Høitomt i førersetet

Foto: hesteguiden.com

Championen setter seg opp bak seiersvante Movie Q.C. i hovedstaden i kveld, og vi tror på tet fra start til mål for den ekvipasjen. Sjekk våre V65-tips her.

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Det er mange store favoritter på farten på Bjerke i kveld, men den sikreste av dem alle tror vi at 2 Movie Q.C. i V65-1 er. Etter fem strake triumfer i sommer hvor 4-årshoppa til tider imponerte voldsomt har det blitt litt mer beskjedene plasseringer nå på slutten, men i kveld tror vi at Kolnes-traveren klatrer øverst på pallen igjen.

Innsatsene de siste gangene har slett ikke vært dårlige, men utgangsposisjonene har gjort sitt til at seierne har uteblitt. I et V75-løp det var dårlig tempo på i den siste starten (lederen fikk kjøre 18.5 første tusen) ble det naturlig nok helt håpløst å hente mye til slutt, men via en drøy siste sving avsluttet vår banker for dagen noe helt enormt til femte på fine 15.7 full vei. Vi hadde rundt 13.0 siste tusen på våre klokker, og mer kan man ikke forlange.

Fra lengste tillegget løste Windsongs Legacy-datteren som en katapult i fra et fjerdespor ved den anledningen (hadde to lengder på de øvrige på distansen mer eller mindre direkte), og på tross av et litt trangt andrespor denne gangen, tror vi på umiddelbar tetkjenning. Deretter får trolig champion Eirik Høitomt lov til å kjøre rundt 18.0 første tusen der fremme i front, og da tror vi at favoritten blir meget vanskelig å fange til slutt.

Vår rangering:A: 2 B: 5-6-15 C: 10-9-13-14-3-4-12 D: 7-8-1

Annonse: Øivind Grøstad i storform. Nye 42 530 kroner innspilt på Drammen mandag

V65-2, 2100 meter autostart
Et flott kaldblodsløp venter oss i den andre avdelingen, og vi er slett ikke helt sikre på at storfavoritten 4 Skogbryn Svarten er snakk om en klink vinner. 8-åringen har levert strålende innsatser i hele år, noe hele seks triumfer og mer enn 300.000 kroner innkjørt forteller alt om.

Nå her det dog blitt drøye tre uker siden den siste starten (vant da sprettlett på fine 25.6 full vei), og tidligere i år har Antonsen-traveren vært litt tung i kroppen etter tilsvarende pauser ved et par anledninger. Vi er heller ikke helt sikre på at Alm Svarten-sønnen får teten denne gangen, og da tyr vi til et par garderinger på samtlige spilleforslag.

Hvis vi leser startsiden riktig er vi nemlig ikke helt fremmed for at 8 Hågå Elden sitter i føringen ut på den første langsiden, og da tror vi i så fall at 5-åringen til Håkon Engen blir vond å slå. Dundrer til tet ned startsiden tror vi nemlig at 7 Spang Odin gjør, og da kan Geir V. Gundersn bak 18-prosenteren i spillet følge denne og få overta ut av den første svingen.

Vi har ikke sett Elding-sønnen alt for ofte i fra første rekke bak startbilens vinger tidligere, men i et seiersløp på 24.8 over en sprint i mai på landets hovedbane dundret hesten til tet i en luftig 23-åpning på løpet (og da hadde Gundersen dempet en del før han passerte første fem hundre...), og da er nok hesten klart bedre fra start enn folk flest tror. Strålende innsats til sølv på 27.3 over stayerdistansen i Vintilla-travet i den siste starten på en tung bane, og vi tror på en topp vinnersjanse i kveld.

Det kan bli en tøff duell der fremme i front mellom de to førstnevnte, og da er vi ikke helt fremmed for at 9 Tranmælsgutt kan blande seg inn i striden helt der fremme til slutt. Slet litt i sommer etter å ha dratt på seg mye penger på kort tid, men etter en mindre pause kan fort 5-åringen vise seg frem i en forbedret utgave.

Vi har sett en voldsom formutløsning på stallhestene til Lars O. Romtveit de siste ukene etter at bedekningssesongen er over (ref Alm Taragon og Dotterud Teddy), og vi synes da at Elding-sønnen bør vurderes relativt tidlig i kveld.

