Ingen grunn til passe på Jokum

Foto: Hesteguiden.com

Pas På Jokum har ikke bare et festlig navn, det er også en riktig bra hest. Sjekk våre travtips.

Det er Momarken travbane på Mysen som er vertskap for tirsdagens lunsjtrav og la oss håpe at tåka holder seg unna denne tirsdagen. Momarken har slitt med tåka den siste tiden og travløp er ikke veldig morsomt å bivåne når vi ikke ser særlig til hestene. De fem V5-løpene er alle fine spilleløp, men bankeren var vi ikke særlig mye i tvil om.

Klikk her for å se våre V5-tips til Momarken

Det handler om kapasitetshesten 7 Pas På Jokum i V5-5. Per Oleg Midtfjelds flotte femårsvallak kom tilbake etter over fem måneders pause i et V65-løp på Bjerke 7. desember, men ble da sittende bom fast innvendig som femtehest i mål. Nest sist måtte Jokum'en trave i dødens på flinke Bilbao, men holdt både fart og stil oppe helt til mål som treer. Sist på Jarlsberg imponerte hesten storveis til veldig lett seier. Satt da i fjerde par utvending underveis, kastet loss 700 meter fra mål og speedet voldsomt rundt den siste svingen og hadde avgjort i god tid før målstreken var passert. Det lignet en femstjerners prestasjon. Pas På Jokum vant to V75-løp i fjor vinter og møter billig motstand tirsdag. Sjuendespor bak startbilen er selvsagt ikke helt perfekt, men i den formen hesten viser om dagen, tror vi det spiller mindre rolle. Vi bankerspiller Pas På Jokum og Per Oleg Midtfjeld i V5-5 på Momarken tirsdag.
Rangering V5-5: A: 7 B: 6-2 C: 3-1-12-9-10-4-11 D: 8-5

V5-1 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Cato Antonsen har gjort et fint stykke arbeid med 5 Fidilo, og selv om vallaken ikke helt kunne forsvare seg nedover oppløpet på Momarken sist, syns vi hesten holdt fint til tredje. Nest sist var hesten bra vinner i et lunsjløp på Bjerke, og fra et utmerket startspor setter vi Fidilo først i et jevnt felt.

1 Kapten Morgan har kanskje ikke vært som aller best på slutten, men her har Ivarsson-traveren vunnet sportrekningen. I et felt uten de store kanonene, kan det være avgjørende å få det gunstigste løpsopplegget og da setter vi Kapten Morgan tidlig på her. 10 Zypani Rich imponerte ikke nevneverdig nest sist, men var tilbake som en vinner i et billig lunsjløp på Bjerke sist. Skal regnes igjen. På fart er det ingen tvil om at 12 Dornenkønig er blant de beste i dette feltet, og skulle Hedda Assevs kapable vallak holde seg på beina kan han ta ned alle.

11 Orion K. går litt på det jevne, men formen er veldig fin på Glittum-traveren. Med litt hjelp og gode rygger i sisterunden, kan Orion K. vinne. 7 Nanymede K. vant et svært billig lunsjløp på Bjerke for en drøy måned siden etter en flott avslutning. Sist på Åby gikk vallaken mer på det jevne. Fra et kultent sjuendespor bak bilen tirsdag, nøyer vi oss med et garderingskryss på Hultman-traveren.
Rangering V5-1: A: 5 B: 1-10-12-11 C: 7-4-6-3-2-9 D: 8

Annonse: Øivind Grøstad byr på et supersjokk i V5-1 på Momarken

V5-2 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Det var fin stil over svenskegjesten 7 Brattås Jageline i et et lunsjløp på Drammen for fjorten dager siden. Til tross for en dårlig start fra sitt førstespor, vant hesten veldig lett etter en solid sisterunde. Riktignok var motstanden billig den dagen, men motstanden er ikke veldig tøff denne tirsdagen heller. Geir Vegard Gundersen får fornyet tillit som kusk.

