Ikke den dummeste gutten

Foto: hesteguiden.com

Hyperkapable Dumdumboy vinner V65-4 på Biri feilfritt. Sjekk våre V65-tips til Biri.

Det er kun Biri travbane som gjelder denne fredagen, der det skal spilles V65. Ingen konkurranse fra øvrige norske baner, og V65-omsetningen kommer garantert til å passere tre millioner kroner i omsetning. Bankerne står ikke i kø og det ligger store penger i luften. Vi finner altså vår banker i V65-4. Legg ellers merke til at det også er V4 på Biri fredag. De tre siste V65-løpene samt et avsluttende monteløp er løpene som inngår i det veddemålet og vi har selvsagt også spilleforslag til dette.

Klikk her for å se våre V65-tips til Biri

Banker i både V65 og V4, blir svært kapable, men likefullt ustabile 10 Dumdumboy. Fireåringen som trenes og kjøres av Kristian Malmin gjorde to sterke seiersløp på sensommeren på henholdvis Biri og Klosterskogen og tok dermed årets to første seire. Sist ble hesten sjenert til galopp i angrep på den siste bortre langsiden. Dumdumboy vant halvparten av sine løp i fjor (fem av ti) og har fortsatt lite penger på konto i forhold til kapasiteten. Vi registrerte en solid innsats av 6 W.N.F.L sist, men tror ikke denne kommer seg like lett til tet denne gangen. Uansett tror vi Dumdumdoy spurter ned alle over oppløpet og velger å stå på Kristian Malmin's flotte fireårige Super Arnie-sønn i denne svært krevende V65-omgangen.
Rangering V65-4/V4-1: A: 10 B: 6-4-5 C: 9-1-3-7-2-8 D: 11-12

Annonse: Grøstad med kanontips på Bjerke onsdag 19. oktober og fire femmere betalte tilbake eventyrlige 251 028 kroner

V65-1 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Det er neppe mye tvil om at 8 Ouster Hanover er den beste hesten i den første avdelingen. Solid avslutning til tredje fra tillegg tredje sist på Bjerke, avvæpnet enkelt gode Marco Zoot etter en virvlende finish nest sist på Biri og holdt koken strålende fra dødens på gode Ronadina sist på Jarlsberg. Fra spor åtte er det fare for at Ouster Hanover atter må gjøre grovjobben selv, og da garderer vi.

4 Starmate kommer tilbake etter mer enn tre måneders pause, i følge trener Olav Mikkelborg uten at det har vært noe galt med hesten. Det er vi tvilende til, all den tid hesten stod med fire strake seire og det finnes flust av løpsmuligheter om sommeren. Således er vi litt usikre på hvor hesten står formmessig nå, men han er kjapp i vei og teten er innen rekkevidde. 9 Sgt. Pepper var veldig fin i to seiersløp i juli. De tre påfølgende løpene har vært mer på det jevne. Nå har hesten hatt en liten pause og kan være tilbake i toppslag. Vår outsider.

6 Wendy Way er også ei dame med kapasitet, men de to siste startene har begge endt i dundrende galopp. Feilfritt er denne dama god nok. 5 The Face har skuffet etter en lovende innledning her til lands, og må være forbedret for å duge her. 12 Lill Fair var brenngod vinner fjerde sist på Biri, men skuffet voldsomt fra tet sist fredag på nettopp Biri. Tja. 11 Victory Line har vunnet V65-løp på Bjerke tidligere i år, men nå ser formen ut til å være forsvunnet helt.
Rangering V65-1: A: 8 B: 4-9 C: 6-5-12-11-3-10 D: 7-1

V65-2 - Kaldblodshester 2100 meter voltestart
2 Bottem Viktor blir vår favoritt i dette uoversiktlige kaldblodsløpet. Gjorde et bunnsolid seiersløp på Leangen i sin nest siste start, der fireåringen til tross for dødens på gode Vikan Balder hele sisterunden tok seg forbi kort føre mål. Skuffet veldig i starten etter på Biri, der hesten ikke la seg til fra start og gikk et løp på det jevne. Nå setter Tor Wollebæk seg opp som kusk istendenfor Arve Sjoner, det er en klar fordel og er Bottem Viktor slik han var i seiersløpet er vinnersjansen god her.

3 Sherikan står nok ikke tilbake på kapasitet. Meget solid vinner nest sist fra vekselvis lederrygg/dødens, men Sherikan er mildt sagt usikker. Feilfritt er han helt klart med i seierskampen. 9 Turbin gjorde et fint seiersløp på Biri femte sist, etterpå det har prestasjonene variert en god del. Legger Turbin godviljen til, er han en seierskandidat. 7 Vanita Ø.K. var meget positiv tredje sist på Momarken og avsluttet flott til tredje da bak to gode hester. Uheldig nest sist og i galopphumør på Momarken på tirsdag. Settes inn som fjerdevalg på løpet tredje sist.

5 Tronga Gutten var mye forbedret på Momarken sist. Er nok ikke i klasse med de forannevnte, men er travsikker og under utvikling. Roter favorittene er det ikke helt iskaldt. Det samme kan sies om 1 Rapp Odin som var sjanseløs mot Sherikan nest sist og en mil bak vinneren sist. Treåringene utvikler seg fort på denne tiden av året og kan være skumle å glemme. 4 Løset Moemi har stort sett galoppert, men farten er det lite å utsette på. 6 Borge Oda er undertegnede i ferd med å gi opp.
Rangering V65-2: A: 2 B: 3-9 C: 7-5-1-4-6 D: 10-8

Annonse: Hesten er ikke på fem på topp i fagbladene. Øivind Grøstad byr på et snadderdrag i V65-2 på Biri

V65-3 - Kaldblodshester 1609 meter autostart
Med herrene Kjell Øyhaugen i spor 2 bak Øyjann og Eldar Harviken i spor seks bak Trysil Knut blir dette neppe et kjedelig travløp. Her lukter det full spiker fra første travsteg, og det gjør løpet vrient å vurdere.

Vi tror 1 Lykkefaks kan profitere på dette og fra et nydelig innerspor vil Lykkefaks få det sydd opp her. Det er i tillegg full form på stallen til Odd Arne Sagholen i øyeblikket (Obtain, Hjortejegern og Patricia Hastrup har alle vunnet sin siste start) og når en stall er i form, er det verd å hekte seg på. Lykkefaks kunne ikke stå imot det siste sluttstøtet til gode Bleiklijoker'n sist, men gjorde et flott løp. Vår favoritt. 2 Øyjann er fryktelig variabel, men flyr fryktelig fort de dagene han gidder. Her bærer det trolig rett til tet, så får vi hvor lenger det lyser i lampa til niåringen.

8 Bork Faksen toger og går, men veldig glad i å vinne har han foreløpig ikke vært, En seier på fjorten forsøk hittil. Var helt nede på 27.8 i sitt siste sprintlløp og dersom det ikke blir for mye trafikkproblemer underveis, plukker Bork Faksen de fleste tilslutt. 12 Myrviks Dokka ville ikke forbi Troll Jerva i Drammen mandag, men gjorde et flott løp til sølv. Med forventet høyt tempo her, kan Myrviks Dokka spille ut speeden sin tilslutt. 4 Rabb Arger har skuffet litt på slutten, men er grunnkapabel. 3 Vesle Sivert i sitt livs form, men ikke veldig vinnervillig. 6 Trysil Knut må trolig vandre utvendig, unngår han det, kan han være seiersfarlig selv om formen er uviss.
Rangering V65-3: A: 1 B: 2-8 C: 12-4-3-6-7-5-9 D: 11-10

V65-5/V4-2 - Kaldblodshester 2100 meter autostart
Hjemmekusk Øyvind Ruttenborg sitter bak en fin hest i 2 Rinde Rappen som vant sist han startet på Biri i sin nest siste start, og det gjorde hesten på en solid måte. Perfekt andrespor bak bilen fredag og selv om Rinde Rappen ikke var som best sist på Bjerke, synes vi dette ser ut som en flott oppgave.

