Huff for noen kjedelige bankere

Foto: hesteguiden.com

Men når man ikke tror de kan tape, er det meningsløst å spille i mot. Sjekk søndagens travtips til Bergen.

Dessverre så er det tilbake til doble V5-omganger søndag når Bergen Travpark inviterer til søndagstrav. Og spesielt på Bergen Travpark blir det da ofte gjennomsiktige løp og få vinnerkandidater i noen av løpene. Søndag er det fire-fem store favoritter og det kan bli lav utbetaling.

Øvrige spill søndag:
V65 Skellefteå: Her kan du kjøpe andel

Tipping: Sikrer RBK ligagull og 12 rette?
Odds: Molde til himmels med tysk hjelp
Odds: Moss kjemper for sin eksistens

Bankerne våre blir nok de største favorittene i V5A og V5B, men vi skal drive med veiledning og ikke med villedning og ser ingen grunn til å spekulere. 7 Feseth Lynet er tilbake i Bergen etter et svært vellykket opphold hos Ola Engevold, der kåringshingsten til Thorbjørn Olsen har kombinert løp og avlsvirksomhet. Riktignok står Feseth Lynet på 40 meter tillegg i V5-1A, men med kun sju hester på startstreken vil Feseth Lynet slippe å måtte vandre i sporene. 3 Gilborken er i kalasorden og gjorde en smått fenomenla opphenting sist til tredje etter startgalopp. Men femte sist klarte ikke Gilborken å holde unna for Ridder Prinsen i et gelt lignende løp, og med all respekt for Ridder Prinsen, så er Feseth Lynet fortsatt en klasse bedre. Vi bankerspiller 7 Feseth Lynet i V5-1A.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen

I V5-3B finner vi en like klar banker i B-spillet. I et løp for amatørkusker har den best kusken, Oddvar Mæland, fått den beste hesten i form av 11 Odins Tira. Hoppa til Åsbjørn Tengsareid har vært knakende god i fem starter på rappen og selv om utgangsposisjonen ikke er den aller beste, er det snakk om feltets desidert beste hest. Det er både speed og styrke i henne, og motstanden er skral. Det er riktignok litt kapasitet i både 1 Førlands Blesa og 4 Motgang, men vi setter vår lit til at meget rutinerte Oddvar Mæland fikser dette.

Klikk her for å se våre V5B-tips til Bergen

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

I V5-2A er det slik vi ser det kun en ting som gjelder, nemlig helgardering. Ikke noe som ligner på en eneste kommende V75-hest her og det er lenge siden vi har sett et så dårlig felt bli presentert som et V5-løp. 2 Høiby Sess står fint til på strek og har fart, ifølge trener Odd Storetvedt. Og blir favoritt på det. 7 Alpha Polaris går på det jevne, det samme gjelder 8 Eldingstjerna men det rekker langt her.

En eller mange?
Ny storfavoritt i V5-3A i form av 13 Sagina. Vant et tilsvarende løp nest sist, og selv om den flotte fireårshoppa til Øyvind Austevol står i bakspor på 20 meter tillegg, har det veldig liten betydning over denne distansen (2600 meter). Feilfritt er det en meget sannsynlig vinner, men hoppa har galoppert mye i det siste. 1 Samina Ø.K er et kjedelig andrevalg, men hoppa står klart nærmest favoritten på kapasitet. 2 Månåsens Morten og 3 Mannen står begge fint til på strek og krysses på det. 14 Mos Eld er kanskje ikke i den samme formen som han var i på sensommeren, men er uansett en brukbar hest. 8 Stedje Svarta varslet form sist, og kan være et skrellbud. 6 Frøen Odine ser ut til å ha mistet formen, mens både 11 Løngspretten og 15 Iben H. har kapasitet.

Frekt vinnertips
Fin klasse er det på V5-4A/V5-1B. Og når distansen er velvoksne og for disse hestene forholdsvis ukjente 2600 meter, finnes det flere seierskandidater. Vi prøver med 9 Nimo Bell som vårt førstevalg. Vallaken står distansen alle dager i uken, har form, og dersom Rolf Tvedt disponerer løpet riktig, kan hesten vinne. 6 Digital program blir spillefavoritt. Holder litt uviss form, men kapasiteten er velkjent. 11 Yonckers Boshoeve holder litt usikker form, men burde jo ha fordel av distansen. 8 Super Fest Boy gjør et svært spennende comeback. Imponerte i flere seiersløp i vinter og kan sitte der direkte. 1 Papounet var knallsterk vinner nest sist og selv om ikke vallaken kan utnytte førstesporet, er seierssjansen god. Heller ikke 10 Dobb Nalan (svak sist, men tempofelt da) og 5 Tass De Royal (form på denne) er helt sjanseløse.

I V5-5A/V5-2B støter vi på enda en bankerkandidat i form av 2 Eng Støvern. Hysterisk form er det på Hauge-traveren, men vinnerstinget er fortsatt ikke fremtredende (kun en seier på siste 49 starter). Men søndagens oppgave er nesten perfekt. Vi nøyer oss med garderinger på 1 Haukeli Nora (knallgod sist og kan få drømmeopplegget her) og 5 Søndre Prinsen (helt hysterisk form også på denne). 4 Fronskrema får ikke tet her (tror vi) og da blir det vanskelig mot gode hester.

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Bergen

Det er slett ikke verst klasse på V5-4B heller. Vi prøver igjen med 5 Cosmo Marie som førstevalg. Har gjort gode løp hver gang, og fra femtespor bak bilen kan det bli tet søndag. 8 Stirling er en fin treåring. Holdt flott utvendig for lederen i et sterkt 3-års løp sist, men har igjen en vanskelig utgangsposisjon. 9 Ettie Migliore holdt seg på beina sist og vant. 11 Lovestrong er muligens på vei ut av form, mens 6 Yucatan River var bra nest sist og helt på det jevne sist på Klosterskogen.

Vinner lett feilfritt
Tilnærmet gaveløp er det for 10 Montana F.H. i V5-5B og dette vinner vallaken feilfritt. 5 Silverboy M.C viste endelig form igjen sist og står nærmest til å overta. 12 Hot Rocky vant i V75 så sent som 14. august og er en spennende nykommer på stallen til Claus Olsen. 1 Extra Strength er den sannsynlige tethesten og kan lede hele veien, dersom Montana F.H. skulle rote seg bort på galopp. Utover disse er det vanskelig å få øye på vinnerkandidater i V5-5B.