Ingen egger med Odin

Foto: hesteguiden.com

Pausehesten Egge Odin får tillit på direkten under fredagens V65-stevne på Biri.

Biri travbane inviterer til en spennende V5 og en enda mer spennende V65 fredag kveld. V5-spillet kjøres først, der de tre siste V5-løpene også inngår i V65-spillet. Til tross for at vår V65-banker også starter i V5-spillet, velger vi en annen V65-banker.

Det ble bra suksess for våre tips på torsdag. Både lunsj-V5'en på Bjerke og V5B på Bergen travpark satt på det minste forslaget. På Bjerke ble det litt over 1300 kroner tilbake for 200 kroner, mens det på Bergen travpark ble drøye 1200 kroner tilbake for 192 kroner. Vi håper suksessen fortsetter denne fredagen på Biri.

Klikk her for å se våre V5-tips til Biri

Banker direkte
I V65-spillet går vi altså på banker direkte. Tormod Rundhaugen presenterte en meget godt forberedt Alm Kiwi på Biri på fjorten dager siden, og fredag tar han ut en annen meget lovende fireåring i form av 12 Egge Odin. Moe Odin-sønnen startet kun seks ganger som treåring, men vant to av sine tre siste løp. Møtte nevnte Alm Kiwi fjerde sist på Klosterskogen og holdt da farten fint til tredje. Enkle tetseire både tredje sist og nest sist, mens hesten var uheldig med ryggene i sin siste start på Bjerke (27. oktober). Tormod Rundhaugen er fantastisk flink i å ha vel forberedte hester når de kommer tilbake etter pause og til tross for tolvtespor så bankerspiller vi direkte i V65. En strykning er kommet (6 Odals Frøy kommer ikke til start). Det vrimler av galopplystne hester på startstreken, og til tross for tolvtespor tror vi dette løser seg greit underveis. Motstanden er høyst overkommelig.

8 Mini Albert kan en del, men fartsmessig matcher han ikke vår banker. 5 Fintore har ingen fordel av full vei, mens 10 Eik Lina kun har gått på det jevne i sine to siste starter. Vi satser på Hans Christian Holm og 12 Egge Odin i V65-3, men i V%-spillet garderer vi litt da vi tror 5 Anthony Boko er en enda sikrere vinner i V5-spillet. Hamre-hesten starter i V5-1.
Rangering V5-3/V65-1: A: 12 B: 8-10 C: 4-5-3-11-2-7 D: 1-9

Klikk her for å se våre V65-tips til Biri

Hamre til Biri
Når Frode Hamre velger å ta turen til Biri på en fredagskveld, er det tvilsomt om Frode reiser tomhendt hjem. Frode tar med seg fire stallhester til Oppland og alle har vinnersjanse. Den beste vinnersjansen kommer mer eller mindre direkte i et løp som kun inngår i V5-spillet. Det handler om vinnermaskinen 5 Anthony Boko. Revenue-sønnen vant tolv løp i 2011, og har for sikkerhets skyld startet 2012 med tre strake seire, to av dem i V75. Fra femtespor bak bilen fredag, er det nesten tetgaranti for Hamre-hesten, og derfra taper ikke Anthony Boko. Han støter på gode 1 Mr. X.F. Royal (men denne blir overflydd) og 3 Trinitro (trenger nok flere løp i kroppen). Vel i tet får Frode Hamre dirigere dette løpet etter behag, og Norges mest suksessrike travtrener for tiden får bankertilliten i V5-spillet.
Rangering V5-1: A: 5 B: 1-3 C: 4-9-8-2 D: 7-6

Annonse: Øivind Grøstad er i knallform om dagen og hentet nye 40 000 kroner under onsdagens V65 på Bjerke

V5-2 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Det er neppe tvil om at 9 Sivfrøkna har mest fart i dette monteløpet, men hoppa er notorisk ustø på beina. De dagene hun unngår galoppen, så vinner hun. Her er motstanden billig og det skal være en bra vinnersjanse.