10 Priceforme G.T. vant lett både tredje sist og nest sist i billige omgivelser. Sist ble hesten sittende fast i det lengste, men spurtet flott da det løste seg. Topp vinnersjanse her. 11 Mockingbird har måttet trave i dødens store deler av løpet både nest sist og sist, men har holdt både fart og stil helt til mål. Skulle Midtfjeld-traveren få litt drahjelp her, er han helt klart seiersaktuell. 4 Tiger Odds var god lunsjvinner på Bjerke 17. november, og solid fra dødens nest sist. Sist på Åby avsluttet hesten hyggelig i kulissene. Her er startsporet fint og vinnersjansen bra. 3 Face The Question tar garantert teten, så får vi se om Høitomt velger å sitte foran. Fireåringen har foreløpig ikke vist seg som en løve nedover oppløpet, men er i det minste trippelaktuell igjen.
Rangering V5-2: A: 7 B: 10-11-4 C: 3-9 D: 1-8-7-6-5

V5-3 - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Det er ingen tvil om at Finn Holmen har gjort en flott jobb med 3 Bo Jular. Den speedige vallaken etter Alm Svarten viste liten vilje på Leangen i fjor før han ankom Finn Holmen. Gjorde heller ikke så mye vesen av seg i sine første starter for Holmen, men i år har det snudd. Strålende vinner både tredje sist og nest sist og nytt flott løp i V75 lørdag til fjerde. Her blir det trolig tet direkte, og dersom ikke de tette startene slår negativt ut (fjerde starten på under tre uker) må det være en fin vinnersjanse påny for Bo Jular.

10 Kolnes X.O. er trolig overlegen feilfri. Viste veldig fin fart mellom galoppene første gang ut i regi Eirik Høitomt i et V75-løp på Forus for halvannen uke siden. Feilfritt byr han garantert vår favoritt opp til dans. 6 Trygfaks er sendt fra Rolf Tvedts stall i Bergen, til hans filial i Fetsund (som bestyres av hans sønn Herman). Trygfaks gjorde flere flotte løp i Bergen og skal være god nok i disse omgivelsene. Treningsrapportene er fine. 5 Turstegg er jevn og stabil. Var uheldig sist, men spurtet fint da det løste seg. 9 Garli Mollyn kommer til å få et fint løp her og dersom viljen er tilstede spurter han fort. 11 H.M. Hird Balder blir ikke spilt her, men varslet form sist og satt bom fast over mål. Et mulig sjokk for de som jakter på de dype.
Rangering V5-3: A: 3 B: 10-6 C: 5-11-9-1-4-7 D: 8-2

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Momarken

V5-4 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Gjentar 6 Pantini prestasjonen fra seiersløpet sist på Jarlsberg, blir ikke Glittum-traveren lett å slå her. Satt da i fjerde par utvendig underveis, men via en strålende siste 500 meter var Pantini først i god tid før målstreken. Pantini opptrer imidlertid ujevnt og har i tillegg trukket et litt sjanseartet startspor.

2 Tres Jolie er ei fin hoppa i Jens Kristian Brennes varetekt. Fikk riktignok et fint løpsopplegg i seiersløpet på Biri sist og motstanden var ikke allverden den dagen, men hoppa gjorde likefullt et bra inntrykk og er i fremgang nå. Fra et nydelig startspor kan Tres Jolie legge på til to strake seire. 10 Diamant Håleryd holdt farten bra på Momarken sist og møter billigere motstand her. Fra bakspor på sprint må det selvsagt klaffe litt. 11 Readytorhumble ga seg kanskje litt enkelt nest sist fra tet (Hanna Banker vant), sist ble det flere galopper. Fireåringen er uansett blant de bedre her. 1 Steamer hang med innvendig i debuten for Sigbjørn Kolnes på Bjerke sist, og er muligens forbedret med det løpet i kroppen. Førstespor er dessuten aldri et minus i travløp.
Rangering V5-4: A: 6 B: 2-10-11 C: 1-4-7-3-9-12 D: 5-8