Høitomt vår mann

Foto: Hesteguiden.com

Eirik Høitomt bankerspilles med to flotte hester i V65-spillet på Jarlsberg denne torsdagskvelden.

På ettermiddagen denne torsdagen kan det spilles til en V5-omgang på Øvrevoll galopp her på berget, før det hele avsluttes med V64-spill til Örebro i Sverige og V65-spill på Jarlsberg i Norge.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Jarlsberg travbane i Vestfold er inne i sin mest hektiske uke for året med løp hver dag frem til søndag, og i kveld er det 3-åringene som er i fokus. Hele syv av dagens ti løp er forbeholdt våre lovende ungdommer, og vi ser frem til en spennende aften. Det er alltid interessant å se hva disse 3-åringene kan, og det dukker forhåpentligvis opp noen talenter i kveld, som kan se fremtiden lyst i møte.

I V65-spillet i kveld landet vi på to bankere, og begge kuskes av vår mangeårige landschampion Eirik Høitomt. Begge hestene står til for å kunne lede sine respektive løp rundt om, og først ute av våre bankere er 6 Ready Eddie i et varmblodsløp for 3-åringer i V65-3. Vi synes han var knallgod til sølv på flotte 15.5 full vei i et løp på Copenhagen Cup-dagen i den siste starten, og vi tror han går helt til topps i kveld.

Frome Above-sønnen er lynrask fra start, og han sitter i teten mer eller mindre direkte. Fra spiss tror vi det skal en veldig god hest til for å slå Juul-traveren, og vi føler at de antatt tøffeste i mot, må ha utviklet seg mye den siste tiden for å kunne tukte ham (han går trolig en lav 16-tid full vei med voltestart).

Innleveringsfrister Jarlsberg
V65 kl. 18.30
V5 kl. 19.41
DD kl. 20.03

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Lar seg ikke fange?
Nei, vi har vondt for å se at noen kan slå 4 Moe Hrym i fra tet i V65-4, og vi bankerspiller. 4-åringen viste seg å være lynrask i fra start i den nest siste starten (åpnet 27.0 første fem hundre), og selv om 2 Eld Stjernen kan flytte på beina ned startsiden, tror vi ikke han klarer ta i mot favoritten.

Triumfen på 29.2 full vei i den nest siste starten ble av den enkle sorten til slutt, men sist var han litt heldig. Han hadde trolig vært toer i det løpet hvis ikke Nordby Sleipner hadde galoppert i mål, men han gikk uansett et flott løp fra køplass underveis der. Vi tror også han er klart best i tet, og vi tror på seier.

Det er overhengende galoppfare på 8 Kolbu Tarzan, men selv i en feilfri utgave, tror vi sistnevnte skal få sitt svare strev med å innhente vår andre banker for kvelden, på en hyperkjapp bane. Da satser vi på at Eirik Høitomt ordner biffen også i dette løpet, og med to bankere får vi gardert godt i de øvrige løpene.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Dagens underspill
I et sprintløp for kaldblodshester i V65-5 krysser vi av for fire hester, men latterlig lite spilt med kun 4 % av innsatsene på seg er 3 Granfaks. Han har rotet mye nå på slutten, men han har da også stått iskaldt til hele veien. Vi tror han er best når han er med der fremme direkte, og da står han perfekt til i kveld.

Ikke glem at Romtveit-traveren vant et V75-løp sprettlett på 26..6 over aktuell distanse i den fjerde siste starten, og i følge treneren skal formen være uforandret fin. Kusk Per O. Midtfjeld har et godt tak på ham (vunnet med ham før), og vi synes han må krysses på alle bonger i kveld (vi spiller til kremodds i DD).

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!