*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Høitomt for alle penga

Foto: hesteguiden.com

Landschampion Eirik Høitomt har vunnet 255 løp hittil i 2011. Søndag kommer nye triumfer. Sjekk våre V5-tips.

Sørlandets travpark inviterer til dobbel V5 søndag kveld og det er fin kvalitet på løpene og heldigvis ikke like tynne felter som det har vært noen av de andre søndagene i høst.

Etter fredagens storgevinst på Biri der vi prikket fem rette og over 171 000 kroner på Biri , er vi forhåpentligvis klart for nye gevinster allerede i kveld.

Eirik Høitomt er som vanlig helt overlegen på den norske kuskestatistikken og har altså vunnet 255 løp hittil i år. Med ca 40 løpsdager igjen, er det ikke helt umulig at han kan runde 300 seirer, men da må det flyte godt på fremover. Vi tror han setter flere vinnere i kveld og han setter seg opp bake begge våre bankere.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Sørlandet

Vinnerhest av rang
I V5-A veddemålet handler det om svært kapable 5 Ramstad Loke i den tredje avdelingen. Ramstad Loke kommer i kveld tilbake etter en svært velfortjent pause på to måneder. Vinnerhesten til Michael Stiansen vant 10 løp i fjor og har vunnet tre ganger på tretten starter i år. Rapporteres fin i trening, og møter svært begrenset motstand i kveld og trenger ikke å være i toppform for å vinne dette. 7 Tonar er riktignok en brukbar hest, men trener Hedda Assev er ikke veldig optimistisk og Tonar viste svak form før løpspausen. I en V5-A omgang kjemisk fri for gode bankerkandidater satser vi på 5 Ramstad Loke i V5-3A. Rangering V5-3A: A: 5 B: 7-4 C: 2-6-3-1

Klikk her for å se våre V5B-tips til Sørlandet

Debuterer i Høitomt-regi
I V5B-spillet handler det om den svært lovende treårshoppa, 3 Lovers Lane, i V5-3B. Love You-datteren bankerspilte vi også nest sist på Forus, men da fungerte ikke hoppa optimalt. Det gjorde hun heller ikke sist i et kvalifiseringsløp til Oaks på Momarken da hun galopperte to ganger underveis. Etter den starten ble hun tatt med til Eirik Høitomts stall og i følge våre kilder er Høitomt svært fornøyd med det hoppa har vist i trening. På kapasitet er vi ikke i tvil om at Lovers Lane er best i dette feltet og unngår hun galoppen skal det være en topp vinnersjanse her. Det er slett ikke sikkert hun blir favoritt. Vi har svært god tro på at Lovers Lane innleder sitt opphold hos Eirik Høitomt med seier i V5-3B.
Rangering V5-3B: A: 3 B: 5-7 C: 10-4-8-2 D: 1

V5-1A - Varmblodshester 2140 meter voltestart
Ikke spesielt høty klasse på den første A-avdelingen og merk at det er voltestart. I mangel av bedre alternativer blir det Eirik Høitomt her også, nå med 8 Sassy Lane. Som i likhet med vår V5B-banker debuterer også Sassy Lane i regi Eirik Høitomt etter noen måneder hos Bo Westergaard. Sassy Lane spurtet fint på Sørlandet nest sist til tredje i et roteløp og var også bra treer på Forus femte sist. I svært billige omgivelser kan karrierens første seier komme her.

9 Thai Orlando er som mange andre Thai-hester. Kjappe i beina, lettplasserte og ikke utstyrt med like god kampmoral. Er nå havnet i regi Øystein Tjomsland, men har foreløpig ikke vist noe særlig. 10 Forever Hall er en treåring som også dukker opp i ny regi hos Tom Erik Solberg. Viste litt talent i sine første starter og Solberg har vist at han kan forbedre hester. 2 Spank Me Twice er ingen stjerne og skal i tillegg håndtere et uggent andrespor i volta.

Lars Anvar Kolle setter seg opp bak 11 Vil D'Viento som har vunnet løp, men vist lite i sine seneste starter. Toppkuskene vet hvordan de skal kjøre slike hester, og selv om hoppa var svak sist kan hun vinne i dette svært billige selskapet. 3 Kamilla AM var bra første gang ut for Frode Hamre, men har skuffet stort i de fire neste startene. Fint spor og skrøpelig motstand gjør henne litt seiersaktuell her.
Rangering V5-1A: A: 8 B: 9-10-2-11 C: 3-1-5-6 D: 7-4

Annonse: Rolf Lerum byr på en rekke spennende vinnere til V5-løpene på Sørlandet i kveld

V5-2A - Varmblodshester. Monteløp. 1609 meter autostart.
Det var fin stil på Tom Forkeruds 6 Monica i monte sist og hoppa vant enkelt. Møter ikke noe tøffere motstand her og blir vår favoritt sammen med Elisabeth Jensen på det som trolig er helt riktig distanse. 8 Crebas H. Laday har kun startet i monte en gang, men forsvarte seg da i det lengste mot en så god hest som Malcyon Magic. Har vist litt sviktende form i travløp i det siste, men settes tidlig på grunnet monteprestasjonen første gang ut.

