*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Høitomt mot 3000

Foto: Hesteguiden.com

Championen mangler en triumf på å nå en ny milepæl, og vi tror den kommer med en nyervervelse hos Sigbjørn Kolnes på Leangen i kveld.

22.03.11 18:52

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

Rogalendingen har stø kurs mot et nytt landschampionat, og det kan godt være slik at han har rundet 3000 triumfer før han setter seg opp bak vår banker for dagen i kveld, i det han har fine oppsitt i form av 7 Ridder Stormen (1 løp), 3 Arnblessen (V5A-1) og 1 Okapi Garbo (V5A-4/V5B-1) før det, men uansett skal det dreie seg om en solid vinnersjanse når vår ubestridte ener i sulkysetet svinger seg opp bak svært spennende 6 Oliver V.P. i den tredje avdelingen i B-rebusen.

Uten at han selv vil innrømme det er det nok en svært skjerpet 42-åring vi vil få se i aksjon i kveld, og når trener Sigbjørn Kolnes har vært veldig fornøyd med hva den danske 5-åringen har vist i trening forut for årsdebuten i ny regi satser vi på at han senker den store favoritten 8 Tag Endurance.

Sistnevnte viste seg veldig veik til slutt på dagens distanse i den nest siste starten (treneren mente dog at han var tett i halsen, noe vi stiller oss tvilende til), og stammen på vår banker for dagen oser det styrke av lang vei (det blir tunge forhold i kveld all den tid det striregner i Trondheim, og det taler så absolutt til fordel for vår banker kontra favoritten). S.J.`s Photo-sønnen vant hele fire av åtte starter som 4-åring, og det vitner om en hest litt utenom det vanlige.

Det er lave premier i Danmark, og grunnlaget står således etter alt å dømme ikke i stil til kapasiteten. Kun krysset av på hver femte kupong i kveld, og da prøver vi oss på et småfriskt bankerspill, i en rebus som fort kan gå mot fine penger.

Vår rangering: A: 6 B: 8 C: 4 D: 9-7-1-5-3-2

Sitter den sekstende strake?
Ja, det er det store spørsmålet, når 11 Frakast avlegger sin årsdebut i V5A-1 i kveld, og naturlig nok blir Moe Odin-sønnen kjempefavoritt med sine voldsomme 87 % 7-åringen rapporteres dog å være litt tung i kroppen etter fire måneders pause (lite hurtigkjørt), og en kjapp sprint fra et litt kinkig bakspor er ikke optimale forutsetninger, dersom seiersmaskinen er litt seig i ”sessen” Et tap kommer før eller siden, og vi syntes det er riktig å spekulere litt forsiktig i mot ved denne anledningen.

En litt overraskende vinner var 9 Beljue Gutten under tilsvarende forhold som det kan ligge an til i kveld i den siste starten ved triumfen på 31.5 full vei, og nå er det tilbake på yndlingsdistansen sprint for første gang på svært lenge.

Spennende er det når Eirik Høitomt setter seg opp bak 3 Arnblessen (variabel sak med mye fart i beina), mens som alltid er 10 Bleke Prinsessa et uromoment. Jomar Blekkan har et godt tak på 2 Grennebrun, og sporet i kveld kan ikke trønderen klage på. Utviklet seg voldsomt nå på slutten har 6 Vill Dina gjort, og vi er litt spente på hva Elding-datteren kan utrette på en sprint mot hingstene.

Vår rangering: A: 11-9 B: 3-10-2-6 C: 4-8 D: 7-12-1

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

V5A-2, 2140 meter autostart
Når vi spekulerer litt forsiktig i mot den store favoritten i innledningen på denne rebusen må vi ha et annet holdepunkt å støtte oss til, og vi er veldig inne på at 11 Gangster Advice runder til seier i dette varmblodsløpet. Radet opp i stor stil i regi Bo Westergård før han ble solgt til Trøndelag, men så langt har ikke 5-åringen fått smake seierens sødme i ny regi.

Dog bortkjørt etter alle kunstens regler i den siste starten, men det var en kvikk siste 600 fra utvendig posisjon Giant Chill-sønnen leverte til sølv på 22.1 over stayerdistansen under krevende forhold den dagen. Det blir som regel kjørt litt friskt i disse dameløpene, og med forventet litt tempo på løpet, tror vi favoritten blir svært vanskelig å stå i mot til slutt. Kusk Anikka Gresseth er nok fryktelig sugen på å få en seier med den kapable krabaten nå, og vi tror den kommer i kveld.

Vår rangering: A: 11 B: 7-5 C: 2-3-6-9-10-8 D: 1-4-12

V5A-3, 1640 meter autostart
Ingen store stjerner på farten i dette kaldblodsløpet, og vi finner seks vinnerkandidater. Galopperte vekk det som tilsynelatende så ut til å gå mot en grei seier i den siste starten gjorde 5 Møy Linsi, og hun er normalt ikke noe dårligere med løp i kroppen etter litt pause.

Dog ikke til å stole på, og fra tet kan 2 Ildfuksa vise seg å bli alt annet enn lett å fange. Sistnevnte var veldig positiv til sølv i den neste siste starten, mens det ble litt for tøft i et V75-løp i den siste starten før litt pause. Innersporets 1 Odins Lill var forbedret i regi Noralf P. Brækken til sølv i den siste starten, mens 8 Il Trolla stadig viser en fin utvikling.

Vår rangering: A: 5 B: 2-1-8 C: 4-6 D: 6-3-7-9-11-12

V5A-4/V5B-1, 2140 meter autostart
Tre hester skiller seg klart ut i dette varmblodsløpet, og når startrushet har lagt seg tror vi 4 Riverside Royal sitter i føringen. Det er tilbake etter litt pause som gjelder på 5-åringen, men på sitt beste kan Buvetier D`aunou-sønnen lede et slikt løp rundt om (og da er han litt for lite spilt med sine 18 % etter vårt skjønn).

