Holder tempo helt inn

vant overlegent på Bjerke 20.12
vant overlegent på Bjerke 20.12 Foto: hesteguiden.com

Il Tempo Lykkegård har gjort tre sterke løp i Norge, og vi tror han viser seg klart tøffest i Skien i kveld.

Klikk her for våre V5-tips

Først var det danske Jeppe Juel som begynte å besøke våre travbaner før flere landsmenn har fulgt eksempelet. Den mest ivrige de siste måneder har vært Bo Westergård som gjerne tar en skikkelig turnè når han først kommer.

På onsdag vant Westergård enkelt med Kick Time i V65 på Bjerke. Under dagens lunsjtrav på samme arena starter han storfavoritten Nimbus Vang før ferden går sørover. Her stiller han med to hester i kveldens V5 på Klosterskogen før Jarlsberg venter på fredag - det hele avsluttes med V75 på Bjerke lørdag.

Med 7 Il Tempo Lykkegård tror vi dansken tar nok en seier. 8-åringen imponerte da han blåste rundt motstanderne på Bjerke før jul. Deretter gjorde Sugarcane Hanover-sønnen to flotte løp i hard V75-konkurranse - begge fra tolvtespor bak bilen. 12.0-traveren har fått en liten pause med ditto behandling etter det siste løpet, og med bare åtte hester i feltet tror vi Bo Westergård har kontroll på hendelsene. Enten kjører han til direkte eller så stoler han på hestens herlige speed.

Ser ikke mørkt på det?
To knallsvarte hingster blir hardt betrodd i de to første V5-avdelingene, og vi tror begge har solide sjanser.

7 Skogbryn Svarten har flotte forutsetninger i V5-innledningen, og fra springspor kan Fossen-traveren fort sitte tidlig i tet. Møter klart enklere motstand enn på slutten der han dessuten har vist fine ting. Vi garderer kun med 2 Loddve som er en tøff sak som går helt til mål. Med bare ni hester i feltet bør det ikke bli for store posisjonsproblemer for dyktige Austevoll.

6 Tao Prins har enda ikke tapt på fire starter, og vi tror den femte seieren bokføres dersom Bokli Balder-sønnen traver feilfritt. 5-åringen har ikke hatt føling med konkurrentene, men autodebut og sprint betyr etpar usikkerhetsmomenter som gjør at vi tar med et sikringskryss. 7 Rigel Odin har vunnet de to gangene han har kommet seg til tet, og Gunnar Austevoll knaller nok til umiddelbart. Det skiller godt på kryssene i V5-2, og skulle Lindbak-traveren innfri vil det gjøre underverker.

Den fjerde avdelingen er meget åpen da favorittene holder usikker form. Vi tar med hele åtte hester, og satser på en liten smell her.

Westergård igjen?
I V5-finalen har Bo Westergård en ny god sjanse bak 4-årige 7 Napoleon Vang. Muscles Yankee-sønnen skal tilhøre årgangstoppen i Danmark, og er hesten i god skikk etter vinterpause bør sjansene være solide. 3 Västerbo Likeness holder stålform og står vakkert til. Her sikter man inn teten for så å slippe. I Skien pleier det å bli åpning til de fleste på banen med det lange oppløpet samt siste indre. 10 Un Dollar har skuffet stort etter at Enjoy Lavec-sønnen ble importert fra Sverige. Sist knallet dog Dalsbotten-traveren til med sjokkseier til over 40 ganger pengene. Fortsetter 5-åringen fremgangen kjemper han garantert i toppen igjen - foreløpig bare streket på 16% av bongene.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på 96, 240 og 960 kroner.

De to største er samlebonger der vi akter å ta V5 ti ganger.