I kveld vinner Thai-dama

Foto: Hesteguiden.com

I årets tiende start har vi veldig tro på at formtoppede Thai Quest tar årets første seier. Sjekk fredagens Biri-tips.

Fredag kveld er det kun Biri travbane som kjører løp og det innebærer en dobbel V5-omgang på den vakre travbanen ved Mjøsas bredder. Det er åpne og fine spilleløp og absolutt bra muligheter for fine utbetalinger i begge V5-veddemålene.

Sportspills meny fredag:
Oddstips: Har ikke vunnet på 19 kamper

Galopp Øvrevoll: Tar sin andre strake?

Vi fant bankeren vår i V5-5A/V5-2B der 3 Thai Quest har ypperlige forutsetninger i kveld. Fireårshoppa holder absolutt toppform og har levert svært gode innsatser den siste tiden. Gikk et knallsterkt løp fra dødens (utenpå Westergaard-traveren Ashleighs Legacy) tredje sist, var veldig flink firer i et tøft V75-løp nest sist og holdt farten glimrende etter innvendig løp i Bjerkes V75-dag sist onsdag (tapte da kun for svært gode Spirit Of The Day og Pretty Photo). I kveld er det ned minst en klasse og selv om hoppa kun har en seier på 21 forsøk, skal man huske på at Holm-traveren har vært matchet mot årgangstoppene i hele sin karriere. Thai Quest er flink fra start og det er slett ikke umulig at kusk Geir Vegard Gundersen kommer seg til tet i kveld og da stiger jo sjansene ytterligere. Uansett er hoppa sikret et gunstig løpsopplegg fra tredjesporet bak startbilen og med Biri-champion Gundersen som sjåfør er hoppa i de beste hender. Vi bankerspiller.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Biri

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (kommentatorfeltet finner du under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5A-innledningen er et løp for varmblodshester i lavt grunnlag. Vi setter travsikre 9 Playwood S.L først. Burde kanskje vært litt bedre sist, men møter litt enklere motstand i kveld og er under utvikling. 8 Juliane K. er en fin treårshoppe som har møtt knalltøff motstand i sine to siste starter. Vesentlig enklere imot i kveld og velkjørende Simen Bremseth Jessen klarer nok å finne en fin posisjon selv fra spor åtte bak bilen. 3 Magic S.K er en lovende treåring etter Rite On Line. Kan muligens være tethesten her. 12 Twins Torpedo ga et fint inntrykk på Bjerke sist og 4 Didi Extreme (skuffet sist, men bra nest sist) og 5 Wendy Way (fint løp nest sist), samt fintstammede 10 Katarina Ki kan være aktuelle i et åpent løp.

Her kan du kjøpe andelskupong til helgens V75 på Jarlsberg

Det er fin klasse på hestene i V5-2 og vi setter formtoppede 4 Turbo Prins først. Har kanskje ikke fordel av sprint, men merk at vallakens siste seier kom nettopp på sprint (6.januar 2010 på faktisk Biri). Turbo Prins var meget sterk toer bak Polar Høvding sist på Bjerke og varslet endelig form igjen. 7 Jærvsø Svarten var femte i det samme løpet på Bjerke sist og mangler nok litt på toppformen i øyeblikket. I kveld kan det være så at Vidar Hop prøver å komme seg foran på et tidlig tidspunkt. 11 Dag har ikke fungert som best den siste tiden, men ikke glem at Gretland-traveren har vunnet seks av sine tretten starter i år og ti av sine tjue starter totalt. 1 Max Reodor tror vi lite på i kveld. Førstespor bak bilen på en sprint, det kan nesten ikke gå for Max'en og vi blir overrasket om vallaken vinner. 3 Fykeneld er meget sannsynlig tethest, og har sjokkvunnet derfra noen ganger. Var riktignok svak sist, men Fykeneld har alltid vært variabel. 5 Lere Kjellen har blitt strøket flere ganger i det siste. Kan flytte beina på en sprint og er en outsider her. 10 Sima Hans kan være et drag langt ute.

For stor favoritt
3 Olympic Image blir V5A-spillets klart største favoritt etter sterke innsatser i det siste. Men hoppa møter god motstand i kveld, og det er slett ikke noen walkover. Og vi synes hoppa blir for stor favoritt. 7 Bertie Invalley gjorde et kanonløp i V75 sist og måtte brukes flere ganger underveis. Kommer Bertie Invalley rett på det i kveld, kan det gå veien. Knallform er det også på 9 Mosquito De Mill som kan få et helt perfekt løp fra spor ni. Mosquito'en har møtt svært gode hester i det siste og er tung til slutt. 1 Country Ride har trukket vinnersporet og har gjort noen pangløp i det siste. 4 Tom Anders er i form og 6 Thai Black Wonder er også en klar plussvariant. Kapasitetshesten 11 Giant Batman kommer tilbake etter pause, men har vist svært lite i år og får stå på venteliste inntil videre.

