*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Hjemmekusk i hovedrollen

Tom Erik Solberg er en av nøkkelkuskene i lørdagens V75 på Klosterskogen. Her kan du lese hans vurderinger og sette ditt spill.

06.01.07 09:32

Her finner du Nettavisens vurderinger av V75-løpene

Tom Erik Solberg innledet sin travkarriere som stallmann i Bergen. Sitt første løp vant han i 1996 med hesten Lenox Firework. For 5-6 år siden gjorde han østlending av seg, og har nå stall på Furuheim i Skien. Med 55 seirer ble fjorårets sesong Solbergs beste så langt.

I V75-5 kommer Lins News til start som en av forgrunnsfigurene.

- Hesten holder fin form uten å være på topp. Han har stor kapasitet, men som raden indikerer, er han veldig usikker. I et treningsarbeide torsdag fungerte han helt greit, men slo på en galopp. Det er dog slik han har for vane å gjøre. Han er uferdig ennå. Jeg håper han skal løse feilfritt fra start, og vil kalle han en stor outsider, sier Tom Erik Solberg.

Har mest tro på storebror
I V75-4 kommer Lins News’ storebror Lingo til start. 6-åringen debuterte med to seire i regi Solberg, før vi noterte en noe skuffende innsats på Forus sist.

- Da spiste han dårlig, og drakk lite på reisen, så jeg velger å tro at det var årsaken. Hesten mister ikke formen over natten. I trening virker alt normalt, og han er pigg og kry. Her har han et fint løp på papiret, og jeg synes det er en ganske fin vinnersjanse. Jeg tror Racino og New Legend blir de hardeste imot. Av Lins News og Lingo, har jeg litt mer tro på sistnevnte, siden han er mer stabil og sikker.

Også Golden Globe kommer til start på hjemmebane. Formen er fin, men hesten har trukket et vanskelig tolvtespor bak bilen.

- Vi håper på en premie. Jeg satser på å gi han et snilt løp, og ta det som et hurtigarbeide.

I V75-1 kommer Spik Tassa ut etter en måneds pause.

- Hun er sjekket opp, og det er ikke funnet noe galt. Formen er usikker. Hun har bra kapasitet, men er vel først og fremst aktuell for trippelspillerne. Kan også være aktuell for de som garderer en del i V75.

Skihopper i guttedagene
Solberg er en skikkelig friskus både i løpsbanen og utenfor. Ryktene forteller om en ivrig skihopper i guttedagene.

- Jeg hadde en bestefar som var med i NM, og hoppet mye på ski fra jeg var 6 år gammel. Jeg har alltid likt spenning, og hopping var ypperlig i så måte. Da jeg var 16 år gammel gikk jeg på idrettslinja på Voss, forteller Solberg, som røper at hans personlige rekord i hoppbakken er litt over 50 meter.

- Tar du på deg oppdraget å være prøvehopper i Vikersund dersom de ikke har nok kandidater?

- Hehe. Jeg tror jeg hadde turt å sette utfor bakken, men ikke med toppfart. Jeg må nok se an starterklæringene til travløpene før jeg eventuelt skulle hoppe.

Ved siden av livet på travbanene og i stallen, er det familien som er livet til Tom Erik. Samboer Toril jobber på stallen, mens det så langt er noe uvisst om sønnen Andreas på 4 år skal bli skihopper eller travtrener.

- Han er med i stallen, og har sin egen hest. Navnene på de fleste hestene kan han, men akkurat nå er han i trassalderen, og kunne blitt politiker, smiler Tom Erik, som har humør og kuskeform på topp foran lørdagens rikstotokjøring. Fredag kveld kusket han Skusviken inn til seier i et Dagens Dobbel-løp på Jarlsberg.

HTML EMBED
NYHET!Nå kan du spille på trav hos Nettavisen. Det er svært enkelt å levere kupongen, og du kan spille på tre måter:

1. Lyntoto:
Lever en ferdig utfylt Lyntoto-kupong til kveldens løp – uten å registrere deg. Lyntoto-spillet finner du oppe til venstre på Nettavisens travmagasin.

2. Eksperttips:
Du kan velge mellom tre spillforslag fra Nettavisens traveksperter. Tipsene finner du oppe til venstre på Nettavisens travmagasin. Deretter klikker du på ett av beløpene og registrerer deg som kunde
. Registrer deg her!
function r22Open(url) { window.open(url, "NettavisenR22", "width=686,height=460,scrollbars=yes"); } function r22Open2(url, width, height) { window.open(url, "NettavisenR22", "width="+width+",height="+height+",scrollbars=yes"); }


3. Alle spill fra Norsk Rikstoto:
Her kan du registrere deg som kunde hos Nettavisen. Dersom du allerede har konto hos Norsk Rikstoto, kan du bruke samme innlogging på Nettavisens travmagasin.
Registrer deg her!
function r22Open(url) { window.open(url, "NettavisenR22", "width=686,height=460,scrollbars=yes"); } function r22Open2(url, width, height) { window.open(url, "NettavisenR22", "width="+width+",height="+height+",scrollbars=yes"); }


>> Les mer på Nettavisens travmagasin

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag