Herlighet for noen løp

Solvalla byr opp til fest denne helgen.
Solvalla byr opp til fest denne helgen. Foto: Kanal75.se

Det er gnistrende sport, det er gnistrende spilleløp og det venter ca 70 millioner på en eventuell alenevinner. Velkommen til Solvalla og V75.

Vi har en fantastisk helg på travfronten foran oss, både sportslig og spillemessig, og dette er den helgen alle travfrelste lengter etter i kalde vintermåneder.

Elitloppet på Solvalla i Stockholm kjøres som sagt på søndag, og i selve finalen av det løpet, venter en sjekk pålydende voldsomme 3 millioner kroner, til den som stryker først over mål søndag ettermiddag.

Her kan du spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Det er voldsomme penger å spille om hele helgen på Solvalla, og på lørdag kan en eventuell alenevinner i V75-spillet kamme hjem rundt 70 millioner kroner!

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.

Først må vi ta noen ord om en de siste dagers herlige tipsflyt. Tirsdag kunne fire Nettavisen-lesere glede seg over at andelslaget deres til V65-omgangen på Forus gikk inn med en gevinst på 163.845 kroner. Arkitekten bak andelslaget var Rolf Lerum, Nettavisens nye travekspert.

Torsdag var det igjen full fest i Nettavisens hestesportredaksjon. Denne gangen slo våre galoppeksperter Birger Christensen og Morten Olsen til med en enda større gevinst på et andelslag til V65-omgangen på Øvrevoll.

Et av systemspillene som ble levert på Eksperten (fire andeler á kr 1000), gikk inn med en samlet premie på 212.374 kroner.

Nå skal det handle om lørdagens V75 på Solvalla der altså en eventuell norsk alenevinner tar med seg ca 70 millioner kroner.

I en omgang der norsktrente og norskeide 3 B.B.S. Sugarlight blir den soleklart største V75-favoritten, byr vi på to V75-bankere og begge blir favoritter i sine respektive løp.

Undertegnede og Nettavisens travredaksjon har sans for dette med magefølelse og tidligere i uken "luktet" vi på å gardere B.B.S. Sugarlight i V75-1. Men ettersom dagene har gått denne uken og løpet ble vurdert med lupe torsdag, er det ikke lett å finne andre argumenter enn at "hester er av kjøtt og blod" og "alle kan tape" for at B.B.S. Sugarlight ikke vinner V75-1 lørdag. De argumentene og "magefølelsegreien" skal man aldri kimse av.

Men hovedutfordrer 12 Västerboonthenews er tatt bort av startsporet og ellers består motstanderne stort sett av hester B.B.S. Sugarlight har lekt med i seiersløpene de siste månedene. Da er det ikke mer snakk om saken og B.B.S. Sugarlight bankerspilles på Nettavisens kupongforslag.
Rangering V75-1: 3 B: 4-12-9 C: 2-8-6-7-1-11-10-5

Puro/ingves har noe stort på gang
Minst like stor tro har vi på vidunderlige 2 Ni Talar Bra Latin i V75-4. Den forholdsvis lille treneren Petri Puro er altså mannen som skapte Commander Crowe og hestene til Puro kjennetegnes ved at de tilsynelatende kan gå i det uendelige og at de tåler betydelig med hardkjør underveis. Ni Talar Bra Latin er en slik type og denne hesten kan gå til eliten. Fire strake seiersløp nå og hesten har imponert hver eneste gang.

Peter Ingves er en våre absolutte favorittkusker og han blir aldri stresset i løpsbanen. Til tross for kvalifisert motstand i Klass 2 finalen, er det klar fordel 2 Ni Talar Bra Latin i løpet fra et perfekt andrespor bak startbilen og denne har vi aldri tvilt på denne uken og vi lanserer Ni Talar Bra Latin som vår andre V75-banker lørdag i V75-4.
Rangering V75-4: A: 2 B: 6-10-8-12 C: 3-7-11-1-5-9-4

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

Corleone tar ned hele gjengen
20. april seiret 2 Corleone Boko i overlegen stil i et V75-løp på Romme til vanvittige 27 ganger pengene. Susanne Richters herlige femårige Chocolatier-sønn sviktet riktignok med galopp i et lunsjløp på Romme i sin siste start, men gikk med alt annet enn optimal balanse den dagen. Lørdag blir det igjen racerbalanse og hesten er overraskende lite spilt lørdag og nede som et femtevalg fredag morgen. Det er feil og vi løfter hesten fram som vår ide i V75-2. 

5 Send In The Clowns imponerte voldsomt på Åby i sitt siste løp. Svanstedt-hesten som skuffet noe under Unionstravet på Momarken tredje sist, hadde herlig spenst i steget via siste indre på Åby og fra femtespor bærer dette trolig mot tet. Trolig er hesten best med ryggløp, og etter prestasjonen sist skal naturligvis Send In The Clowns tidlig på her. Favoritten 7 Venkatesh var sjanseløs etter et tøft V75-løp på Romme nest sist, men tilbake som en vinner på Umåker i sin siste start. Spor sju er sjanseartet for Hultman-traveren. 1 Västerbo Fantast blir mye spilt, men var klart slått av Corleone Boko på Romme sist. Førstespor trekker som alltid opp i travløp.

