Historisk V75

Vinner Kriteriet på Bjerke i 2005
Vinner Kriteriet på Bjerke i 2005 Foto: hesteguiden.com

For første gang arrangeres to V75-spill samme uke, og det med to kaldblodsklassikere på plakaten.

Klikk her for Nettavisens V75-forslag

Som et prøveprosjekt skal Bjerke stå som V75-arrangør tre onsdager dette året. I kveld går startskuddet, og det er en flott meny som bør tiltale både de som setter pris god sport og spennende spill - og vi som liker begge deler kan bare bukke og takke.

Kveldens hovedoppslag er H.M. Kongens Pokalløp samt Jacob Meyers Pokalløp - begge kjørt på Bjerkebanen siden åpningen 1928. Ja, historien til disse løpene går enda lenger tilbake i tid, men da på var det snakk om iskjøring.

Lagd for laurbær
Meyer`n er faktisk kjørt helt siden 1892 og blant vinnerne finner vi stort sett alle de store kaldblodstraverne gjennom tidene. Løpet er spesielt siden tidligere vinnere ikke kan delta, og i år tror vi det er 1 Åsajerven sin tur til å motta det flotte trofeet samt 150.000 kroner. Kriterievinneren fra 2005 passerte 2 millioner innkjørt i fjor, og vi tror han starter året med å lede V75-6 hele veien. Det er virkelig godt blod i Dombås-traveren med tidenes kaldblod, svenske Järvsöfaks som far. Unikumet vant dette løpet i 2001, mens også Åsajervens morfar Atom Vinter selvsagt gikk til topps i Meyer`n (1992). Mor til Åsajerven er Sindy Vinter som var en meget god hoppe som vant kveldens andre hovedoppslag, nemlig Kongepokalen for 4-åringer i 1998 - med samme eier og trener som Åsajerven.

Hardest kamp får nok jerven av vår nye stjerne 2 Tangen Scott og storløpsspesialist Vidar Hop. Moe Odin-sønnen er utømmelig for krefter, men vil trolig tape endel terreng i starten. Dermed tror vi Wollebæk-traveren holder unna denne gang, men helt sikre er vi ikke. Meyer`n er vel et av få storløp Hop ikke har vunnet.

Moe Odin vs Lome Elden
I Kongepokalen blir Moe Odin-sønnen 11 Bork Odin klar favoritt tross bakspor. Selvom hesten ikke tjente mer enn 445.000 i fjor regnes han som årgangens beste. Dessverre rotet han seg bort i de mest pengestinne løpene, men i de ni seiersløpene viste han herlig kapasitet. Både vår egen Moe Odin og Järvsöfaks har overbevist også i avlen, men i kveld får nok Bork Odin hardest kamp av hele fem avkom etter ungheststjernen Lome Elden. Vidar Hop styrte selv Lome Elden inn til seier i dette løpet i 1999, og i kveld har han sjansen igjen.

8 Lome Mix er eid, trent og oppdrettet av John Hasle - hestekaren som slo igjennom med nettopp Lome Elden. Bork Odin og Lome Mix hadde en herlig fight sist de møttes som førstnevnte tok seg av, men vi tror Hop kan få revansje denne gang. Det er stor utvikling i Lome Mix, og kommer han fint til fra et vondt startspor blir han alt annet enn lett å slå.

Ytterligere to Lome Elden-avkom får plass på våre forslag. 7 Ridder Prinsen tjente mest av 3-åringene med nesten millionen innkjørt. Kriterievinneren er meget giftig på en kortspeed, og vi ser ikke bort fra at dyktige Åsbjørn Tengsareid lurer favorittduoen nok engang. 4 Remelden kommer ut etter pause, og heller ikke han er ufarlig fra et flott startspor. Vi får ikke plass til lovende 5 Krøsus og vinneren av det svenske Kriteriet 10 Wik Elden - begge etter Lome Elden som også har to avkom i Meyer`n.

Trenger ikke flaks
Vår andre banker kommer ut allerede i V75-2 og heter 2 Lucky Carpenter. 6-åringen var tidlig meget lovende, men ble så borte med skader. I sine to seiersløp i desember imponerte Super Arnie-sønnen voldsomt, og Austevoll-traveren har en perfekt oppgave foran seg i kveld. Riktignok kan hesten bli hissig i tet, men med den formen den har vist på slutten tror vi det holder inn siden det dreier seg om sprint. Skulle Carpenter få nok et ryggløp har vi svært liten tro på at noen er i stand til å stå imot hestens herlige speed.

Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 90, 375 og 1250 kroner.

Kjøp en bong og følg spenningen på nrk2 kl. 19.30!