendig underveis og hoppa kan da en del på sine gode dager.

5 Pablo Carat vant direkte i norgesdebuten fra spor elleve med Adrian Solberg Akselsen som kusk. Forsvant direkte fra start i det påfølgende løpet og har nå hatt pause i fire måneder. Vidar Hop opp torsdag og det er et billig løp dette. Men vi kan ikke sette budsjettet på en hest som er så uprøvd i Norge. 2 Miss Young blir litt glemt i kveld, men denne hoppa kan sprinte fort og skal være tidlig aktuell i et løp som dette.

9 Rolin skulle vært favoritt i et sånt løp, men Glittum-traveren vil ikke by seg til i løpene for tiden. 3 Likely Ann spurtet som en vind nedover oppløpet på Biri nest sist og rakk nesten fram. Sist var hoppa helt stingløs etter et fint løp undervei. 6 Divided Darling og 8 Burst of Stardust skal selvsagt med på gardering og som i V5-2A, så helgarderer vi på de største V5-forslagene.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 1 B: 5-2-9-6-8 C: 3-4-12-11-10-7

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 1700 meter autostart.
Formen er på topp, kusken er bra, startsporet er bra og forutsetningene er således gode for 2 Noahthebotman i dette løpet. Gjorde et svært sterkt løp til fjerde nest sist etter et krevende løpsopplegg og hang fint med fra lederryggen på Sørlandet sist (Megamuscle vant fra tet). Malmin kan styre dette løpet fra start til mål.

Vi hadde litt skrellfeeling for 1 Imperial Broline i et lunsjløp på Bjerke sist og fra dødens var vallaken med helt til mål og tok en flott tredjeplass. Helt knallfine betingelser i kveld og dette lukter siste indre. 10 Lightsonlightsoff gjorde et kruttsterkt løp sist på Bjerke. Etter en tøff sisterunde fra de bakre regioner landet hesten på 14.1, men det ble litt for langt fram til de to rømlingene i front. Bakspor i Skien er uansett sjelden noe pluss.

Hester som 6 Wixi Laylock (så klart forbedret ut sist), 7 Keep The Spirit (kan få tet eller lederrygg i et heldig øyeblikk), 5 Speedy Scarlett E. (i ny regi) og 12 Hamilton Avenue (dersom alt klaffer herfra) kan vi også se vinne og vi går på et nytt heldekk.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 2 B: 1-10-6-7 C: 5-12-8-4-3-11-9

V5-3B - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Et spillemessig flott monteløp venter oss i V5-3B, og selv om 4 Neon skuffet litt sist, setter vi Monica Borges øyensten først i et jevnt felt. Neon har faktisk ikke vunnet på sju starter i år, men Neon er alltid med i fremste rekke og møter vel stengt tatt litt billigere motstand i kveld.

7 Missionary Man har vært på trippelen i tre av sine fire siste løp, som alle har vært i monte. Med dokumentert form skal vallaken tidlig på. Umulige Siv Emilie Løvvold rir 6 Key To Cash som var bra toer i sitt siste monteløp. 1 Tigre Royal står fint til og rytteren er bra. Vi synes vel disse fire skiller seg litt ut.
Rangering V5-3B: A: 4 B: 7-6-1 C: 8-9-3-2-5-10

V5-5B/DD-2 - Kaldblodshester. 1700 meter autostart.
Et strålende spilleløp avslutter torsdagens V5B-spill på Klosterskogen, der vi setter et sjanserartet førstevalg på 1 Tyri Best. Viste ikke toppform før pausen, men når kretsen rundt hesten tar denne med til Klosterskogen torsdag etter nesten fire måneders pause, må det tyde på ambisjoner. Sprint og førstespor er ihvertfall perfekte forutsetninger.

12 Nume Balder er nok beste hesten i feltet, men spor tolv på Klosterskogen på en rask sprint er vrient. Galopperte i mål som trolig vinner på Biri sist, men da satt hesten i tet og dit kommer han ikke herfra. 5 Finnskog Frikk er lettplassert, rask i vei og i form. Men vinnerstinget er det så som så med. 9 Pål Svint er i samme kategori, men motstanden er ikke veldig tøff i kveld. Bak denne kvartetten kryr det av outsidere og også i V5-5B kan bred gardering vise seg lønnsomt.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 1 B: 12-5-9 C: 6-8-7-3-4-10-2-11