Lars Anvar Kolle kjører vår favoritt i V5-4A/V5-1B i form av 3 K.N. Wind. Det gikk store ord om denne hesten når den kom ut i regi Kenneth Rasmussen i vinter. Hesten gjorde da noen ålreite løp, men skuffet egentlig mye i forhold til forhåndssnakket. Nå har vallaken gjort tre løp i regi Heidi Moen og vist fremgang for hver start. Og tok altså en bunnsolid seier sist etter et krevende opplegg i sisterunden. Møter bedre hester i kveld, men fint startspor og formkusk Kolle er gode betingelser. 1 Yamina Limburgia skuffet litt sist fra tet, litt kortere distanse i kveld og formen er god. 4 Riverside Speed kommer ut etter pause og varsles forbedret. 9 Agains The Moon vant et unghestserieløp helt uanstrengt nest sist og satt fast mot gode hester sist. 8 Annie Girl gjorde noen flotte seiersløp på Bjerke i mars og er en kapasitetstraver. Men spor åtte, pause og tante Berit som kusk er vanskelige forutsetninger. 6 Kitty Cat er i knallorden og fra spor elleve og spor tolv lurer både 11 Orbitson Tårs og 12 Arc Cox.

Klikk her for å se våre V5B-tips til Biri

Vi støter på en mulig banker i V5-3B i form av strekhesten 5 Smedsrud Vinni. Det er bortimot tetgaranti for hoppa som viste fremgang både nest sist (galopperte seg bort da) og ikke minst sist. Hoppa har ikke vunnet på 20 forsøk, men billigere oppgave enn i kveld finnes ikke. Det er i ferd med å bli form på stallhestene til Bjørn Steinseth igjen og 1 Spikduva er en av dem. Hoppa bør få et fint opplegg fra innersporet. 8 Ellestad Lill har et fint løp i kveld og holder toppform. 11 Vikan Lita har et fint startspor på tillegg og dersom kusk Jarle Morten Sørmo treffer i volten har Vikan Lita vist flott kapasitet hjemme på Leangen. 10 Striks går til mål så det holder og 9 Borhaug Blesa blir helt bortglemt i kveld. Legg også merke til at 3 Bokli Pila var litt forbedret sist og kan få drømmeopplegg i rygg i kveld.

Annonse: Øivind Grøstad byr på en helt bortglemt 30-oddser i V75-2 og et superspenstig drag i V75-4 på Jarlsberg

Seiersklar i kveld?
Vi kan ikke annet enn å sette 5 Kjeltringen først i kveld. Formen er på oppadgående for Antonsen-traveren. Flott toer bak Tonar nest sist og holdt koken flott bak Pedrus og Hågå Elden sist. 10 Hågå Elden rangeres like bak. Måtte strekke våpen for formhesten Pedrus sist fra tet, men har ellers vist form i lang tid. Er trolig enda bedre med ryggløp og gjør opp om seieren her. 6 Lykke Even står selvsagt ikke tilbake for våre to favoritter på kapasitet, men holder usikker form nå. 7 Eld Lynet er travsikker og også i form. Holder nok ikke klassen til våre favoritter, men er travsikker og speedig og på raske Biri og med galopper på forgrunnsfigurene kan Eld Lynet vinne. 9 Stjerne Ask varslet form i monte nest sist, fulgte opp med et flott løp på Drammen sist (firer da bak blant annet Hågå Elden og Kjeltringen). Kan få et fint løp i kveld fra niendesporet og er vinnerkandidat med optimalt løp og galopp på noen av favorittene. 3 Røyns Skatt prøves muligens i tet i kveld, og er en liten outsider dersom formutvikligen kommer og 11 Tun Eld passes litt ettersom det er en meget grunnkapabel hest.

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Biri

Hvem sitter i tet?
Et veldig fint sprintløp avslutter kveldens Biri-stevne i V5-5B. Skulle 1 Beat The Wiz være tilbake i form, tror vi på god sjanse for dem flotte fireåringen til Arild Eggen som var knallgod i vinter. Fra et perfekt førstespor kan det bli veldig riktig her. 5 Shanakee ble bortvist sist (på volte). Hoppa er i knallorden og med rygger underveis spurten Shanakee alltid godt. 6 Mamie's Mustique er på vei mot superform igjen og selv om hoppa muligens står litt langt ute bak startbilens vinger, har Mamie's Mustique en vinnersjanse. 3 Ebbes Igor L.J er en av flere tetkandidater, og jager årets første seier sammen med Vidar Hop. 2 Brave Boy står fint til spormessig og da kan det bli riktig for Holm-traveren, men seiersgnisten er ikke fremtredende her heller. 8 Rolling Star har trukket et meget krevende åttendespor og er nok ikke i den samme formen som tidligere i sommer, men med tempo i løpet er Rolling Star alltid vass til slutt.