12 Asterix Hornline, 10 Codebreaker og 9 Star Advisor L.J. er alle hester godt over gjennomsnittet og klare garderingshester i et strålende løp, men vi får kun råd 12 Asterix Hornline med på våre forslag.
Rangering V75-2: A: 2 B: 5-7-1-12-10 C: 9-6-8-11-3-4

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.

V75-3/V5-1 - Hoppeløp - 1609 meter autostart
All den tid 1 Drillbit Ås er blitt strøket i dette løpet, kommer 3 She Loves You F.I. til å bli stor favoritt sammen med Bjørn Goop. Men Jørgen Westholms stallhester agerer mildt sagt ujevnt og her skal det garderes.

Startsiden avgjør mye i slike løp og det kan være så at 6 Dileva Käll er tethesten nå. I motsetning til de fleste andre stallhestene til Daniel Reden har ikke Dileva Käll vært helt på topp i år. Men det kan endre seg fort med damene og plutselig så er det en helt annen utgave vi får se lørdag. 8 Canaka B.F. en en steintøff dame og sammen med svært så formtoppede 9 Mermaid Ås, tror vi denne kvartetten gjør opp i V75-3.
Rangering V75-3/V5-1: A: 3 B: 6-8-9 C: 2-7-4-10-5

Her kan du spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

V75-4 - Diamantstoet - 2140 meter voltestart
Det er ikke lett å vinne fra 20 meter tillegg om dagen, men slik 15 Jumble Ås har sett ut for Flemming Jensen i de to siste startene, kan det gå. I et herlig spilleløp blir spillernes sjettevalg vår favoritt.

Det er helskummelt løp dette og betrodde hester som 4 Freja Sund og 6 Pigtails (første og andrevalget i løpet) har vi ikke voldsom feeling for. En hest som hyperkapable 7 Honeydew er nede som et 8. valg i løpet og her er det bred gardering som gjelder og kanskje alle er løsningen.
Rangering V75-4: A: 15 B: 13-6-4-7-2-12 C: 11-10-8-1-3-8-9-14

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.

V75-6/DD-1 - Silverdivisjonen. Final. 2140 meter autostart.
Han var helt sinnsyk i seiersløpet sist på Åby, 5 Olympic Kronos, og lørdag blir han den nest største V75-favoritten. Lutfi Kolgjini er kjent for det meste, også for å kjøre bort storfavoritter og no way om dette blir noen banker for oss. 

Når en hest som formsterke 3 Navigator Sib er nede som et nest sistevalg i løpet, forteller det mye om kvaliteten. Navigator Siv som har levert det ene toppløpet etter det andre. Det er vanvittig klasse på dette løpet og de som har råd helgarderer, all den tid man får vanvittig bra betalt dersom man kommer ned i dette løpet.
Rangering V75-6/DD-1: A: 5 B: 2-11-7-12-3-10-9 C: 1-6-8-4

V75-7- Varmblodshester. 3140 meter voltestart
Harper Hannovers lopp og voksne 500 000 SEK i førstepremie og et av de mest prestijetunge løpene man kan vinne. Evigunge Torbjörn Jansson holder fortsatt koken på flott vis og strekhesten 2 Bar Plombier kan fikse seieren for Jansson sist. Vallaken har vært gigantisk på slutten og selv om det både kan være en fordel og et minus å sitte i tet i slike løp, er det nok mest en fordel dersom hesten er bra nok. Bar Plombier er den sannsynlige tethesten og blir ikke lett å fange da. Hesten blir maks et tredjevalg.

Som andrevalg setter vi inn ubegripelig lite spilte 10 Rebus. I følge våre danske kontakter har Flemming Jensen matchet hesten mot dette løpet i lang tid og Rebus har vist toppform på slutten. Favorit blir 8 Mellby Viking og Jorma Kontio. Hesten trenes av Timo Nurmos og det få hester som blir mer overspilt i Sverige enn hester fra Nurmos. Hesten er kanonbra og kan for all del vinne, men vi mener hesten blir for for stor favoritt.

Franske 13 Swedishman har møtt de beste i Frankrike og er vanskelig å plassere, slik franske hester alltid er utenfor sitt hjemland. 14 Beau Mec hausses voldsomt opp etter å ha kommet strålende tilbake etter galopp i et gulldivisjonsløp sist. Men Beau Mec skal ut i sporene nå og rundt mange hester, det er noe helt annet, men det kan gå. Lite spilte 1 Gary Hoist har klar fordel av sporet og starter fra strek og skal passer på det.

Mye spilte 7 Alfas De Vinci har impnert i to strake V75-seiersløp, men har gått tøffe løp på slutten og vi setter Løvgren-traveren litt ned på rangeringen i nok et glitrende spilleløp.
Rangering V75-7: A: 2 B: 10-8-13-14-1-4-15-7 C: 11-5-6-3-9-12