Høitomt kan fortsatt

Foto: hesteguiden.com

Eirik Høitomt har forbedret mange kaldblodshester før, og i lunsjen på Bjerke i dag presenterer han et nytt forvandlingsnummer.

Det ble en fantastisk lørdag for våre V75-tips til Leangen. To av våre andelslag på Eksperten gikk inn med sju rette og når utbetalingen for sju rette landet på 209 212 kroner, ble det svært god avkastning. Det ene andelslaget var et systemspill (seks andeler a kr 800) og hadde altså en innleveringspris på kr 4800. Det andre andelslaget som het Leirvågs folkebong 2, var et andelslag med 20 andeler a kr 200, og kostet altså 4000 kroner.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Felles for begge andelslagene var at de hadde bankerspill på andrevalget 7 Eikprins i V75-1. Det sistnevnte andelslaget hadde markert for seks hester i den siste avdelingen og hele tre av de hestene hadde utløst jokerpotten og betalte tilbake over 13 millioner kroner. Plusser vi sammen seksere og femmere på de to andelslagene som gikk inn med sju rette, ble det ca 250 000 kroner tilbake på hvert av dem. I tillegg gikk en hel bråte med andelslag inn med seks rette lørdag og totalt spilte Nettavisens traveksperter Kurt Leirvåg og Håkon Einar Hansen inn godt over 700 000 kroner på en svært vellykket lørdag.

Mandag ble det stang ut i Drammen, men på Mantorp ble det veldig flotte treff under den store jackpotomgangen. Nettavisens svenske travekspert Roger Sundvisson prikket seks rette på det aller minste forslaget (innl.pris kr 192) her på Nettavisen. Det forslaget betalte tilbake meget pene 1976 kroner, og da satt også selvsagt samtlige 35 andelslag på Eksperten.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Denne tirsdagen åpnes opp med spill til lunsjløpene på Hagmyren i Sverige og på Bjerke her hjemme hos Norsk Rikstoto, og på kvelden er det spill til en V65-omgang på Forus i Stavanger og spill til en V64-omgang på Axevalla på den andre siden av kjølen som gjelder. I Sverige er det en ny jackpot-omgang som venter, og i kveld ligger det 1.373.676 SEK ekstra i sekserpotten i broderlandet.

Innleveringsfrister Bjerke
V5 kl. 13.37
DD kl. 14.12

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Høitomt kan enda
Sulkykunstner Eirik Høitomt driver ikke trenervirksomhet i stor stil om dagen, men han har fremragende resultater å vise til på de få hestene han har i trening om dagen. Willblesen har vært som forvandlet i regi Høitomt i høst, og 1 Søndre Jerkeld som kommer ut i V5-1 i dag, har Høitomt gjort en flott jobb med.

4-åringen virker til å være i rivende utvikling, og vi tror den tredje strake triumfen sitter klokkerent i dag. God ved triumfen på 30.0 over 2640 meter i den nest siste starten, men enda bedre ved triumfen på 29.1 i et langløp sist. Tapte 20 meter i fra start der, men med en siste 1000 på 27.0, var han helt overlegen til slutt.

Vi synes Mørtvedt Jerkeld-sønnen så strålende fin ut den dagen, og vi kan ikke gardere i dag. Favoritten blir overflydd ned startsiden, men i et løp som kun teller ni deltagere, løser det seg garantert underveis. Vant på på 31.1 full vei gjorde 6 Arbbolas sist, men han må være en "mil" forbedret for å kunne tukte vår banker.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Få vinnerkandidater
I et varmblodsløp i V5-2 kan vi ikke få øyet på mer enn fire vinnerkandidater, og fremst setter vi 10 Donnie Donato. 3-åringen har foreløpig ikke innfridd helt, men i dag har han en billig oppgave foran seg. Han gikk fint til mål etter sen luke i den siste starten bak gode hester, og han bør være seiersaktuell i et løp som dette.

Det er ned en klasse også for 9 Kahlua O. (matchet i tøffe årgangsløp), og med en tilsvarende innsats som ved fjerdeplassen på 16.2 full vei i den nest siste starten, er Wolden-traveren seiersaktuell (ble for tøft med "dødens" sist). En fin sisterunde til sølv på 17.0 full vei gikk 5 Mazzolo sist, og feilfritt er han aktuell.

5-åringen gikk fort til slutt i det siste løpet, men det er mye galopper i raden. Piler til tet gjør etter alt å dømme 3 Max Martini, og i fra spiss er 3-åringen da snakk om hesten å fange til slutt. Han gikk et fint løp til sølv på 15.2 over en sprint sist han gjestet dagens arena, og han kan ta årets første triumf i dag.