Gå til sidens hovedinnhold

Hoppene kjemper om over 2 millioner kroner

Bjerke byr opp til dans søndag og voldsomme penger skal deles ut til hesteeiere og spillere

Klasseløp på rekke og rad
For første gang i historien har Bjerke samlet alle de store klassiske løpene på en dag. For en hesteeiere, oppdrettere, trenere og kusker er det ingenting som er gjevere enn å vinne et av de klassiske løpene. Norsk Travkriterium heter løpene for de 3-årige hestene (både åpen klasse og egen hoppeklasse), mens Norsk Travderby er det største av det største. Travderby kjøres for 4-årige hester og også i Derby kjøres det både åpen klasse og egen hoppeavdeling.

Store premier til hesteeierne
Fire hoppeløp skal avvikles først på Bjerke denne praktfulle søndagen, Norsk Travkriterium hoppeavdeling kjøres for både kaldblodshester og varmblodshester (200 000 kroner til vinnerne), mens Norsk Travderby hoppeavdeling for fireåringene frister med velvoksne 300 000 kroner til vinnerne. Totalt skal det deles ut premier for 2 230 000 kroner bare til eierne av hoppene i disse fire løpene. I tillegg kommer premier til oppdretterne.

Sportspills travekspert Håkon Einar Hansen har vurdert V5-løpene grundig og alle fire hoppeløpene er inkludert i V5-spillet.

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Utviklet seg enormt har nemlig 2 Balder Stjerna gjort i høst, og triumfen i kvalifisering på 30.6 full vei etter en meget kjapp avslutning på løpet i hoppeavdelingen av årets Kriterium var den flotte H.G. Balder-datteren en sikker vinner fra tet. Vi tror på dacapo på søndag, og når de antatt tøffeste i mot presterte klart under pari i sine kvalifiseringsløp ser vi ingen grunn til å gardere den flotte 3-årshoppa til trener Morten M. Ottersen i den andre avdelingen.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

En duo skiller seg ut
I Hoppe-Derby for kaldblodshestene i den fjerde avdelingen ser det ut til å kunne bli et rivende oppgjør mellom 1 Tangen Mari og 2 Eldsiri, og vi er neimen ikke sikre på hvem av de som er best. Førstnevnte er trolig hakket dårligere på kapasitet, men sporfordelen kan vise seg avgjørende til slutt. Sistnevnte syntes vi ikke har prestert helt på topp i de to siste løpene, men tilbake på topp er trolig Järvsöfaks-datteren snakk om vinneren av løpet.

Nettavisens spilleforslag til V5-løpene på Bjerke kan du få kjøpt her!

Øvrige vurderinger
V5-1: Etter sine to siste triumfer kan vi ikke unngå å sette 2 Gone Juliane fremst, men det er flere om beinet i Hoppe-Kriteriet for varmblodshester. 3-årshoppa til Frode Hamre virker til å ha krefter i overflod, og dersom det ikke blir en alt for tung tur frem til posisjonen utvendig for leder tror vi Juliano Star-datteren skal ha et bra bud på den gjevest sjekken pålydende 200.00 kroner.

Veldig høy kapasitet innehar 11 Sihera Chocolate, og nå varsles det om utstyrsendringer på Lindy Lane-datteren som fort kan slå positivt ut (innledet karrieren med tre strake triumfer). Klare plussvarianter er også trioen 1 Tabu B.R., 3 H.M. Monocerus og 4 Diva Arvells snakk om, mens 5 Conseila B.R. også bør vurderes tidlig etter sin innsats i kvalifiseringen.

Annonse: Radarparet Grøstad/Lerum`s V5-tips kan du finne her!

V5-3: Vi varslet kraftig for 9 Mørtvedt Jerkeld i den siste starten, og det var gøy å se at den flotte Lome Elden-sønnen var tilbake som en vinner for sin eier Morten Wik. Nå er det dog snakk om helt andre forutsetninger med 20 meter tillegg, og et sjanseartet innerspor.

Lever Sportspills eksperttips eller Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under).

Dette faktum gjør sitt til at garderinger er påkrevd (selv om alle andre nå skal banke...), og fra strek er trioen 1 Trollgutt (stadig på vei opp, og det er spennende med Høitomt opp), 3 Stjernelyn (god sist, og løp i kroppen etter lang pause har normalt gjort godt) og 4 Ridder Prinsen (kommet sterkt tilbake, og selv om et trangt spor trekker ned tør vi ikke å avskrive 5-åringen) veldig aktuelle.

Uforandret fin form holder 13 Neslands Loke, og med litt hjelp på veien skal den seiersvante Moe Odin-sønnen tilmåles solide vinnersjanser sammen med 12 Særpefanten (bedre enn raden).

V5-5: Et rivende oppgjør i Hoppe-Derby for varmblodshestene avslutter denne rebusen, og vinnerkandidatene er mange. En lekker vinner fra spiss på flotte 15.5 etter lang pause sist var 1 Sizzling, og med løp i kroppen ser vi ikke bort i fra at dyktige Bo Westergaard leder rundt om med Super Arnie-datteren på ny.

Veldig forbedret til sølv bak gode 4 Pretty Photo (trolig best på kapasitet, men vi er litt redd for at S.J.`s Photo-datteren kan havne kraftig på vingelen fra dette sporet) i sin kvalifisering var 9 Support Vacation, og med et optimalt smygspor må Dream Vacation-datteren tilmåles solide vinnersjanser.

Spilleforslag
Til V5-løpene på Bjerke denne søndagen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 72, 432 og 1272 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøp her .

Innleveringsfrister Bjerke
V5 kl. 13.45 (løp 2-6)
V65 kl. 16.10 (løp 7-12)
DD kl. 18.06 (løp 11-12)

Program.
Hjemmeside.

Kjøp en bong og se løpene fra på Bjerke på NRK2 kl. 18.35-19.30 på søndag!

Kommentarer til denne saken