Hesten som nekter å tape

Føynland Jerven sammen med tidligere trener Geir Flåten under ett mønstringsløp på Jarlsberg.
Føynland Jerven sammen med tidligere trener Geir Flåten under ett mønstringsløp på Jarlsberg.

Føynland Jerven har startet seks ganger i sitt liv og vunnet alle. Torsdag jakter hesten sin sjuende strake seire i V65-2 i Bergen. Vi spekulerer ikke mot.

Sportspills meny torsdag:
V64 Gävle: Vi byr på to bankere
V5 Bjerke: Kolle til lunsj
V4 Umåker: Ohlsson alltid på farten

Denne artikkelen er tilrettelagt av Kurt Leirvåg. Tips, analyser og spilleforslag er utarbeidet av Rolf Lerum.

Det var svært nære store penger for at av Rolf Lerums andelslag på Eksperten under onsdagens V76 på Bjerke. Seks andeler a kr 429 betalte tilbake storfine 40 128 kroner. Den bongen inneholdt banker på storfavoritten 1 Special Envoy i V76-3 og 2. valget 10 Oscar Ribb i V76-4 og stod igjen med fire hester i V76-7. Der kom det en ny smell i form av 8. valget Nadine U.N. og dermed ble det fire seksere som hver seg betalte kr 10 038 kroner.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


En meget hektisk torsdag står for tur med hele fire travkjøringer på programmet. Det hele starter i Nord-Sverige og Umeå som byr på V4. Deretter overtar Bjerke med sitt sedvanlige lunsjtrav på torsdagene. Til kvelden er det Bergen travpark som gjelder her hjemme med V65, mens Gävle er vertskap for V64-løpene torsdag kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Innleveringsfrister Bergen:

V65:18.30

V5: 19.41

DD: 20.03

Klikk her for å spille Nettavisen andelslag på Eksperten

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

Fra Bergen denne torsdagen så kan vi by på følgende:

V65-1 : 10 Starson S.E. – Kåre Refsland skal visst være mannen bak denne nå selv om det altså står en annen trener oppført i programmet. Når det gjelder Starson SE så har den fått seg to løp i kroppen etter pause, og den var MYE forbedret sist hvor den fullførte meget solid. Med unntak av Pasha (Ikke 110% sist selv om den vant) så er det ikke veldig tøft imot, og dragert vårt MÅ følges nøye nå. Finnes ikke på bongen i et «Fagblad», og den kan fort bli noe undervurdert. OBS!

V65-2 : 1 Føynland Jerven – Er GOD ut bak bilen, og den løste veldig bra ut tredje sist. Her blir det garantert tidlig tet, og da er dette løpet kjørt. Har vært 60-80m bedre enn de den har møtt, og den virker enda å ha litt å gå på. Taper ikke dette løpet om den er frisk for dagen, og vi kan ikke spekulere. BANKER!

V65-3 : 8 In Front – Er MILEVIS bedre enn raden, og den må bare prøves i svært billige omgivelser. På Sørlandet 12.10.2014 så leverer den en svett sisterunde, men feiler altså kort før mål i fra seg en andreplass. Uten galoppen så hadde den vist 14,2 s 1000m / 12,5 s 500m. Følger så opp nest sist med å avslutte veldig bra innvendig på oppløpet etter en passiv styring. Nå sist så sitter den fast med vinnerkrefter. Kan langt ned mot 17,0 på distansen, og den MÅ være het nå! SPILLES!

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V65-4 : 3 Kandidaten – Er en hest som vinner en gang i året, og det er ikke alltid den er like villig. Kom nå sist ut etter pause, og den gjør et OK løp etter en passiv styring. Virket å være på riktig vei, og av oss så fikk den et lite pluss i kanten. Svein Ove Wassberg velger denne på torsdag, og med veldig fine betingelser foran seg så er den verdt oppmerksomhet. Prøves som en frekkis i et interessant løp. 1 Høiby Gullet – Er denne 80% for dagen samt at Pål Buer treffer starten 100%, ja, da kan det dreie seg om tet og slutt. Har en veldig fart i kroppen sin, og dette er en perfekt oppgave for Høiby Gullet. Prøves direkte, neste gang kan den nemlig være «oppbrukt» som et bra objekt.

V65-5 : 5 Deep Sea Dream – På torsdag så håper vi at Herman Tvedt rigger til Deep’en, og klinker til i fra start. Ingen innvendig har nemlig vist den aller beste formen i det siste, og når denne tøffingen kommer tidlig så kan/burde den bli sluppet til tet. Fra den posisjonen så skal den bli svært utrivelig å ha med å gjøre. Gikk et solid løp sist på en oppjaget sprint, og den var bedre da enn gangen før i monte. SE OPP! 1 Touch Of Caviar – Har vært nede i en down, men den var forbedret sist selv om den fikk maks. Skulle Jan Erik Landaas greie å forsvare sitt innerspor så kan det godt tenkes at han vil sitte foran da hesten gjør gode løp i tet. Med ytterligere fremgang, og klaff på startsiden så er Touch Of Caviar spennende, og den må med på alt av seriøse bonger.

V65-6 : 6 Selenason – Kom ut etter pause sist, og den gjør et klart godkjent løp etter et upassende opplegg. Er normalt sett LYNRASK fra start, og på Bergen femte sist så blåste den til tet fra spor åtte bak bilen. Her jogger den normalt sett til tet, og da kommer den til å lede dette svært lenge. Hadde det vært sprint så kunne det ha vært en banker, men på denne distansen så er det kun et BRA spill.

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere.