Idag må vi stole på favoritten

Foto: Hesteguiden.com

Det er veldig dårlig med bankeralternativer i en vrien lunsj-V5 på Bjerke. Sjekk våre lunsjtips.

Onsdagens tips til Bjerke var solide. Både mellomstor og stor kupong gikk inn med sju rette og totalt innspilt ble drøyt 10 000 kroner. Ellevtevalget Smedsrud Vinni hadde vi rangert som sjuendevalg. Se tipsene her.

Den flotte fireårshoppa til travtrener Steinar Holm innledet med fire strake seire før hun gikk på et nederlag på Jägersro i Sverige sist. Da havnet Embakasi ille til i tøff motstand og selv om hoppa landet på fine 15.2 over full distanse fikk hun ikke premie. Torsdag er det tilbake til mer vante omgivelser og selv om Holm-stallen har vist variabel form skal Embakasi vinne dette i noenlunde form. Kusk Geir Vegard Gundersen innfridde som vår bankerkusk onsdag med Playful og han får altså fornyet tillitt torsdag. To hester er blitt strøket i V5-1 og dermed er også Embakasi kommet inn et spor og normalt skal Gundersen komme seg tidlig til tet her. Banker.
Rangering V51: A: 8 B: 3-1-4 C: 10-6-7-5 D: 11-9

Klikk her for å se våre V5-forslag til Bjerke

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Åpen innledning
Vesentlig mer uoversiktlig er det i V5-2 der kaldblodshester i lavt grunnlag setter hverandre stevne, og her er det langt mellom stjernene. Vi prøver en real frekkis og setter 1 Modina Elken først. Hoppa har enda ikke vært på trippelen på sine sju første starter, men viste klar forbedring sist. Gikk da utvendig for lederen hele veien og holdt fint til fjerde da. Vi innbiller oss at Modina Elken kan løse bra bak bilen og sprint er garantert en fordel. I tillegg er hoppa travsikker, det er en fordel i slike omgivelser og dermed prøver vi med henne først. 5 Vinnie Elden har foreløpig ikke imponert, men er Høitomts valg i løpet. Er fortsatt urutinert og galopprisikoen er tilstede. 6 Gimra Borken går også på det jevne. Feilet i seiersstriden nest sist og skal kunne duge her. 7 Brazze er en brukbar fireåring, og selv om han aldri så ut som en vinner sist, holdt han egentlig greit unna. Sprint er kanskje ikke noen fordel, men motstanden er skral. 9 Horgen Kvidy avsluttet fint sist til annen på Biri. Har fine rygger fra start og kan være vinneren. Bjørn Steinseth mener at 2 April Spik kan ned på 32-tallet. Var sjanseløs mot blant annet Modina Elken fra tet sist, og må vise bedre for å duge her, men drar trolig fordel av sprint. På den store bongen tar vi med alle hestene i et løp som er vrient på forhånd.
Rangering V5-2: A: 1-5 B: 6-9-7 C: 3-2-10-12-4-8-11

Svensk seier
Vi må prøve Olav Mikkelborg og 11 Bara Mary som førstevalg i V5-3. Svenskehoppa var meget solid treer på Momarken nest sist ( i sitt livs andre start). Måtte da trave utvendig de siste 1200 metrene og hadde kun tethesten Wixi Laylock og lederryggens Mistress Superb foran seg i mål. Det er to riktig fine treåringer. Sist avsluttet hoppa flott til annen etter sen åpning på Färjestad. Er i stadig utvikling og kan ta ned alle, tror vi. Toppstammede 6 I'M Ken gjorde en fin debut og vant meget uanstrengt fra tet. Nå er det bilstart og hoppa er urutinert, men er selvsagt en seierskandidat. 1 Beak's Super News var veldig forbedret sist og tok en sterk og overraskende seier etter noen måneders pause. Fint startspor her og ser travsikker ut. 4 O'Littlebigjoe er muligens hesten med størst kapasitet i feltet, men galopprisikoen er skyhøy for svensken. 9 Twins Torpedo blir bortglemt i dag, var god treer nest sist, men ble bortkjørt sist. Har et fint smygspor og dersom Trond Lindbak er litt heldigere med disponeringene i dag, kan det komme en smell fra Rite On Line-datteren.
Rangering V5-3: A: 11-5 B: 1 C: 4-9-2-7-10-8 D: 3

Annonse: Øivind Grøstad i tipsform og over 200 000 kroner innspilt den siste måneden

Pausehest vinner?
Eirik Høitomt og 7 Set Me Free blir vårt førstevalg i V5-4. Vallaken kommer nå etter et par måneders pause og det er bra kapasitet i denne karen. Motstanden er ikke tøff og dersom Høitomt kommer noenlunde på det fra spor sju, kan Set Me Free en god del. 1 Digital Invention er kapasitetshesten i feltet. Galopperte grovt fra start i sitt comeback sist, men kom fint tilbake da. Har trukket førstesporet bak bilen, og det kan bli en felle da hesten ikke er spesielt rask fra start, og fra et annet spor hadde vi tippet Kolle-traveren først. 4 Eck Legendary K. blir helt bortglemt i dag. Men ikke glem at denne hesten ved flere anledninger viste overlydsfart i Bergen. Gjorde en litt intetsigende figur første gang ut for Stall Austevoll sist, men skal være blant de bedre i dette skrale feltet. Svenskegjestene 2 Heaven's Eye og 11 Fargo S.I.R har ikke vist allverden i sitt hjemland, men vi er jo vel kjent med at de svenske gjestene tar for seg under lunsjløpene på Bjerke. 9 Racecourse er ingen stjerne, men med riktig smygløp kan muligens vallaken overraske. Helt ute på slengen betaler vi også for 3 Ara Sund som kommer ut i ny regi, og som tidvis har vist brukbake takter tidligere.
Rangering V5-4: A: 7-1 B: 4-11-9 C: 3-2-12-6-8 D: 10-5

Her kan du kjøpe Sportspills eksperttips til Bjerke

Vrien avslutning
V5-finalen er en real spillenøtt. 7 Sanzigo får et meget knepent vinnertips. Holdt flott fra tet på Momarken sist til tredje og det er ikke helt utenkelig at Per Ludvig Nilsen kan få tet også her, selv fra spor sju. 4 Amazing Motion har egentlig et gaveløp på papiret. Teigen-traveren har ikke vist så mye i det siste,. men kommer nå ut etter et par måneders pause. Kapasiteten er velkjent. 6 Hitch Hiker er nok den beste hesten i feltet, men har galoppert veldig mye i det siste, og sprint er neppe noen fordel. 10 Nanna Rush kom til Rogaland med fine meritter fra Danmark, men viste ingenting vestpå, og er nå havnet i ny regi. Treningsrapportene er positive og hoppa skal jo duge i slike omgivelser. 1 Ardis Dreamcatcher har også galoppert veldig mye i det siste, men innersporet betyr økonomireise og det hjelper jo alltid i slike løp. Fra stall Forkerud kommer 5 Monica. Viste form i noen løp tidligere i år, og bedre oppgave enn dette er det vanskelig å få.
Rangering V5-5: A: 7 B: 4-6-10-1-5 C: 3-2-8-12-11-9