I kveld blir det ikke mye fanteri

Foto: Hesteguiden.com

Han er yngst, han er best og vinner i kveld.

Jan Roar Mjølnerød har en elitehest i femårige Særpefanten. Han sviktet riktignok som storfavoritt i Norsk Travderby i fjor (ble nummer to). Men han har vist i årest to første starter at han er klar for eliten allerede. Vant enkelt i årsdebuten, mens han sist feilet under avansement runden fra mål og kom kruttsterkt tilbake. I kveld møter han en gjeng slitne kaldblodshester og vi kan ikke se at Jan Roar Mjølnerød og Særpefanten taper dette.

Her kan du kjøpe Nettavisens eksperttips til Biri

En annen soleklar bankerkandidat er 2 Baltic Dream i V5-4. Den Trond Anderssen-trente vallaken var kanongod tredje siste på Bjerke, feilet seg bort i startfasen nest sist, og var lysende igjen sist på Åby travbane i Sverige. Kusk Geir Vegard Gundersen er i superform om dagen, og selv om 1 Super Million er rask fra start, føler vi rimelig sikre på at Baltic Dream sitter i tet ut av den første svingen. Da kan han ikke tape dette løpet. Men siden vi har en sikrere banker, spekulerer vi litt på den største bongen.

V75 Klosterskogen lørdag: Ola knaller til med tre bankere

Amatør favoritt
I den første avdelingen blir Vingrom-ekvipasjen Burmas Yankee/Kåre Skrugstad favoritt. Det er forståelig, da hesten gjorde et pangløp fra spor tolv sist. I kveld kan den godeste Kåre Skrugstad lede fra start til mål. Men det finnes et hav av utfordrere både fra start og til mål. Det er ikke utenkelig at Jomar Blekkan kan overfly 1 Burmas Yankee med sin nr 6 Silver Tap. Silver Tap er travsikker, men ingen løve oppunder mål og dersom Blekkan styrer til tet, blir dette løpet svært åpent. 3 Sherbie får Kai Johansen i sulkyen, opplagt kryss. 9 Danish Angel kan få løpet i rygg på 1 Burmas Yankee. Og hestene i andre rekke kan få løpet servert her.

Klikk her for å se våre tips til Jarlsberg

Travtrener Morten M. Ottersen har en flott hest i 2 Scoreandevileye som blir stor favoritt i den andre avdelingen. Men siden 1 Super Saico nå er blitt strøket, får Ottersen-traveren spor en bak bilen. Ottersen var nok ikke helt fornøyd med det, da Scoreandevileye er meget varaiabel fra start. Igjen er det Jomar Blekkan som sitter på nøkkelen, denne gang med den svært hurtige treårs-hoppa 4 Mærtha's News. Kjekk liten hoppe dette, men tøff er hun ikke. Jomar Blekkan er offensiv i kjørestilen og vil nok prøve å sitte foran, og da blir det igjen åpent, da vi ikke tror særlig på at 4 Mærtha's News står helt hjem. 9 Cajetanus er en flott hest i Steinar Holms varetekt. Vallaken viser stadig forbedring og fra spor ni kan dette bli helt riktig. 5 C.C. Coktail er i flott utvikling og kan være løsningen.

Annonse: Øivind Grøstad i storform. Kr 49.791 innspilt på Bjerke onsdag 2. juni.

Sprint og kaldblods er lik garderinger i V5-3. 11 Papsen blir vår favoritt. Papsen er endelig ute på favorittdistansen sprint igjen og får Jomar Blekkan som makker. Spor 11 er ikke det aller beste, men Papsen er lettplassert og uhyre speedig på en kortspeed og liker best løp på lang vent. Vi er mer sukire på favoritten 12 Marmorjenta, da spor tolv er det verste man kan få på Biri. Det må løse seg mye for hoppa til Arne Nilsen her. 2 Holter Frigge er muligens tethesten her, Holter Frigge overrasker jevnlig og strekes på sporfordelen. 4 Nøstemai har vist svært dårlig vinnervilje i det siste, men formen er på plass.