Hyperkapabel storoutsider spilles

Foto: hesteguiden.com

Vi satte en superfrisk banker på lørdag, og i kveld forsøker vi oss på en ny sprek variant.

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Champion Eirik Høitomt er en mann å stole på, og i V75-innledningen på lørdag gjorde ikke rogalendingen våre tips til skamme ved å styre Okapi Garbi inn til en herlig seier. Det skulle dog vise seg å bli en svært vrien V75-rebus som betalte ut mer enn 8 millioner kroner, og på tross av til dels glimrende vurderinger ellers ble det null utbytte for vår del.

Det er små marginer i dette gamet, og med tre andrehester som vinnere i de tre siste avdelingene (Eldsiri, Jag Junior og Having Said That) hadde sluttresultatet sett litt annerledes ut. Vi fikk uansett litt plaster på såret på søndag, når Ola fikk V65`en på sitt største spilleforslag til en utbetaling på 8700 kroner!

Øk vinnersjansene dine med systemspill

Rett mann for oppgaven?
Ja, det er neppe mange som kan matche Øystein Tjomsland når det gjelder å kjøre litt vanskelige kaldblodshester, og vi tror sørlendingen skal kunne være en perfekt match på ikke helt enkle 6 Spang Hyper i V5-2 i kveld. 7-åringen var veldig positiv til femte på 30.1 over en sprint i relativt tøft lag med innlagt galopp i ny regi i den siste starten, og nå har ny eier Roy A. Jansen (dyktig denne karen her) fått brukt litt mer tid på den kapable krabaten.

Vår friske banker for dagen legger enkelt dagens konkurrenter bak seg i en feilfri utgave (står perfekt inne i løpet), og når vi her snakker om en spenstig 17-prosenter (femtevalg!) i spillet iler vi til lukene (det nytter ikke å spille denne neste gang...).

Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient

Er vi på ville veier?
Nja, vi må nesten begynne å lure når den øvrige pressen nærmest utroper 7 Fleetfoot Hanover til en klink vinner i finalen, noe vi ikke helt kan være med på at 3-årshoppa skal være. Andover Hall-datteren pådrar seg et relativt tungt favorittstempel med sine 77 %, men med skarve 17.000 i grunnlag og med to løp på baken kan vi ikke helt skjønne at det skal være ”lugna gatan” i et grunnlagsløp som er stengt på 220.000 kroner mot eldre konkurrenter (vi bøyer oss dog i støvet hvis dette er snakk om en klink vinner).

På en lynrask bane (optimale forhold den dagen) på Sørlandet i den siste starten kunne ikke Tjomsland-traveren stå i mot høyst ordinære Reve De Vire til slutt til på 16.0 full vei, og vi tyr da selvsagt til garderinger mot klart skjerpet motstand.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Fleetfoot Hanover og Øystein Tjomsland er snakk om en hardt betrodd ekvipasje i V5-5.
Fleetfoot Hanover og Øystein Tjomsland er snakk om en hardt betrodd ekvipasje i V5-5.

Øvrige vurderinger
V5-1: Et lite, men kvalitetsfyllt varmblodsløp innleder denne rebusen, og vi finner fem vinnerkandidater. Best på kapasitet mener vi 4 Super Brick er, og når 4-åringen kun er krysset av på skarve 14 % av de innleverte kupongene snakker vi om vår spenstige utgang på det store systemet. Igor Brick-sønnen hoppet seg vekk i 4-årsstjernen sist, men Revheim-traveren bør ha sterkt stigende form med et par løp innenfor vesten etter lang pause (viste veldig fine ting i fjor denne, og vi tror det er snakk om den tøffeste hesten til slutt).

Utelling for sin fine form fikk 7 Shanti`s Lorentz K. sist ved sin flotte triumf på solide 17.2 over stayerdistansen, og Gidde Palema-sønnen skal selvsagt regnes tidlig også her. En litt merkelig skrue er 8 Invisible Power snakk om, all den tid han i fjor ofte gikk veldig gode løp mot tøff motstand for så å skuffe i litt billigere omgivelser. Lasting Tribute-sønnen har innledet året bra, og Tjomsland-traveren skal normalt være seiersaktuell i et løp som dette.

Annonse: Kr. 308.819 innspilt i V75!

V5-3: Et herlig oppgjør venter oss her, og på tross av lang pause setter vi 2 Pinball Wizard først. Love You-sønnen imponerte voldsomt ved sine to siste triumfer før hvilen, og trener Kåre Refsland har jo alltid sine hester vel forbredt når de sendes til start. En klar plussvariant er også 4 Gigant Nico snakk om, og dersom kusk Rune Wiig skulle klare å erobre føringen i løpet med 5-åringen øker vinnersjansene betraktelig.

I regi Geir Stangeland dukker 10 Conrads On Line opp, og en hest som har hevdet seg godt mot til dels tøff motstand hele veien over kjølen skal normalt være svært tidlig aktuell mot disse hestene. Litt oppmerksomhet må også 6 Rembrandt November vies i sin årsdebut, men det begynner å bli en stund siden 7-åringen har vist seg fra sin beste side.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Herlige Pinball Wizard gjør en spennende årsdebut i V5-3.
Herlige Pinball Wizard gjør en spennende årsdebut i V5-3.

V5-4: Det kommer til å gå luftig unna i dette sprintløpet med en rekke svært startkjappe kaldblodshester i første rekke bak startbilens vinger, noe vi tror kan gjøre sitt til at løpet kan åpne seg veldig opp. 3 Fronskrema så fin ut ved sin seier på 27.9 over dagens distanse i debuten for Geir Gudmestad, men så var selskapet da av den svært skrale sorten ved den anledningen. Med en forventet veldig tøff innledning i beina pleier ikke Krembest-datteren være av de tøffeste til slutt, og vi tror det er snakk om en favoritt i fare.

Vi prøvde oss på et spill på 4 Baytor i den siste starten, men Høiby Kongen-sønnen ble tatt helt bort av en hjulhekt 1200 igjen ved den anledningen. To løp i kroppen har normalt gjort veldig godt på 6-åringen, og vi tror ikke Lekvam-traveren står tilbake for noen på kapasitet i dette løpet her. Vi snakker her om en 5-prosenter i spillet, og da er det naturlig for oss å prøve oss på et nytt DD-spill til svært gode odds.

Ekspertforslag
Til en uvanlig spennende V5-omgang på Forus har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 144, 432 og 1296 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre DD-forslag på hhv 100, 240 og 440 kroner ligger ute her .

Kjøp en bong og se løpene fra Forus på nrk.no nett-tv i kveld!

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook