Horpestad om fredagens travløp

Foto: hesteguiden.com

«En av mine stallhester er på vei opp i form»

V4/V5 ÅRJÄNG: Idyll og trivsel. Fire mil fra grensepasseringen mellom Østfold og Sverige ligger Årjäng. Rogalendingen Tom Horpestad er byens store profil innen travsporten, og virker å være aktuell under fredagens V4- og V5-løp.

- En av mine stallhester er på vei opp i form. Klaffer det med reise og taktikk, kan vi vinne, tipser Tom.

Intet er mer hyggelig enn å besøke Årjängbanen når sola skinner. Arenaen er klemt inn mellom to høyder og har en naturlig tribune i form av bergknatter og bakker. For mange norske travaktive har Årjäng hatt en egen klang. Under 80- og 90-åra fartet hester og kusker i flokk over grensen for å delta. Premiene i løpene i Sverige var den gang langt større enn her i Norge. I de siste åra har interessen dabbet en del, hvilket forklares ved at Norge har reist seg realt opp både i omsetning og i overføring til hesteeierne.

Men, de som drar til Sverige, de stopper gjerne i Årjäng.

En nordmann som er blitt boende der borte på den andre siden av grensen, det er Tom Horpestad.

Kan vinne
LunsjV4-stevnet tar til kl. 12.20, og i samtlige fire oppgjør stiller Horpestad.

- Min beste mulighet er med 3 Angel Ås i V4-2. Hoppa ble tatt ut av løpene da et kne smertet til. Hun ble operert og satt i gang på nytt. Forleden leverte Angel Ås et godt comeback, og jeg vil tro at gjennomkjøringen har gitt en spissing i formen hennes. Det er fortsatt usikkerhet rundt henne, men med en rolig reise i rygg bør det finnes nok i spurten til å kjempe i toppen. Angel Ås dagens er min beste vinnersjanse, sier Tom Horpestad.

Neppe aktuelle
Ved siden av objektet i V4-2 venter ytterligere tre kommentarer fra Tom.

- 10 Cadabra Tooma (V4-1) viste gnist sist og satt fast med krefter på lager. Hesten er på gang, men treffer på gode konkurrenter og er vel først og fremst aktuell for en pengepremie. Skulle vi nå frem til en plassering blant de tre beste er jeg strålende fornøyd. 12 Jackson Brodde (V4-3) har tatt to gode premier. Dessverre er startsporet veldig trist og jeg synes det ser vrient ut å nå til topps. Til slutt vil jeg prate et par ord om 3 Starstruck Mindale (V5-3). Stammen dens er uhyre sterk, men unghesten vet ikke helt ennå hva løp går ut på. Jeg skal fortsette å gi hoppa lette posisjoner. Om litt vil hesten blomstre ut, men ennå er det litt for tidlig med tanke på å vinne, avslutter Horpestad.

(Av Rikstoto.no)