Høitomt og Høitomt

Foto: Hesteguiden.com

Og enda mer Høitomt. Det er løsningen på Klosterskogen torsdag kveld. Sjekk kveldens travtips.

Vår ubestridte landschampion Eirik Høitomt blir som så mange ganger før nøkkelkusk under torsdagens doble V5-omgang på Klosterskogen. Eirik Høitomt kjører bankerne våre både i V5A-spillet og i V5B-spillet og har i tillegg flere feite vinnermuligheter.

Les også torsdag:
Hva tror leserne:Sjekk lesernes oddstips
Oddstips: Rosenborg vinner også på isen

Han kjører trolig ikke beste hesten i V5-2A i form av 4 Super Chell. Men med et perfekt tredjespor bak bilen (nå som 2 Zina Kievitshof er blitt strøket) bærer dette tidlig til tet. Når Super Chell i kveld for første gang skal ut over sprintdistansen (har bare startet over mellomdistanse) har vi en veldig god følelse for at fireårs-vallaken avlegger sitt maidenship i kveld og tar karrierens første seier. Super Chell måtte åpne tøft for å få teten tredje sist, og trakk seg da litt tilslutt (ble nummer fire), nest sist prøvde Super Chell å utfordre gode Olaf nedover oppløpet, men var sjanseløs på det, men var toer i mål, nærmere tredve meter foran tredjehesten i mål. Sist satt Super Chell i tet, men måtte da se seg slått av Naomi Laser til slutt. Nå er det altså endelig sprint, noe vi tror er en klar fordel for fireåringen. 7 Quitero Santana er nok bedre på kapasitet, men fra spor sju bak bilen på sprint, er vi redd det kan ende i både galopp og posisjonsproblemer. At Eirik Høitomt kjører vår banker og Jeppe Juel kjører Quitero Santana er også en klar fordel kuskemessig. Høitomt er en mester til å kjøre taktisk og vinne med hester som kanskje ikke er best. Og på Klosterskogen er det kanskje spesielt viktig å være god taktisk.

Klikk her for å se våre V5A-forslag

Lever Sportspills eksperttips til dagens travkjøringer eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

I V5-B spillet kan vi nesten ikke se 2 Mermaid's Magic tape i V5-3A. Gjorde en strålende opphenting etter galopp i den første svingen sist til tredjeplass. Hadde da kun gode Lorne Elijon Gatling og Overlover foran seg i mål, og kneblet nesten toeren Overlover etter den tunge opphentingen. Det har gått utrolig trått for travtrener Tor Olaf Halle både i sommer og utover høsten, men i kveld må det da komme en etterlengtet seier med Mermaid's Magic. Høitomt som makker igjen i kveld, og motstanden er svært skrøpelig. Kun galopp type stor kan felle vår banker.

"Vår venn" Eirik Høitomt er også spillernes favoritt i V5-1A med 9 Høvåg Loke, men det blir ikke vår favoritt. Vi prøver et frekt vinnertips på 3 Tiona og Gunnar Austevoll. Var god som treer sist, og igjen er det sprint. Fint startspor og formsterke Gunnar Austevoll i sulkyen er gode arbeidsbetingelser for den travsikre hoppa. 1 Valle Vegar viste igjen sist, at han er en stabukk. Så helt klar ut nedover siste bortre, men ga blaffen på oppløpet. Førstespor bak bilen i kveld, og han må selvsagt få tillitt derfra, men tendensene sist likte vi ikke. 2 Huldre Jon og 4 Dolliel er to Flåten-travere som står fint til og holder svært fin form. 9 Høvåg Loke har en fin rygg på Valle Vegar fra start, så får vi se om Høvåg Loke kan utnytte det. Ellers obser vi litt for 5 Sunnmørsfrigg (feilfritt sist), 6 Storhaug Trolla (er ikke så verst denne dama) og 12 Høiby Piril (her er det fart) i et spennende spilleløp.

Her kan du levere eksperttipsene fra Sportspill til Klosterskogen

Vinnerhesten 1 Doffen kommer ut i regi Knut Arne Ødegaard i V5-3A. Sju seire har Doffen tatt på kun trettini forsøk og har i hele sin karriere blitt kjørt av sin eier Terje Hanestad. Nå er kanskje ikke Knut Arne Ødegaard en superdriver han heller, men kuskeforsterkning er det definitivt. God fra start og seiersvillig, naturlig førstevalg. 2 Max Reodor spurtet strålende sist, og viste endelig fremgang igjen etter en rufsete sommer. 9 Hornnes Thea hadde vi litt skrellfeeling for sist, da galopperte hoppa fra start. Nest sist holdt hun flott fra dødens. Rygg på Doffen fra start kan bli helt riktig tilslutt. 6 Sibbe er som kjent kapabel, men fortsatt svært galopplysten, men er naturligvis seiersaktuell feilfri. 3 Inga Best og 4 Lere Kjellen kan begge mye, men holder svært usikker form. Kuskes av henholdsvis Vidar Hop og Lars Anvar Kolle og krysses på det og Solberg på 10 Tvedt Oline (som er veldig fin form) gjør at vi spanderer et kryss på denne også.

