Gå til sidens hovedinnhold

Hest døde - skapte massevelt

En hest døde under løpet og det førte til en dramatisk massevelt på Leangen travbane mandag kveld.

Hesten Ånøyknekten var i tet da den falt om og døde under det åttende løpet på Leangen travbane like før klokken 21 mandag kveld. Det skriver Adresseavisen.

Kusken Thomas Mjøen skal ha gjort et forsøk på å hoppe ut av sulkyen, men lyktes ikke med manøveren. Feltet skal ha kommet på ham bakfra og mannen skal ha blitt påkjørt av flere hester. Kusken skal ifølge vitner mirakuløst nok ha kommet fra det uten alvorlige skader. Mjøen skal ha tilbrakt kvelden på Legevakten.

Gratis eksperttips: Spill på trav med Nettavisen.

-Heldig
- Jeg fikk store deler av feltet over meg. Jeg tror jeg har vært veldig heldig, sier Mjøen til adressa.no.

Masseveltet var dramatisk, men heller ingen av de andre hestene som stupte skal ha blitt alvorlig skadet

- Jeg håper det går bra med ham. Han har vært skadet før så jeg håper det ikke gikk galt denne gangen, sier hesteeier Laila Næve til adressa.no.

Ifølge hesteeieren skal det ha vært hjertet som stoppet på hesten. Hesteeieren sørget over hesten som senest 8. desember vant et løp som innbragte 50.000 kroner.

Førstehjelp
Stevneveterinær Jostein Rekstad forsøkte med hjertekompresjon på hesten, men forteller til adressa.no at livet ikke sto til å redde.

- Hesten har trolig falt om på grunn av oksygenmangel, men dødsårsaken er mest sannsynlig nakkebrudd som følge av fallet, sier Rekstad.

Les også: Nettavisen med fullklaff på Leangen.