Høitomt er sjef

Eirik Høitomt og Raymond Palema.
Eirik Høitomt og Raymond Palema.

Eirik Høitomt gjør stort sett ikke annet enn å vinne. Mandag kveld sitter han opp bak fire favoritter under V65-omgangen på Klosterskogen.

En ny trav- og galoppuke står for tur i det vi innleder årets siste måned mandag. Og denne mandagen er selvsagt det store spillemessige høydepunktet den voldsomme jackpotomgangen på Mantorp. Grunnet et svært favorittpreget V64 fra Ørebro søndag, vil det være 2.594.697 SEK ekstra i sekserpotten. Utover denne jackpotomgangen, er det lunsj med både V4 og V5 fra Åby på ettermiddagen og V65 fra Klosterskogen her hjemme på kvelden.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Her skal det handle om Klosterskogen og V65, og det store spørsmålet i kveld er: Hva skal vi gjøre med favorittene? Det har vært en trend i månedsvis at til tross for at storfavorittene svært ofte har innfridd, så har det likevel blitt voldsomme utbetalinger. Undertegnede har messet på dette lenge, og det er ingen tvil om at det IKKE er farlig å støtte seg til favorittene som bankerspill. 

Noen eksempler bare fra sist uke:
V65 Klosterskogen sist mandag: Fire favoritter vant deriblant omgangens i særklasse største favoritt Dribbling. Utbetaling seks rette kr 11 660
V76 Bjerke onsdag: Omgangens største favoritt Special Envoy vant. Utbetaling sju rette kr 1 003 740
V65 Biri fredag: 70-prosenteren Eikmann vant. Utbetaling seks rette kr 216 303 kroner
V65 Sørlandet søndag: Omgangens største favoritt Kjempen vant. Utbetaling seks rette kr 712 922 kroner

Bedre dokumentasjon på at det ikke er farlig å spille storfavoritter som bankere, er ikke mulig å få, og merk at dette bare er eksempler fra den siste uken. Det er drøssevis med eksempler fra de siste månedene. I lys av dette handler det om få krysset de store skrellene, og i kveld bankerspiller jeg derfor to av omgangens største favoritter og helgarderer V65-5 og V65-6, nettopp for å fange mulige skreller.

Høitomt i alle varianter
Eirik Høitomt vinner flest løp i landet og har hatt en strålende høst. I kveld er han kusk på fire favoritter i V65-spillet og en mye spilt hest. Det er kanskje ikke så rart at spillerne klamrer seg til Høitomt. Det er sjelden feil å spille kusken som vinner flest løp. Vi bankerspiller Høitomt i to løp i kveld og velger altså¨å spille to bankere. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Tet og slutt?
4 Raymond Palema er best på kapasitet i V65-1, møter billig motstand og har vunnet sportrekningen. Formen er utmerket og veien til tet ligger åpen. Eirik Høitomt misser svært sjelden med slike oppsitt og Raymond Palema blir den ene av to bankere.

Seier i debuten?
Den kapable fireåringen 2 Grude Balder debuterer i regi Eirik Høitomt i kveld. Det er alltid litt usikkert med hester som kommer ut etter pause, men Høitomt tar ikke stallhester ut til start uten at de er startklare. Startsporet er bra og motstanden skremmer ikke og Grude Balder er overlegen på kapasitet i V65-4. I lys av at det kan skrelle både i V65-5 og V65-6, velger jeg også å bankerspille 2 Grude Balder i V65-4 og i V5-spillet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Stine kan lure gutta
Det er mulig at det er langskudd som går høyt over mål, men i V65-2 blir 6 Trinity D. og Eirik Høitomt svært store favoritter. Den hesten har vist svakhetstegn oppunder mål ved flere anledninger og selv om hesten møter svak motstand i kveld og sprint garantert ikke er noe minus, så spekulerer vi litt. 1 Onyx Bee blir nesten ikke rørt, men har trukket det spennende førstesporet på Klosterskogen. Ikke helt utenkelig at Stine Marlen Bendiksen får lederryggen på Trinity D. her, og med tanke på at Trinity D. har vist litt variabel stridsmoral mot mål ved flere tilfeller, kan Onyx Bee dukke opp på siste indre. Sammen med "klart bedre enn raden-hesten" 11 Touch Of Babe hører begge hjemme som garderinger til storfavoritten.