10 Bjørn Sign har vist at han duger i monte og kommer nå tilbake etter lang pause. 2 Lovely Dancer galopperte seg bort i karrierens hittil eneste monteløp. Sprint passer fint og Lovely Dancer kan få nytenning her. 1 Bar Story er variabel, men står fint til. 7 Beak's Ocean er rutinert i monte og selv om formen er litt på det jevne om dagen, skal hun passes litt her. Åpent monteløp dette og det kan komme en overraskelse.
Rangering V5-2A: A: 6 B: 8-10-2-1 C: 7-4-3-5-9

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester 2140 meter autostart.
Eirik Høitomt får sjansen bak meget fartsfylte 1 Torpa og da er favoritten gitt. Torpa gjorde et fenomenalt seiersløp nest sist, da hesten tross grov startgalopp kom alene til mål. Fartsmessig er det ingen som matcher hoppa her, men førstespor bak startbilen øker nok risikoen for galopp betydelig og noen banker er hun ikke.

På fart er nok ikke 8 Våler Odin veldig langt bak og mon tro om ikke det er en fordel med åttendespor bak bilen for den notorisk ustabile fireåringen til Kjetil Djøseland. Feilfritt er vallaken god nok. 7 M.G. Lomen har neppe fordel av sprint, og har vel ikke vært blendende i regi Kåre Refsland. To løp i kroppen har trolig hjulpet på, tredjevalget. 5 Teng Willi var radikalt forbedret som sjokkvinner på Forus tirsdag etter lang pause. Nå setter Tom Erik Solberg seg opp og selv om motstanden er klart skjerpet her, er hun en liten outsider. 11 Baiasen har utviklet seg fint i høst, men har neppe samme toppfarten som våre favoritter, men er travsikker og scorer stort på det.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 1 B: 8-7 C: 5-11-6-4 D: 11-9-3-2

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester 1609 meter autostart
Det er ingen tvil om at 3 Top Line er et fint emne, men vi er usikker på hvor bra denne vallaken er. Han har møtt forholdsvis enkel motstand i sine to seiersløp nå, og blir i overkant stor favoritt her, selv om han har vunnet sportrekningen kontra sine tøffeste konkurrenter.

1 Odorox Sand har havnet i dødens i tre av sine fire siste starter og vant lett fra tet i den øvrige starten. Undem-traveren har endelig trukket et fint startspor her, og selv om innsatsen sist var svakere enn i de foregående løpene, synes vi hesten er tidlig aktuell fra en så fin utgangsposisjon. 10 Sexy Dirty Money ble offensivt kjørt av Frode Hamre sist til tidlig tet, men fikk svi litt for det i sluttfasen. Gjorde et bra løp og her blir det ryggløp. 11 Victory On Line var god tidlig på nyåret, men mistet formen utover våren. På kapasitet er Stareng-traveren helt klart blant de beste her, og pausen kan ha gjort godt. 8 Chilleer vant mot svært billig motstand sist. Åttendespor bak bilen og vesentlig tøffere motstand gjør det vanskelig å gjenta.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 3 B: 1-10-11 C: 8-5-4-9-7 D: 12-2-6

V5-4B - Kaldblodshester 1640 meter voltestart
Fra et flott innerspor i volta setter vi Åsbjørn Tengsareid først også i dette løpet, nå med i 1 Kap Viktoria. Etter fo flotte seiersløp på Forus, skuffet hoppa en smule i sin siste start i Bergen. Møtte riktignok bra hester den dagen, men burde holdt unna fra tet. Her ligger det igjen an til tet (løser veldig fint på volte) og på sprint er det bra sjanse for tet hele veien.

5 Teng Kongen er muligens bedre på kapasitet, men det er mange Tjomsland-travere som underpresterer for tiden og Teng Kongen er heller ikke spesielt travsikker. Andrevalg her. Klart forbedret sist var 6 Ilprins og det er ikke umulig at Tom Erik Solberg klemmer til her for å komme seg foran. Kan gjenta derfra. 2 Morgana var forbedret sist, 4 Alva liker sprint og 9 U.R. molina var veldig fin i seiersløpet sist (men bakspor trekker ned her).
Rangering V5-4B: A: 1 B: 5-6-2 C: 4-9-3-7-8-12 D: 11-10

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Sørlandet

V5-5B - Varmblodshester 2140 meter autostart
Det var så fin stil på 1 Skjald sist at vi setter ham først i V5B-finalen. Malmin-traveren viste gryende storform nest sist da han satt bom fast som treer og sist angrep en offensiv Kristian Malmin tidlig og kom seg til tet. Vant svært lett derfra og det er ikke usannsynlig at det kan bli gjentagelse her.

5 Taran var en skikkelig snakkhest i fjor og regnet som en av de beste norskfødte treåringene. Men fungerte ikke da det gjaldt som mest i selve Kriteriefinalen og har ikke startet siden. Gjennomførte et flott prøveløp sammen med sin trener og kusk Rune Wiig, som har virkelig fin dreis på stallhestene sine om dagen. Taran er med enn god nok til å blåse denne gjengen direkte, men vi må nesten se hesten i løp først, han har tross alt ikke startet på over ett år. Fin kapasitet er det både i 9 Missionary Man (starter sjelden, men er alltid godt forberedt) og 8 Eck Sensational (favoriseres ikke av sporet) og de tåler begge å gjøre litt selv.

11 Speedy Scarlett E. viste litt fremgang sist og nå setter Lars Anvar Kolle seg opp. Vi obser litt. 2 Agassi debuterer i regi Ove Kenneth Karlsen og er vanskelig å plassere første gang ut i Norge. 3 Delicious Daughter er muligens litt bedre enn raden, men får stå på venteliste inntil videre.
Rangering V5-5B: A: 1 B: 5-9-8 C: 11-2-3-7-6-12-4 D: 10

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.