Vidar Hop og 7 Poker Siem blir stor favoritt i V5-4B/V5-1B. Har vært ute i forsøk og finale til dansk travderby i sine siste starter og gjort det på en ålreit måte, men ikke noe mer. Har et krevende sjuendespor bak bilen i kveld, og selv med ringreven Vidar som sjåfør kan det bli posisjonsproblemer. 1 Mighty Lady har vært under pari et par løp nå, men har tross alt vunner tre løp på bare sju forsøk i år. Perfekte betingelser i kveld og siste indre kan være en realitet. 4 Yucatan River var god vinner i Bergen sist torsdag og må regnes igjen. 6 Whatson Line strakk ikke til på Färjestad sist, men travet uansett en 14-tid. Går ned noen klasser i kveld, spilles. 9 Giant Profiti er ingen stjerne, men skal kjøres på smyg i kveld og Solberg som makker. 11 Valley's Troubador og 12 Boggy Ladylike er i flott form, men må ha svært mye tur for å vinne.

Annonse: Øivind Grøstad i storform. Kr 37 943 innspilt de siste dagene. Nye festobjekter på Bjerke og Klosterskogen torsdag

En sportslig og spillemessig godbit venter i V5-5A/V5-2B. Vi klemmer til med 7 Canny som førstevalg, i kveld forsterket med Lars Anvar Kolle i sulkyen. Canny er bra fra start, og kan trolig sitte tidlig i tet, da flere av hestene på innsiden helt sikkert vil ha rygg og evt siste indre tilslutt. Canny har vunnet ti av sine totalt 41 starter og er ikke noen antivinner. 6 Best Boy Augustinu gjorde en strålende debut for sin nye trener Per Oleg Midtfjeld. Er ikke noe spesielt god fra start, og dermed er Canny forbi ut av den første svingen. Men Best Boy er god tilslutt og må selvsagt regnes. 10 Last Speed Laday tetløpte som en elitehest på Klosterskogen nest sist og gjorde en mektig prestasjon da. Galopperte direkte i Unionstravet, og har trukket bakspor i kveld. Den selvsagte outsideren. 8 Non Stop Laser var knakende god i Unionstravet på Färjestad til tredje, men fra spor åtte bak bilen kan dette bli vel krevende. 11 Buddy og 12 New Cowboyland er begge fine hester, men utgangsposisjonene gjør det svært vanskelig. 3 Conway Holl holder høyst usikker form og 2 Kansas Speed er ikke god nok til å vinne mot disse.

Klikk her for å se våre V5B-forslag

I V5-4B/DD-1 blir Høitomt nok engang både vår og spillernes favoritt med 11 Bully. Merk at dette løpet skal kjøres med voltestart. Bully har gjort fine innsatser i de siste løpene og holder jo egentlig V75-klasse. Topp vinnersjanse selv fra spor elleve. Det er fin kapasitet i både 4 Oxford og 9 Xavier, men har begge har vært uheldige med sportrekningen. Det har ikke 8 Nikodemus K. vært, som kan få alt sydd opp i rygg på den sannsynlige tethesten 1 One Lomomba Siem. Nevnte Lomomba har skuffet på slutten, og må være radikalt forbedret for å duge mot denne gjengen og er kun aktuell på bred gardering. 2 Ripasso (trangt andrespor, men i utvikling), 6 Dance Royal (fint startspor) og 12 Butch Cassidy (god fra dødens nest sist og god vinner sist) er også aktuelle på bred gardering.

Frode Hamre var svært optimistisk når vi pratet med ham onsdag ettermiddag med tanke på mulighetene til 6 Mavril SAS. Og vi er enige og setter Hamre-traveren først. Mavril SAS gjorde en flott sisterunde i sporene sist i V75 på Forus og spurtet flott til andre. Er selvsagt litt sjanseartet fra spor seks, all den tid hoppa ikke er superrask fra start. Tethesten er trolig formhesten 3 Pablo Santana (møtte veggen sist etter en steintøff innledning). 1 X.O. Hornline blir kraftig overflydd fra spor en, og er helt klart en favoritt i fare. 5 Asbjørn K . sjokkvant et lunsjløp på Bjerke fra spor tolv for noen uker siden, er god fra start og kan dermed få et fint løp. 2 Newton Hall var bra til seier tredje sist, men har skuffet litt i sine to siste starter, men står så fint til i kveld at den selvsagt må regnes, men vi er litt usikre på formen. Og bakfra lurer 9 Moore (fin form), 10 Northern Territory (god sist), Mikado D (klart forbedret sist) og 12 Zatopak (Høitomt igjen nå). Åpen og fin V5B-finale med andre ord.