I kveld spiller vi Espen Schem

Foto: hesteguiden.com

Det er ikke så ofte Espen Schem vinner løp lengre, men med Norheim Odin ligger det an til den tredje strake. Sjekk våre tips til Drammen.

Sportspills meny 16. mai:
Oddstips 1: Gutan og Bruntrøyene vinner
Oddstips 2: Swansea til play-off finale
Tippetips: Sikker H på Lerkendal
Se hva andre spiller: Lesernes oddstips
Trav Leangen: Store kroner på gang

Trav-Norge hviler ikke etter en heidundrende Bjerke-helg og mandag er det kveldskjøring både i Drammen og på Leangen og nye muligheter til å hente fine feriekroner.

Klikk her for å se våre V5-tips til Drammen

Espen A. Schem har vunnet 812 travløp i sin karriere, og hadde sitt beste år i 1997 med 78 seire og rundt to millioner innkjørt. De senere årene har Espen A. Schem trappet ned både på trenervirksomheten og på løpskjøringen, siden han jobber halv stilling som leder av Norsk Travtrenerforening. Men det finnes fortsatt noen fine hester på stallen hans i Nittedal og en av dem er den meget lovende fireåringen Norheim Odin.

I V5-2 på Drammen i kveld skal 2 Norheim Odin prøve å ta sin tredje strake seier og karrierens fjerde på kun åtte starter. Og etter innsatsen å dømme i de to siste seiersløpene, må det være kanonsjanse for seier i kveld. Fra et nydelig andrespor bak startbilen ligger det an til tetkjenning direkte og på en rask sprint i Drammen er nok Norheim Odin kapabel til å gå ned mot 27.0. Motstanden er mildt sagt overkommelig og slik vi leser dette løpet er det kun galopp i mot. 1 Banna Bein vil nok prøve å henge på så godt han kan fra lederryggen, men kapasiteten til vår banker har han ikke.
Rangering V5-2: A: 2 B: 1-9 C: 5-3-4-7-10-11-6

V5-1:
Eliteløp for varmblodshester med kun sju startende hester på startstreken åpner V5-ballet i Drammen i kveld. Vi tror tredjevalget og 29-prosenteren 3 Enzo har en ypperlig sjanse på å innta føringen her og da setter vi den først. Har variert litt i prestasjonene i det siste, men haiket veldig flott med fra lederryggen til Kejser K.D tredje sist på Bjerke.

1 Santana Ås blir fryktelig stor favoritt her med sine 89 prosent og det synes vi er veldig overspilt. Har haiket med innvendig til maks uttelling både nest sist og sist og femteplassen i Klosterskogens Eliteløp i påsken må sees i lys av det. Vi er veldig usikre på om hesten kan utnytte innersporet i kveld og setter den ned som andrevalg. 4 Uppercut Flevo holdt flott til tredje på Bjerke sist, bak Yarrah Boko og Cromwell. Kan risikere å havne utvendig her og kommer nok aller best til sin rett når han får ligge inne ved railen.

7 S.J.'s Gold sliter fortsatt med å finne tilbake til stilen fra 2007-sesongen, da han faktisk holdt unna for Torvald Paleme i et av kvalløpene til Bjerke Cup under Oslo Grand Prix-dagen. Fra spor sju blir det veldig sjanseartet i kveld, all den tid S.J.'s Photo-sønnen til Kristian Malmin ikke orker å gjøre mye selv lengre.
Rangering V5-1: A: 3 B: 1-4-7 C: 6 D: 5-2

Annonse: Øivind Grøstad har solide notater på en hest i V5-3 i Drammen som er stekhet i kveld

V5-3:
De glade amatøter setter hverandre stevne i den tredje avdelingen i et felt med mange formsvake kaldblodshester. 4 H.M. Hird Balder gjorde et flott løp til tredje på Sørlandet sist, og hadde kun den formsterke Flåten-duoen Ingerøvin og Egestø Gutten foran seg i mål. Eieren Geir Nordbotten har kjørt sin hest mange ganger før i totoløp, en klar fordel.

Hans Even Andersen er også blant de bedre kuskene i dette feltet og setter seg opp bak sin egen 10 Kile Håp. Kile Håp innfridde veldig lett som vår V75-banker på Biri i sin nest siste start, og sist gjorde hesten et ålreit løp på Bjerke. Fin vinnersjanse her mot moderat motstand. 11 Tiona er ikke blant de tøffeste i sluttfasen, men formen er helt på topp og Robert Kruse som kusk en plussvariant her.

2 Juve Maja er ei fin femårshoppa som har fått et løp i kroppen etter pause. Gjorde noen fine løp i fjor og fra et flott andrespor bak bilen er hun aktuell her. 3 Spang Hyper har en viss kapasitet og kan være en liten outsider fra et bra startspor.
Rangering V5-3: A: 4 B: 10-11-2 C: 3-9-1-6-7-12 D: 8-5

V5-4:
De beste hestene har trukket bakspor her og merk at det voltestart. 9 Malcyon Magic er i form. Kunne ikke hente igjen vinneren Classical sist, men gjorde en flott avslutning. Stengt i det lengste på Sørlandet nest sist mot gode hester og fin lunsjseier på Bjerke tredje sist. Klaffer det sånn noenlunde fra bakspor, er det en bra vinnersjanse her.

10 Dressedforsuccess galopperte seg bort i årsdebuten, og var ikke noe sprek i det store fireårsløpet på Klosterskogen sist. Kommer nå ut i helt andre omgivelser igjen, og Tholfsen-dame gjorde flere toppløp i fjor. 8 Yvana R. leverer noen fantomavslutninger når hun får løpene sine på lang vent. Spurtet som en vind til seier på Kloster nest sist.

2 A.T.M. Angie kommer tilbake etter en liten pause med usikker form og andrespor i volten er heller ikke noe pluss, ei heller full vei. Blir mye spilt i kveld. Tja. 11 Olympic Image var meget bra første gang ut etter pause, og gjorde flere toppløp også i fjor. Men har ikke spudlet i sine to siste starter og står litt sjanseartet til. 5 Grand Madam Ruth luktet vi på nest sist (ble hentet i det siste steget da). Sist var det ikke noe sprut i hoppa.

7 Princess Of April kan få en pangstart herfra og muligens sitte i tet ut av den første svingen. Skulle Lars Anvar Kolle få dirigere en bit, er det ikke helt iskaldt med tanke på seier.
Rangering V5-4: A: 9 B: 10-8-2-11 C: 5-7-3-1-4-12 D: 6

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Drammen

V5-5:
Det er selvsagt en topp vinnersjanse for 1 Pedrus i den avsluttende avdelingen, men fra spor en er det risiko for at han blir overflydd og dersom Gundersen vil prøve å svare ut øker galopprisikoen. Var uansett brenngod i et sprintløp sist og et bankeralternativ for de som ikke velger Norheim Odin.

4 Knell er på gang og det er ikke utenkelig at Vidar Hop klemmer til fra start her i håp om å komme seg foran. Knell var klart forbedret sist kontra årsdebuten og hadde en kanonsesong i fjor. 3 Valle Verner galopperte som godtgående sist, har hatt mye utur de siste månedene og ikke fått fullklaff.

Gravdal-duoen 7 Skibber og 12 Stiv Kuling har begge trukket sjanseartede startspor. Men Eivind Gravdal tror han kan blåse til tet med 7 Skibber som gjør noen fantomløp innimellom. 12 Stiv Kuling var meget bra fra tet sist og en så god hest som Skogbryn Svarten kunne aldri utfordre fra lederryggen. 2 Druasel vant to løp i fjor, begge fra tet og kan være et skikkelig skrellbud her, kun markert på to prosent.
Rangering V5-5: A: 1 B: 4-3-7-12 C: 2-5-10-6 D: 11-9-8