4 Gisle Pila har fortsatt ikke vunnet i monte, men står med fem andreplasser og fem tredjeplasser. Fredag kan en meget etterlengtet triumf komme sammen med flinke Martine O. Sørvik. 7 Bo Jular var slått over 60 meter av Rydell sist hesten gikk et monteløp. Etter det monteløpet har Bo Jular fått en voldsom nytenning i travløp, og følger han opp dette i monte blir han seiersfarlig. Men han var altså meget svak i sitt hittil eneste monteløp. 6 Myran vant veldig enkelt sist han gjestet Norge og rytteren Anna Rønning har en strålende statistikk i Norge.

3 Ramtamtaramtata har gjort en start i monte, det var på Dannero i fjor sommer. Hoppa kan en del og er en outsider her. 8 Jesper Mollyn var helt nede på 25.5 i et monteløp på Jarlsberg i mai. Har ikke vist noe som helst etterpå det og full vei er neppe noe pluss.
Rangering V5-2: A: 9 B: 4-7-6 C: 3-8-2-5 D: 1

V5-4/V65-2 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Endelig perfekte forutsetninger for 1 Quiet Starlight som skal ha bra sjanse til å forsvare sitt innerspor her. Hoppa vant tre løp i fjor, samtlige fra tet og trives utmerket i den posisjonen. Kusk Geir Vegard Gundersen har fått opp dampen etter en litt treg innledning på sesongen og har allerede vunnet fire løp denne uken. Quiet Starlight kan være et frekt bankeralternativ.

4 Chocopologie har forbedret seg de siste månedene, men noen stjerne er det ikke snakk om. Holdt koken godkjent til andre i et V65-løp forrige onsdag, men bortsett fra vinneren Surprise One, holdt det feltet laber klasse. Frode Hamre kommer nok til å kjøre for tet, men det er fare for dødens. Uansett er det en vinnerkandidat. 2 Magnolia Simoni står også fint til og vil få et fint utvendig par. Blir det tempo i løpet øker vinnersjansene.

9 J.C. Heigen avsluttet meget positivt i V75 sist og kommer hesten noenlunde på det herfra, kan Steinseth-vallaken vinne. 10 Now Or Never var positiv vinner i et lunsjløp i sin siste start, men er avhengig av tempo om det skal bli seier.
Rangering V5-4/V65-2: A: 1 B: 4-2-9 C: 10-5-6-8-7-12-11-3

Annonse: Øivind Grøstad sjokkerer spille-Norge i V75-5 på Leangen lørdag og byr på en "vill" rangering

V5-5/V65-3 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Startsiden vil avgjøre mye i dette løpet. På forhånd ser det ut til å være bra tetsjanse for 2 I'M Ken og da kan løpet være avgjort. Den lille krigeren har imidlertid vært litt variabel på slutten og det gjør at vi setter på noen garderinger, men Anderssen-traveren kan være et bankeralternativ.

10 Pas På Jokum innfridde svært enkelt som vår banker sist og avsluttet også storveis til seier nest sist. Kan naturligvis vinne igjen. Frode Hamre valgte å melde 7 Poppy Hills i et V75-løp på Jarlsberg sist siden det var hjemmebane, selv om hesten var kraftig oppmeldt. Credit Winner-sønnen gjorde et flott løp til tredje etter smygløp. Fra spor sju fredag, må nok Poppy Hills gjøre mer av grovjobben selv. Det kan gå.

5 Skjald er neppe mye bak noen av de tre forannevnte på kapasitet, men Malmin-traveren har falt tilbake til gamle galoppsynder i sine to siste løp. Holder vallaken seg på beina hele veien, er han seiersaktuell. Disse fire skiller seg klart ut i dette løpet, selv om også 4 Games We Play holder fin klasse (men neppe toppform om dagen).
Rangering V5-5/V65-3: A: 2 B: 10-7-5 C: 4-3-1-6-8 D: 9

V65-4 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Meget svak kvalitet på det fjerde V65-løpet, der 9 Thais er strøket. 2 Katarina K. har vist seg å være ei brukbar hoppe de dagene hun holder seg på beina, men galopprisikoen er høy. Flott avslutning til seier nest sist og startsporet er ypperlig denne fredagen.