4 Bottem Faks bankerspilte vi lunsjen på Bjerke sist. Da var Bottem Faks tråkk underveis og fikk aldri opp toppfarten, selv om han fullførte ålreit til fjerde. Vi synes Bottem Faks er tidlig aktuell her. 9 Bo Jular gjør sine beste løp i tet, ihvertfall har det vært melodien på Leangen. Er nå flyttet til Finn Holmens stall og var positiv første gang ut for ham. Galopperte da fra seg en mulig andreplass etter smygløp underveis. Fra spor ni bak bilen blir det garantert fint ryggløp igjen sammen med Gunnar Austevoll. 10 Spang Tina var meget positiv nest sist på Momarken. Til tross for to galopper kom hoppa i mål som fjerde. Nå setter sindige Tor Wollebæk seg opp.

12 Tjurastjerna har ikke vunnet sportrekningen, men formen er på topp. Klaffer det litt på veien her for Veronika Bugge er det ikke helt utenkelig at hoppa kan vinne. 5 Teigen Vinn er ikke så aller verst de dagene han traver feilfritt og var blant annet toer i V75 på Sørlandet 19. mars i år (vinneren het Eike Prinsen). 1 Næskvikk har ingen fordel av innerspor bak bilen, snarere tvertimot og er kun aktuell på bred gardering.
Rangering V65-5/V4-2: A: 2 B: 4-9 C: 10-12-5-1-3-6-8 D: 7-11

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Biri

V65-6/V4-3 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Olav Mikkelborg har vært sentral på Biri-kjøringene nå i høst og senest sist fredag tok han to fine seire. Her kommer han ut med startkatapulten, 3 Shaman Star M., som endelig står riktig til. Vallaken er lynhurtig fra start og det er tilnærmet tetgaranti. Men Mikkelborg-traveren er litt ujevn i prestasjonene, og selv om teten inntas så føler vi det er nødvendig med garderinger.

Kanonform holder 6 Mosquito De Mill som trolig hadde utfordret storfavoritten Paco Halbak sist på Bjerke uten en ulykksalig galopp i den siste svingen. Kom glitrende tilbake til andreplass til tross for terrengtapet, og bekreftet påny at formen er helt på topp. Fra sjettespor blir det litt sjanseartet, og det er fare for at femåringen må gjøre grovjobben selv. Fra innerspor kan 1 Benny Boy smyge med i ryggen på Shaman Star M. og Lars Anvar Kolle vinner som "kjent" med alt om dagen. Form er det også på 4 Rex Palema, men galoppene kommer tett om dagen. Vi synes disse fire skiller seg klart ut og ser ikke flere vinnerkandidater her.
Rangering V65-6/V4-3: A: 3 B: 6-1 C: 3-11-5-9-10-12-8-2 D: 7

Klikk her for å se våre V4-forslag til Biri

V4-4 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Hans Petter Tholfsen har ikke fått sving på sin franske stallhest, 10 Ross Du Vernay, i travløp. Men i monte var hesten en vinner direkte i debuten for meget flinke Siv Emilie Løvvold. Til tross for galopp på startsiden var den ursterke vallaken først i god tid før mål, og vi er nødt til å sette hesten fremst på den prestasjonen.

6 King Country Man lurte mange V5-spillere på Biri når hesten vant i monte på Biri 23. september. Sist ble det heidundrende galopp. Bra vinnersjanse her. 1 Rocky Plush vant sprettlett fra tet i Drammen forrige mandag i et travløp. Regnes på den prestasjonen. 7 Royal Ducal radet opp seire i travløp i fjor høst. Årets sesong har ikke vært i nærheten, kanskje kan monte får løpslysten tilbake. 9 Mr. News var svak sist, men har vunnet fire monteløp i år.
Rangering V4-4: A: 10 B: 6-1-7 C: 9-5-3-2-8-4