Høitomt på direkten

Foto: hesteguiden.com

Kapasitetshesten Tattoo holder strålende form, og når Bjerke uvanlig nok arrangerer V65 på en fredag kveld bankerspiller vi hesten.

En ny spennende helg på travfronten står for tur, og på lørdag er det Jarlsberg som byr på V75. I og med at det ikke ble utbetaling for fem rette under onsdagens ekstra V75 på Bjerke, vil det være mulig å ta med seg drøye 20 millioner kroner for en eventuell alenevinner på lørdag.

Søndag er det pengestinne Breeders Crown-finaler på Eskilstuna, og ekstra V75 fra Sverige med 24 millioner kroner til en eventuell alenekupong. Det er altså store gevinstmuligheter denne helgen. Sportspill har som vanlig lagt ut en rekke andelslag til helgens løp, og til lørdagens V75 på Jarlsberg kan vi også friste med systemspill til 1000 og 2000 kroner andelen, for de som vil satse litt ekstra.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Denne fredagen starter opp med V4 og V5-spill til lunsjløpene på Rättvik i Sverige hos Norsk Rikstoto, med spillestopp hhv kl. 12.20 og 13.52, før Øvrevoll galopp tar over med V5-spill på ettermiddagen, med spillestopp kl. 16.00

Til kvelden denne fredagen kan spillerne se frem i mot V65-spill til landets hovedbane Bjerke her hjemme, mens det på den andre siden av kjølen er V64-spill til Bergsåker som gjelder. På Bergsåker i Sverige er det jackpot med nesten 1.5 millioner SEK ekstra i sekserpotten, og det er selvsagt spennende.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 18.30
V5 kl. 19.41
DD kl. 20.03

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Et godt tak på ham
Ja, det er i hvert fall slik at Eirik Høitomt tidligere har hatt et meget godt tak på 5 Tattoo som kommer ut i et varmblodsløp i V65-1, og når den formtoppede 6-åringen støter på svært billig motstand i kveld, garderer vi ikke. Seier og sølv har det blitt på to starter for Høitomt tidligere, og vi tror på en ny seier i kveld.

Viking Kronos-sønnen var brenngod ved triumfen på 14.3 over 1800 meter i Danmark i den nest siste starten, og etter grov startgalopp sist, avsluttet han strålende til tredje på 17.0 full vei. På kapasitet er han klart best i dette løpet, og vi tror han triller ball i hatt med 4 Sogni og 6 Pine King L., i en feilfri utgave.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Kan han bli utfordret?
I et sprintløp for kaldblodshester i relativt høyt grunnlag i V65-finalen blir 5 Slåttodin storfavoritt, og det er det ikke noe å si på. 8-åringen var strålende i fire strake seiersløp før en mindre pause, og dersom formen er konservert, er det trolig ikke snakk om saken. Han spinner til tet, og da leder han trolig rundt om.

Høsten og vinteren har dog aldri vært Moe Odin-sønnens beste årstid (i grunnen aldri prestert på denne tiden av året), og da synes vi det er spennende å sikre oss med noen garderinger på de to største forslagene. På det mellomste forslaget får da 7 Dragon en plass, og han har kun 10 % av innsatsene på seg i kveld.

I motsetning til storfavoritten, har Dragon holdt kanonform på denne tiden og utover hvert år, og han er herdet i langt tøffere omgivelser enn Slåttodin. Da ser vi ikke helt bort i fra at han kan utfordre favoritten, og det er heller ikke helt utenkelig at 3 Are Odin kan stille et spørsmål til slutt (krysses på storbongen).

Dagens skrik
I et varmblodsløp i relativt høyt grunnlag i V65-3 blir naturlig nok 6 Lightsonlightsoff klar favoritt, og det blir vel gjerne slik at 5-åringen til Frode Hamre blir bukket tidlig til tet. Da skal det dreie seg om en solid vinnersjanse, for Yankee Glide-sønnen som har vunnet to strake, på imponerende vis i det siste.

Vi forventer at 1 Cadabra Tooma er forbedret med løp i kroppen etter litt pause, og dersom kuskThor Borg skulle klare å holde teten med 7-åringen (fare for at 4 Kick Hanover blåser til tet, for siden å slippe til favoritten), ja så slipper neppe Borg`n. Hesten fikk fjerde på 16.0 full vei sist, og toppnivået er høyt.

Nevnte 4 Kick Hanover er ikke helt borte på en god dag, men vi vil varsle kraftig for 7 Patricia Hastrup her. Hoppa blir med respekt å melde kraftig kuskeforsterket med Gunnar Austevoll, og hoppa som har blitt bortkjørt etter alle kunstens regler i lang tid, bør vurderes tidlig (2% av innsatsene på seg!).