Gå til sidens hovedinnhold

Høitomt nøkkelkusk i V75

Eirik Høitomt vant flest V75-løp i fjor, og vi tror ikke han drar hjem fra Leangen uten å ha gjestet vinnersirkelen.

Her finner du Nettavisens V75-tips.

Komplett løpsprogram kan du laste ned her.

Her finner du Nettavisens V5-tips.

Her finner du Nettavisens DD-tips.

Eirik Høitomt ble landschampion for tredje gang i 2007. Da vant han hele 252 løp i Norge. Også på V75-statistikken tronet han øverst ved å vinne 43 løp. Under årets første V75-omgang på Klosterskogen vant han to av løpene, og har klare seierskandidater i flere av løpene også denne gangen.

I det innledende V75-løpet sitter Høitomt i sulkyen bak Søllmonja, som er en av vinnerkandidatene. Vi satser på at det holder med fire hester i dette oppgjøret.
My Red Force er hans oppsitt i V75-3. Hesten er ikke ufarlig i seierssammenheng, men møter et par konkurrenter vi tror kan bli for gode.

I V75-4 streker vi for fire hester. En av disse er Lex Maijon, som Eirik Høitomt er fast kusk på. Her tror vi et par at hjemmehestene kan bli de hardeste opponentene.

I den femte avdelingen har Høitomt fått strøket sitt oppsitt Volkert Kievitshof, og må se løpet fra sidelinjen. Vi synes dette løpet er et av dagens mest åpne, og garderer forholdsvis godt.

Brødreduell?
Moe Odin vant 19 av 23 løp i fjor, og blir som vanlig dagens største favoritt. Kaldblodsstjernen kan fort forlenge seiersrekken, men vi ser det ikke som umulig at lillebror Moe Brage snart kan ta hans skalp. På Momarken i romjulen var ikke Brage så mye slått av Odin, og han kan bli den hardeste opponenten igjen. Som sist sitter Eirik Høitomt i sulkyen.

Undervurdert
I det avsluttende løpet har vi god tro på at Høitomt kjemper om seieren med Rousseau Detain. Så langt synes vi hesten er kraftig undervurdert som et syvendevalg i spillet.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag, på henholdsvis 128, 384 og 1.728 kroner, som du kan kjøpe her.

V75-løpene kan du se på NRK2 lørdag ettermiddag kl. 18.15.