Det ligner posisjonen tredje innvendig for årsdebuterende 1 Okapi Garbo (ingen kløpper fra start), og da skal hun ikke være storfavoritt med sine voldsomme 80 % (kan dog vinne med fri bane til slutt) Kusk Eirik Høitomt har dog ikke for vane å sitte fast, og selv om 5-årshoppa kun vant et løp i hele fjor er dette snakk om en hest som stort sett hele veien ble matchet i tøffe omgivelser.

Noe overraskende tok speedkula 2 M.T. Ego Trip ned storfavoritten Nimbus Vang til slutt etter en fin reise i rygg leder, og ved klaff på løpet i kveld er det ikke utenkelig at Jensen-traveren legger på til sin andre strake triumf.

Dersom det skulle vise seg at kuskene ikke blir enige om posisjonene der fremme innledningsvis (og derved bli en vel frisk åpning på løpet) kan 7 Lord Francis være snakk om en liten outsider. Holdt stabilt god form før litt pause, og med lettvekteren Atle Solhus i sulkyen får 2-prosenteren en plass på vårt store system.

Vår rangering: A: 4 B: 1-2 C: 7 D: 6-5-3-8-9-10-11

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Leangen kan du finne her.

V5A-5/V5B-2, 1640 meter autostart
Vi støter på et litt småskummelt sprintløp for kaldblodshester i den andre avdelingen, og vi kan fort få en smell (og på vårt store system stryker vi kun tre hester).

Det er ned minst en klasse for fartsfyllte 10 Bundli Seira, og selv om Minpil-datteren ikke er av de aller tøffeste oppunder mål taler distansereduksjonen i kveld til 8-årshoppa fordel (og syntes vi det er snakk om den klart mest spennende på kryssene i løpet med sine snaue 12 %).

Litt vel langt ute bak startbilens vinger står 8 Bottolf, og sprint er vel heller ikke den litt entaktede Garberg-traverens ”likør” Dagens konkurrenter er dog ikke av den skarpeste sorten, og med dokumentert form i kroppen kan det være slik at 6-åringen ”tygger” ned denne gjengen til slutt.

Fart som rekker langt besitter 7 Sjurlykka, mens duoen 1 Alsaker Alexa og 12 Omer Borken innehar kapasitet som kan bringe de langt opp på premielisten, i feilfrie utgaver.

Vår rangering: A: 10 B: 8-7-1-12 C: 6-9-11-3 D: 4-5-2

V5B-4, 1640 meter autostart
Det er ikke noe mindre åpent i dette kaldblodsløpet, og bred gardering er å anbefale. Vi tror den beste hesten står i det dårligste sporet, og da snakker vi om 12 Røste Mo. Fikk uttelling for sin fine form ved å vinne på 32.9 full vei i den siste starten, og med litt tempo på løpet tror vi ikke den seige 5-åringen ikke har mange foran seg i mål, kanskje ingen (kun krysset av på hver femte kupong).

Innfridde som vår herlige banker i den siste starten gjorde 2 Gjerv Prinsen ved den overlegne triumfen på 32.4 full vei i den siste starten, men mot klart skjerpet motstand på en distanse vi ikke tror er noen fordel har vi ikke ståltro på gjentagelse av den siste bedriften.

Nydelig til med tanke på et optimalt smygløp står 9 Selden, og selv om vi etter hvert har blitt litt tvilende til stridsmoralen på Elding-sønnen bør det kunne dreie seg om en hyggelig vinnersjanse ved denne anledningen.

Ikke som best nå på slutten har 11 Arena vært, men en mindre pause kan ha gjort godt (og så lite spilt som en 1-prosenter skal uansett ikke den fartsfyllte Spikeld-datteren være). Kviknet veldig til i det siste har 8 Nås Mirko Midas gjort, og da bør 5-åringen tas litt på alvor også denne gangen.

Vår rangering: A: 12 B: 2-9-11-8 C: 6-7-5-3-1 D: 4-10

V5B-5, 2140 meter voltestart
Vi finner hele åtte vinnerkandidater i dette varmblodsløpet som avslutter denne rebusen, og vi finner vår favoritt i løpet i form av 5 Edenhof. Etter en fin periode tidligere i vinter har det vært litt stille rundt Kolnes-traveren i det siste, men i den siste starten varslet 5-åringen form igjen ved å sitte fast med krefter spart ved fjerdepremien på 17.1 over en sprint. Dog avhengig av et fint opplegg underveis for å kunne gå helt til topps, og vi må gardere.

Uforandret fin form holder 12 Flying Canon, og den sterke 8-åringen skal være snakk om en tidlig strek på kupongene. Vant lett i den nest siste starten, mens han avsluttet helt greit til sølv bak den overlegne vinneren Lord Capar i den siste starten.

Litt spennende fra tet syntes vi 3 Pine Elgeance er (stigende form, og hun er kun krysset av på snaue 10 % av de innleverte kupongene), mens duoen 8 Thai Extreme og 13 Creek`s Tamina heller ikke er borte på en god dag. Sistnevnte er storfavoritt med sine 74 %, men vi syntes ikke det er riktig all den tid den etter hvert litt aldrende hoppa (9 år) har hold tvilsom form over en lengre periode nå.

Vår rangering: A: 5 B: 12-3-8-13 C: 11-2-9 D: 10-7-6-4-1

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Leangen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 360 og 1032 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 75, 375 og 1120 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Innleveringsfrister Leangen
V5Akl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19..35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag