Hyperrask V65-banker

Dante Topspin får tilliten som banker på en kveld der Stallmannsligaens finaler er hovedoppslaget på Bjerke.

Klikk her for gratis V65-tips

Her kommer DD-forslag

Klikk her for å laste ned program

Den årlige Stallmannsligaens finale er noe alle unge håpefulle trakter å få ta del i. Gjennom hardt arbeid og litt ”fisking” opparbeider de tolv finalistene seg nok poeng via sesongens stallmannsløp. Det å vinne selve finalen er noe stort, og ofte et springbrett til en videre karriere som trener eller kusk. I år ser det på forhånd svært åpent ut, men vi setter Jens Kristian Brenne som vår knappe favoritt til å vinne det hele. Unge Brenne setter seg opp bak kapable Moi Svarten, samt formtoppede Brown Mustang S.S.

Takker for seg
Etter å ha jobbet for Bjerketrener Gunnar Eggen i hele 32 år fratrer Hans Johan Olsen sin stilling som stallmann fra nyttår. Det er få trenere forunt å ha hatt slike som Hans Johan ansatt. Stabil, punktlig og redelig er vel noen av merkelappene vi kan sette på den tvers igjennom seriøse stallmannen, som nå velger å gå over i nytt yrke som banearbeider på Bjerke.

Etter en lang karriere har Olsen hatt hånd om en rekke gode hester, men det er nok den gamle dronningen Spikdona som står Olsens hjerte nærmest. Nervebunten til Ingrid Gjersøyen Rolstad fant etter hvert roen hos sindige Olsen, og seiret i en rekke storløp midt på åtti-tallet. Nettavisen ønsker ”unge” Olsen lykke til i sin nye karriere, samt i dagens siste finaleløp for han sin del. Kanskje kan Spang Odin og Famous Croft sørge for at Hans Johan Olsen avslutter sin stallmannskarriere på topp. Han vil isåfall ta sin tredje seier da han også vant i 1986 og 2000.

En av sportens tro tjenere, 59-årige Hans Johan Olsen takker for seg.
En av sportens tro tjenere, 59-årige Hans Johan Olsen takker for seg.

Tet og slutt?
Vi har god tro på at startraske 2 Dante Topspin tar seg av den femte avdelingen sammen med sin nye makker Geir Vegard Gundersen. 7-åringen til "stall psykose" står nå i trening hos Trond Lindbak, og har vist sterkt stigende form. Spesialsprinteren står i kveld helt ypperlig til, og årets femte triumf bør være innen rekkevidde mot ikke alt for skarp motstand.

Kveldens desidert største favoritt kommer ut i V65-4. Vi snakker om den kommende elitehesten Sjefsbrunen som for sin eier og kusk Bjarne Syversen jakter sesongens tiende seier. Sjefen-sønnen har vært outstanding i hele høst, og uten uhell ned startsiden taper ikke 6-åringen dette løpet. Storfavoritten har dog fått tildelt det for hans del verst tenkelige sporet, og vi ”sikrer” oss derfor med en hest som har dokumentert toppform. Les om denne her.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv. 96, 448 og 1.440 kroner som kan kjøpes i boksen oppe til venstre.

Kjøp en bong og se løpene i sin helhet på Nrk2 kl. 19.30