Vår rangering: A: 8 B: 4-9 C: 2-6-1-7 D: 3-5-10

V65-3, 2140 meter voltestart
Et fryktelig ruglete kaldblodsløp venter oss i den tredje avdelingen, og vi synes det er veldig vanskelig å rangere hestene i dette løpet. Vi anbefaler bred gardering, og på vårt store system stryker vi ingen.

En helt nydelig oppgave foran seg har 8 Løkki Ess i et dette tidsløp all den tid Järvsöfaks-sønnen har klart mest penger på kontoen, men formen etter lang pause er uviss. Undertegnede var i kontakt med eier Jan-Arve Svendsen på tlf i går, men ble ikke så mye klokere av uttalelsene fra den kanten. Sett helt grei ut uten å ha blitt testet i større fart, og han var litt skeptisk p.g.a. den lange pausen.

Dog vanskelig å ikke sette 7-åringen fremst, men vi må gardere. Tilbake etter lang pause med uviss form kommer også 10 Turbo Loke (vunnet hele åtte av atten starter i karrieren), men dersom stridsmoralen er helt på topp etter hvilen skal 9-åringen være seiersaktuell. 4 Lykkeflicka vant Kriteriet for hoppene i Sverige i den siste starten, men 3-årshoppa er veldig vanskelig å sette inn i dette løpet.

Viste formstigning i ny regi viste 1 Høiby Pilmini i den siste starten (avsluttet veldig fint til tredje på 32.8 full vei), mens trioen 3 Fiks (holder fin form, men 5-åringen har så langt ikke vunnet løp i karrieren), 5 Mellem Stjerna (ustabil, men 8-årshoppa skal være av de bedre i en feilfri utgave) og 6 Gygrid (kapasitet som rekker langt, og formen tror vi er litt bedre enn raden) alle er hester som kan dukke opp i fremste rekke.

Vår rangering: A: 8 B: 10-4-1-3-5-6 C: 2-7

Annonse: Øivind Grøstad har fått beskjed om skorykk på en svært underspilt hest i V65-4 på Bjerke. Vinner direkte?

V65-4, 2140 meter voltestart
Vi har et varmblodsløp som ser relativt oversiktlig ut å forholde oss til i den fjerde avdelingen, og vi synes at tre hester hever seg klart over mengden. Etter en strålende innsats til femte på 18.0 i en kvalifisering til Derby i den siste starten må 11 Millstone bli snakk om en klar favoritt, og når 4-åringen blir kraftig kuskeforsterket med bajasen Tom E. Solberg garderer vi ikke på våre to minste spilleforslag.

Var tredje kort etter mål i den siste starten uten at kusken dro verken ørehette eller draskylapper uvisst av hvilken grunn, og det var full spenst i målgangen ved den anledningen. Vunnet fire av tolv starter denne sesongen, og vi tror at Ganymede-sønnen blir fryktelig tung å stå i mot til slutt.

Hesten å fange fra tet er etter alt å dømme 7 Windfighter snakk om (veldig forbedret i regi Morten L. Johnsen), og etter at det ble sølv i den siste starten på fine 16.1 full vei ser vi ikke helt bort i fra at det kan bli seier denne gangen (og da krysser vi på våre to største spilleforslag).

På vårt store system får vi også plass til 9 Chili News, men da tror vi ganske bestemt at vinneren av dette løpet er nevnt. Sistnevnte var klart godkjent til fjerde på 16.5 full vei fra utvendig posisjon i en kvalifisering til Derby for hoppene i den siste starten, og med et litt snillere opplegg underveis i kveld er 4-årshoppa seiersaktuell.

Vår rangering: A: 11 B: 7-9 C: 4-8-10-1-3-6-12 D: 2

V65-5, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for kaldblodshester venter oss i den femte avdelingen, og vi finner hele seks vinnerkandidater. Etter å ha besvimt fra tet på en upassende tung bane i den siste starten kommer nå Flammen Tigris tilbake etter litt pause, og bedre forutsetninger enn 7-åringen har i kveld kan han ikke få.

Spor og distanse er midt i blinken, og det er neppe noe minus at champion Eirik Høitomt setter seg opp ved denne anledningen. Strålende innsatser hele veien forut for den siste starten, og på full form skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse.

Det er en rekke svært startkjappe hester i første rekke bak starbilens vinger, men vi tror at 5 Fykeneld plystrer til tet. Gjorde så ved triumfen på 26.3 over aktuell distanse i den nest siste starten, og selv om det er litt tøffere i mot kontra det seiersløpet ved denne anledningen, tror vi ikke at 10-åringen gjør seg bort her heller.

Absolutt toppform holder 3 Kosak, og etter den flotte triumfen på fine 27.5 full vei i den siste starten (vant sprettlett) må Sjefen-sønnen tilmåles solide vinnersjanser på ny. Distansereduksjonen denne gangen tror vi bare kan være en fordel (mye fart i beina), og årets femte triumf kan meget vel komme i kveld.

Slår til med noen pangløp i ny og ne gjør 7 Ramstad Knerten, og når 9-åringen har vunnet sine to siste sprintløp (det siste vant han på fine 25.9 fra ”dødens”) på landets hovedbane i år, synes vi at 7-prosenteren i spillet bør vurderes relativ tidlig denne gangen. De to siste vi ser med visse vinnersjanser er duoen 1 Komnes Ess og 11 Ra Tina, og de får da en plass på vårt store system.

Vår rangering:A: 2 B: 5-3-7 C: 1-11-9-6-8-4-12-10

V65-6, 2100 meter autostart
En rekke svært gode hester i grunnlaget setter hverandre i stevne i dette varmblodsløpet som avslutter denne rebusen, og vi synes at vinnerkandidatene er veldig mange. Det signaliseres at Olav Mikkelborg vil han en rygg å gå i bak 1 Chippon (kan da vinne med perfekte luker til slutt), og da kan veien til tet bli billig for 2 Paco Halbak.

Da skal i så fall sistnevnte tilmåles solid vinnersjanser, men vi er fortsatt ikke helt sikre på stridsmoralen til 4-åringen hest mot hest i en tett sluttstrid (og da garderer vi på våre tre største spilleforslag). Det ble for tøft med et løp utvendig uten rygg i en kvalifisering til Derby i den siste starten, men forut for den starten bokførte han tre strake triumfer.

På vei opp i form er 5 Mosquito De Mill, og med litt tempo på løpet stiger sjansene for den alltid sterkt avsluttende 4-åringen. Solid innsats til sølv på 16.1 full vei bak gode G.H. Trotter i den siste starten, og vi tror på en topp vinnersjanse i kveld.

Det ble galopp for 7 Rex Palema på en upassende arena (Skien) i den siste starten, men den svært kapable 5-åringen varslet form forut for den starten ved å bli toer på fine 15.5 full vei. Spor litt langt ute ved denne anledningen, men dersom det løser seg sånn noenlunde underveis dukker ventelig Holm-traveren opp i fremste rekke til slutt.

Bortkjørt i den siste starten ble 6 Nozler når Gunnar Austevoll klarte å kjøre seg fast til slutt (det er jo bare å fortsette i tredjespor i den siste svingen i en kvalifisering til Kriteriet, og så får det bære eller briste), men 3-åringen er litt vanskelig å sette inn i dette løpet.

På vårt store system får vi også plass til 3 Chip Line (toer på fine 15.1 over en sprint i den siste starten, og løp i kroppen etter litt pause kan ha gjort godt), 9 Grand Madam Ruth (var på retur når galoppen kom i den siste starten, men 6-årshoppa står interessant til i kveld), 10 Lovestrong (godkjent til tredje på 17.3 full vei i debuten i ny regi, og den storvokste 6-åringen har trolig gått veldig fremover på form med det siste løpet i kroppen etter litt pause) og 11 Goalpike (står vondt til, men vi tør ikke helt å avskrive den fartsfyllte 5-åringen av den grunn).

Vår rangering:A: 2 B: 5-1-7-6 C: 3-10-9-11-8-4-12

Spilleforslag
Til V65-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 84, 420, 840 og 2142 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 18.00 (løp 1-6)
V5 kl. 19.00 (løp 4-8)
DD kl. 19.18 (løp 5-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 19.00-19.45 i kveld.