Gå til sidens hovedinnhold

Høitomt vs Helland i DD

Landschampion Eirik Høitomt sitter opp bak begge favorittene, mens oldtimeren Magnus Helland har to gode utfordrere.

Klikk her for Nettavisens DD-tips

Her kan du laste ned løpsprogram

Eirik Høitomt har slitt med å få sving på seiershjulet etter verdensmesterskapet i Australia. Kun to seire på en drøy uke er lite for cathdriveren som kjører og vinner flere løp enn noen annen i landet.

Muligens snur det i dag?

Ja, for i lunsjen på Bjerke i dag vant han med Nettavisens herlige banker, tredjevalget Song Pay.

Våre lesere kunne dermed inkassere flotte 19.025 på det store forslaget til 1.152 kroner. På tirsdag kunne de som fulgte vårt V5-forslag på Forus hente snaue 15.000 (innsats 1.008).....så det er ikke feil å si at det flyter godt om dagen.

I kveld kan det fort bli mer jubel for Høitomt som sitter opp bak begge Dagens Dobbel-favorittene. 6 Tyri Pål er den klart beste hesten i den første avdelingen, og en trolig vinner feilfritt.

Det er etpar ankepunkter mot den gode 4-åringen i kveld, bl.a. har hesten kun startet en gang på sprint. Autostart er nok heller ikke en fordel for Pål Even-sønnen som kun har fire bilstarter å vise til.

Det gjør at vi velger å ta med 7 Direktøren og Magnus Helland som sikring på den store bongen. Sjefen-sønnen kommer ut etter pause, men pleier å være godt forberedt av trenernestor Kristen T. Gundersen. Kanskje kan disse "grand old men" by favoritten på kamp.

Ny svenskeimport
I vårt naboland er det en adskillig større hestepopulasjon, og nordmenn er stadig over grensen for å handle fra søta bror. 2 Global Icon skal være en god 4-åring som debuterer for trener Erik Korsvolla i kveld. Forutsetningene er perfekte med flott startspor og Høitomt igjen. Vi har sett hestens siste start på Solvalla, og der viste han seg meget sterk fra dødens. Det var snakk om et lærlingsløp der hesten enkelt knakk lederen, men ble speedet ned av en medsmygende konkurrent til sølv.

Vi tror derfor på en god sjanse mot kveldens motstand, og en dobbel-Høitomt er hva vi satser på på det lille DD-forslaget. Favorittoddsen er pr. kl. 16 snaue 5 (omsetning 170.000). Det synes vi er klart spillbart.

På det største forslaget velger vi dog igjen å gardere med et Helland-oppsitt, nemlig formbomben 9 Crister Boy. Den gamle traveren har virkelig funnet et nytt gir på sine eldre dager, og i kveld jakter 10-åringen sin tredje strake seier. Sporet er perfekt og det er flott verdi i hesten. Mot favoritten i DD-1 gir den p.t. drøye 11 ganger, mens man med en dobbel-Helland ligger an til å få drøye 20 i odds.

Ekspertforslag
Nettavisen har fått inn 3 av de 4 siste DD-spillene, og det selv på de minste forslagene. Dermed har våre trofaste følgesvenner kunne hente fine penger, og vi tror det er gode muligheter i kveld igjen.

Kveldens to DD-forslag koster hhv 100 og 400 kroner og kan kjøpes i boksen oppe til venstre.

Løpene vises på Nrk2 kl. 22.45