Høstform for Storetvedt

Foto: Hesteguiden.com

Etter en middels sesong slo Odd Storetvedt til med tre seire sist torsdag på Travparken og han nye flotte vinnersjanser denne torsdagen.

Sportspills meny torsdag:
Lunsjtrav Bjerke: En klink vinner?
V5 Øvrevoll: Rekordholderen er bankers
Oddstips: Hockey for alle penga

Med 37 seire og drøye 1,2 millioner innkjørt opplevde Odd Storetvedt en av sine aller beste sesonger i fjor. I år har det derimot gått tråere selv om folkehesten Bergen, Grundsvold Loke, har vært en plussvariant. Når tre fjerdedeler av sesongen snart er unnagjort står Odd'en med magre 13 seire og rett over 600 000 kroner innkjørt. Men sist torsdag løsnet det altså og tre seire ble det på Odd Storetvedt.

Torsdag kjører han to klare bankerkandidater i form av 4 Chief Justice i V5-1A og Haukeli Hildur i V5-4B. Det er tynt med bankerkandidater på Travparken og vi velger derfor å spille bankerfritt på de største forslagene både i V5A og V5B spillet, men Chief Justice og Haukeli Hildur (sistnevnte er strøket og vi lanserer dermed et helfrekt fjerdevalg som banker i det løpet) får begge tillit på småforslagene.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Fortjener en seier
Hvis det er et uttrykk undertegnede ikke liker i travsport, så er det at hesten fortjener en seier. For slike finnes ikke i travløp. Likevel valgte jeg denne overskriften på 4 Chief Justice som har gjort det ene pangløpet etter det andre i det siste uten å få uttelling. Vi bankerspilte hesten i seiersløpet på Klosterskogen 26. april i år. Da var hesten andrevalg i V5-spillet. Også 11. juni ble det seier da på Bergen travpark sammen med Odd Storetvedt. Chief Justice har startet seks ganger etter det seiersløpet og gjort gode løp hver gang. Flott fjerdespor bak bilen torsdag, men all den tid det er risiko for dødens igjen, velger å gardere på det største forslaget.

I spor en bak bilen står nemlig 1 Amiral Godiva med Travparkens klart beste kusk Svein Ove Wassberg. Hoppa er god fra start (tok teten på Bjerke sist) og det er mulig Svein Ove velger å sitte foran (om ikke 7 B.B.S. Bigbeauty overflyr alle da). Men hoppa kan selvsagt vinne fra lederrygg også. Vi varslet for 5 Lovestrong sist og det med rette. Nå var det langløp og 2600 meter og Lovestrong vant vel helst fordi han holdt farten bedre enn sine slitne konkurrenter. Sprint er nok et lite minus, men han er den tredje hesten vi ser kan vinne dette løpet.
Rangering V5-1A: A: 4 B: 1-5 C: 2-7-9-6-8-10-11-12-3

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Fartsmessig overlegen
Det er mye som tyder på at 8 Haukeli Hildur er overlegen fartsmessig i V5-4B/DD-1. To strake har det blitt for den begavede hoppa nå, etter langt fravær. Sist ble seiersmarginen skrevet til 30 meter, men vi synes var veldig skjev tidvis da og torsdag er det i tillegg en oppjaget sprint. Samtidig ser motstanden enklere ut og normalt det en topp vinnersjanse. Nå er denne strøket og da klemmer vi til med et foreløpig fjerdevalg i spillet som banker i V5B-spillet.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Vi hadde nemlig tenkt å doble kupongforslaget med 10 Seilejerva. Hoppa var bunnsolid i seiersløpet tredje sist, gjorde en fenomenal opphenting til fjerde nest sist. Sist ble flere galopper. Sprint er nok et lite minus, men nå setter nestor Ove Wassberg seg igjen i sulkyen som han gjorde i seiersløpet tredje sist. Galoppfaren er tilstede, men Seilejerva er slik vi leser dette løpet dønn overlegen på kapasitet. Spillerne er ikke enig, og det er voldsom verdi i et bankerspill på Seilejerva i kveld. Vi er ikke skuggeredde og drar til med Ove'n og Seilejarva i B-spillet.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 10 B: 7-1 C: 11-6-3-2-9-5-4

V5-2A - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Ove Wassberg skal prøve seg på egenrådige 1 Tyri Best. Det er så spennende i dette feltet som kun teller sju deltagere, men likevel flere vinnerkandidater. Tyri Best trives som kjent klart best i tet og det må det være gode muligheter for her.

7 Røvaren får ikke tet, men er samtidig mer enn god nok til å vinne fra dødens. Erga-traveren går litt i rykk og napp, men lite felt taler klart til dennes fordel. 4 Vertigo Bjørn møtte gode hester sist torsdag, men leverte en sugende avslutning til andre bak Gjerde Åsar. Enklere selskap i kveld og fireåringen er i flott utvikling.

2 Schuvablessa er havnet i Bergen og møtte veldig gode hester i debuten her. Mer enn god nok til å vinne dersom hun holder seg på beina.
Rangering V5-2A: 1 B: 7-4-2 C: 3-6-5

V5-3A - Varmblodshester. 2100 meter autostart. Amatørmatch.
Det er ikke hver dag vi setter Trond Gjervan først på vår rangering, men i dette løpet er han blant likesinnede (amatørløp). Det er 12 Steamer vi snakker om, som smalt til med seier som 100-oddser nest sist, og garantert hadde vært seiersfarlig uten galopp i den siste svingen sist. Absolutt toppform på denne og et svært interessant objekt.