4 Cupa satt bom fast med vinnerkreftet nest sist i et meget svakt felt. Mer på det jevne sist. Det er ikke helt utenkelig at Ottersen prikker teten med fireårshoppa her og da kan det bli seier. 10 Uniminami måtte innom sin obligatoriske galopp sist, men kom flott tilbake. Feilfritt er det ingen tvil om at dette er en av de bedre hestene i dette feltet. 7 Miss Independent har vist klar fremgang i det siste, og dersom det klaffer fra spor sju er hoppa aktuell.

5 Sapphron vant et lunsjløp i fjor høst, men har vært sørgelig svak i sine to siste løp. 1 Riverside lady står fint til, og kommer til få et smørløp, men viste ikke noe spesielt i debuten for Knut Arne Ødegaard.
Rangering V65-4: A: 2 B: 4-10-7 C: 5-1-8 D: 6-3

V65-5 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
2 Hjortejegern blir nok en av de største favorittene i denne V65-omgangen, men Odd Arne Sagholens ferske V75-vinner (fra romjulen på Bjerke) er og blir en banditt. Etter å ha vært strålende i to strake seiersløp, ville ikke Lome Elden-sønnen kjempe på Bjerke i sin siste start. Slik har denne karen vært før og vi setter ikke alle pengene på hest med sånne nykker. Men førstevalg skal han være.

Alle trodde 4 Baldrian skulle blåse til tet på Jarlsberg forrige fredag, men tiåringen fra Kongsvinger løste ikke videre bak bilen. Nå ble det likevel seier og Baldrian bekreftet toppformen som han varslet i starten før. Løser han som normalt får han trolig teten her og da kan han vinne igjen. 7 Husankvikken kan også flytte beina sine på en rask sprint. Vallaken har gjort tre fine løp etter lang pause og nærmer seg en seier nå.

1 Nås Mirko Midas har støtt på tøffe konkurrenter hjemme på Leangen i det siste. Vant V75-løp med nettopp Kai Johansen i fjor vinter. Sprint er perfekt og førstespor utmerket. Kan være et spennende drag her. 5 Rampelars er god nok, men har ikke vist toppform på slutten. 10 Molita har nok ingen fordel av sprint, men kan plukke mange i sisterunden hvis det blir tempo på løpet.
Rangering V65-5: A: 2 B: 4-7-1 C: 5-10-8-3-12-11

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Biri

V65-6 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Det er ikke lett å få inn 6 Rite Sakra på bestilling. Rite On Line-sønnen til Frode Hamre har gitt seg et par ganger fra tet (men da har det gjerne blitt hardt tempo innledningsvis). Tredje sist og sist har hesten avsluttet flott til tredje etter ryggløp. Her står det ingen startraske hester på innsiden, så Frode Hamre kan komme seg foran dersom han ønsker. Uansett vårt vinnertips.

4 Mosquito De Mill er normalt ingen startkanon, men vi merker oss at hesten har gått i V75 de tre siste startene. Her er det naturligvis billigere imot og vallaken til Per Johansen kan selvsagt vinne. 1 Spirit Of Gulema har ikke vunnet løp på en evighet, men viste fremgang sist til tross for at hesten fikk maks som fjerde. Motstanden er definitivt ikke noe tøffere her og førsteporet borger for nytt smygløp. Det blir det ikke for formtoppede 7 Spirit Scot som heller ikke er noen startrakett. Da må det bli tempo for at Than Tanic-sønnen skal rekke frem.

12 Sense Of Beauty har helt sikkert godt av å få et løp bakfra, men tolvtespor på Biri er meget sjanseartet. Liten outsider, sammen med 3 Lord Lee (viste voldsom fart mellom galoppene sist) og 8 Tigre Royal (må ha mye tur herfra).
Rangering V65-6: A: 6 B: 4-1-7 C: 12-3-8-2-9-11 D: 10