11 Perhaps Dalimo vant sist etter et overpacet løp og perfekt posisjon underveis. Nå er det ellevtespor for den variable Tvedt-traveren, men han må settes tidlig på i dette svake feltet. 1 New Order er fortsatt ingen stjerne, men vallaken har stadig tur i sportrekningen og førstespor trekker klart opp i slike løp.

7 Zeron får rutinerte Vidar Schwabe i sulkyen og er i klart bedre form enn det raden indikerer. 9 Norton Jack har en bra kusk i disse omgivelsen. Trøtnet fra tet sist, og er nok mye bedre med ryggløp. Hester som 4 Triple Trouble T. og 2 Zipin Rapida er heller ikke borte i et helskummelt løp.
Rangering V5-3A: A: 12 B: 11-1-7-9 C: 4-2-3-5-6-10-8

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Det ser ut som en fin oppgave for 9 Gigant Nico i dette løpet. Wiig-traveren har hatt drøye to måneders pause og hatt en flott sesong hittil. Møter ingen store kanoner og løser det seg sånn noenlunde fra bakspor, er det bar muligheter for at Rune Wiig seiersdefilerer etter V5-4A/V5-1B.

Spennende tilvekst i Bergen er 12 Macho. Det er ikke mye futt i den øvre varmblodsklassen i Bergen, men Macho kan bli et fint tilskudd. Får vallaken heng i sisterunden her, vet vi at han kan ha en voldsom polett tilslutt. 1 Montana F.H. har fått mange tøffe løp det siste året, så også sist. Torsdag kan det endelig bli tet og derfra trives hesten godt. Outsideren.

3 Grand Tealight har ikke fått noe særlig klaff i år, men varslet litt formstigning sist. Vi tror fire hester gjør opp i dette løpet.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 9 B: 12-1-3 C: 7-11-10-8-2-5-6-4

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 1600 meter autostart.
Det er ingen tvil om at 9 Tomdin Ø.K. er overlegen sine konkurrenter i dette løpet. Men det er ikke mer enn fire dager siden Øksnevad-hesten var meget flink treer i kaldblodsderbyet på Bjerke. Nå skal det tillegges at Tomdin Ø.K. fikk et veldig fint løp innvendig, men slike løp koster uansett. Og når det i tillegg er en rask sprint, føler vi for et par sikrinsgarderinger.

Først og fremst med den trolige tethesten 4 Willomen som trives utmerket på sprint. Og bortsett fra Tomdin Ø.K. er det ikke rare motstanden Willomen møter. 11 Steggsjura har tjent nesten 300 000 kroner på sine to siste starter og møter helt andre motstandere enn tidligere nå. Men det er ikke mye form på de fleste og da skal hun krysses. Tre hester skiller seg ut, kanskje bortsett fra 6 Rapp Hege som er flink om dagen.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 9 B: 4-11 C: 6-5-7-12-3-8-1-2-10

V5-3B - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Det var ingen suksess med bankerspillet på 8 Reventon sist torsdag på Travparken. Treåringen til Ove Wassberg fikk aldri opp farten og avsluttet helt på det jevne til femte. Klart billigere imot denne torsdagen og kommer hesten seg feifritt avgårde fra start er det bra vinnersjanse.

Dog skal de springe fort dersom 2 The Flying Jet løser fra start, men andrespor volte minker ikke galopprisikoen. Tvedt-traveren er trolig overlegen feilfri. Under flott utvikling er 9 Tartarious som imponerte på Forus sist og må tas på alvor igjen. Fra fine startspor på strek er det nok også verd å krysse debutantene 7 Volontaire Voll og 6 Miss Cocktail.

11 Super Brown fikk maks som fjerde etter innvendig løp i seiersløpet til Reventon sist denne startet. Aktuell på gardering i et løp der det garantert blir noen galopper.
Rangering V5-3B: A: 8 B: 2-9-7 C: 6-11-10-5-3-4 D: 1

V5-5B - Kaldblodshester. 1600 meter voltestart. Monteløp.
Halvuggent sprintløp dette der de på lengste tillegg har 80 meter tillegg på strekhesten Eng Frøkna. 20 meter foran disse starter 5 Gil Rau Jo som blår vår knepne favoritt. 10-åringen fra Hardanger holder sin uforandret fine form og har vist at han trives i monte.

8 Spyden utstyres med Kristine Kvasnes som "alltid" er med i toppen i monteløp. 6 Gilborken er stallkompis med vår favoritt Gil Rau Jo. Også Gilborken har vært i form i en evighet og trives i monte. 9 Tøffe Toft har manglet det lille ekstra i travløp de siste månedene, kanskje monte får løpslysten enda mer fram.

4 J.H. Elden gjorde en rekke sterke monteløp østpå i fjor, i år har det kladdet. 2 Alva holder tvilsom form, men sprint er yndlingsdistansen og kanskje monte er det som gjør susen?
Rangering V5-5B/DD-2: A: 5 B: 8-6-9-4 C: 7-2-1-3