*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Ingen nyttårsgaver fra Leangen

Foto: hesteguiden.com

Tynne felter og få vinnerkandidater er melodien når Leangen innleder travåret 2012. Sjekk våre travtips.

01.01.12 10:25

Sportspills meny 1. nyttårsdag:
Oddstips 1: West Bromwich i støtet
Oddstips 2: Vi spiller Tour de Ski

Sportspill benytter anledningen til å ønske alle våre lesere et riktig godt nyttår, i denne sammenheng spesielt til våre travvenner. Det er Leangen travbane i Trondheim som får æren av å åpna travåret 2012. Dessverre er det tynne felter som presenteres spillerne og det er få vinnerkandidater i de fleste løpene. Vi velger derfor å spille bankerfritt i begge V5-spillene.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Leangen

V5-1A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Vi støter på en dagens aller største favoritter allerede i den første A-avdelingen. 3 Arron D'Ombree gikk fem løp i 2011 og vant samtlige og imponerte stort sett hver gang. Imponerte spesielt nest over et langløp da vallaken tross tøfte tempo mot bra konkurrenter vant enkelt fra tet. Sist var det aldri snakk om saken. har en flott oppgave på papiret også søndag og er selvsagt en bankerkandidat, men vi strør på med et par garderinger.

9 Osnlowtimes har galoppert i begge sine opptredender på trøndersk jord hittil. Men har ved begge tilfellene gjort en flott opphenting og den tidligere Halle-traveren har kapasitet. Det er kjempeverdi med andrevalget i dette løpet og Onslowtimes er bra. Det er også 5 Viking Queen, men Garberg-hoppa er ikke lett å få feilfritt rundt. Så ganske pigg ut når galoppen kom i lederryggen i den siste svingen sist mandag og her kan det bli et perfekt løp i rygg på storfavoritten. Svenskegjesten 4 Oh Lucky Dream og 8 Flying Rubin (viste endelig fremgang igjen sist) er aktuelle ved ytterligere garderinger.
Rangering V5-1A: A: 3 B: 9-5 C: 4-8-2-1-7-6

Klikk her for å se våre V5B-tips til Leangen

V5-2A - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Atle Solhus sitter opp bak favoritten også i dette løpet og Solhus som hadde en strålende andre halvdel i fjor, kan få en riktig fin start også på det nye året. 3 Eng Glupa varslet vi kraftig for tredje sist og hoppa vant lett. Fulgte så opp med en sterk V75-seier i den påfølgende starten, mens det ble startgalopp sist. Det løpet kom trolig litt tett på, nå har hoppa fått ladet batteriene i tre uker og det må være en topp vinnersjanse.

9 Brauteld settes nærmest. Gjorde en ålreit fireårssesong og ble svært ofte prøvd i tet. Nå blir det ryggløp og vi merker oss også trener og kusk Odd Arne Kjøsnes fant formen i desember. 2 Lykkelandets Oscar er ingen stjerne, men gjør jevne fine løp hele tiden.Fra andrespor blir det et fint løp her. 5 Durango er mer enn god nok feilfritt, og er spennende etter lang pause. 8 Dosa trodde vi på sist i skrotlag, da galopperte hoppe ute i tredjespor runden fra mål (men så ikke ut som en vinner på det tidspunktet).
Rangering V5-2A: A: 3 B: 9-2-5 C: 8-7-1-4 D: 6

Annonse: Øivind Grøstad byr på en strålende nyttårsgave i V5-2A på Leangen i kveld

V5-3A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Jomar Blekkan bokførte kun 62 seire i 2010, og det er det laveste seierstallet for Leangens mangeårige champion siden 1984. Ikke siden 1989 hadde Blekkan vært under hundre seire på en sesong, og Jomar er nok svært revansjesugen etter den tildels mislykkede fjorårssesongen. Stallhestene innfridde ikke i det hele tatt.

I V5-3A kommer Jomar ut med 5 Win With Windsong som er veldig symptomatisk for sesongen. Stadig hardt betrodd, men stort sett bare tull i løpsbanen. Galopperte direkte fra innersporet bak bilen sist og har fire svake innsatser på rad nå. Søndagens oppgave ser svært riktig ut og tramper den blibende fireåringen rett fra start, tror vi det kan bli ledelse fra start til mål. Motstanden er billig.

3 Play Online var positiv treer bak Crazy News og Super Bluff sist og gjorde også et flott løp tredje sist. Flotte betingelser for Kjøsnes-traveren her som jager karrierens første seier. 6 Urban Barks vant overraskende tredje sist, og har gjort to greie løp etterpå det. Klaffer det fra dette startsporet, kan det bli seier. Det er ingen stjerner i dette løpet og ute på kanten kan også 2 Malakitt (grei opphenting etter galopp sist, men ikke mer), 7 Noss Tetue (brukbart seiersløp nest sist) og 1 Tatiana Bob (fint spor og kan gå med maks klaff) aktuelle.
Rangering V5-3A: A: 5 B: 3-6 C: 7-2-1-4-9 D: 8

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Det er ingen tvil om at Bjørn Garberg sitter bak den beste hesten i dette løpet. 4 Tanita's Broadway starter i et sterkt treårsfelt under Bjerkes Grand Prix-helg og gjorde et fint løp der. Bjrøn Garberg har store ambisjoner med denne nyss blivne fireåringen, men Brodway Hall-sønnen skuffet utover sesongen. 170 000 kroner er selvsagt godkjent i en treårssesong, men Garberg trodde nok på mye mer. Tanita's Broadway har holdt seg stort sett til treårsløp og avsluttet fint på Leangen sist. Har et veldig fint løp på papiret her, men vi nøyeer oss med førstevalget foreløpig.

11 Change My Name gikk karrierens beste løp sist. Til tross for startgalopp, opphenting og drøye spor i den siste svingen vant hoppa lett. Det var tydelig at Atle Solhus fikk voldsom fart på denne dama, og Change Ny Name står klar dersom Tanita's Broadway underpresterer igjen. 2 Zylona Z. fikk maks sist, men står atter flott til og er aktuell ved favorittfall. 1 Carmela's Wallet burde vunnet fra tet nest sist (seiersløpet til Change My Name), men stummet fra tet da. Førstespor borger for et perfekt løp her.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 4 B: 11-2 C: 1-5-8-3-9 D: 10-12-6-7

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
7 Elve Prinsen blir vår favoritt i dette løpet, vel vitende om at 3 Pondus blir tung favoritt. Elve Prinsen er meget kjapp i vei og vi tror Brækken-traveren kan lede dette hele veien. Gjorde en flott innsats i V75 nest sist mot svært gode hester, og selv om det galopp sist har Elve Prinsen vist fin utvikling i regi Brækken og vi tror han kan snyte favoritten for seieren her.

3 Pondus står med tre strake seire og var meget bra både tredje sist og nest sist, men det var ikke like fin stil på hesten sist og her er motstanden klart skjerpet. Kan selvsagt vinne igjen, men er ikke noen banker her. Vi må også varsle for 6 Skjeppe Kåre som har vært toer bak nevnte Pondus i sine to foregående løp. Helt sjanseløs og langslått av Pondus nest sist, men sist gjorde skjeppe Kåre en knallsterke siste 500 meter og var ikke langt bak i mål. Skal på bongen her. 10 Røste Mo kommer tilbake etter pause og er god nok til å slå denne gjengen, mens 8 Husanlynet og 5 Solli Mai heller ikke er sjanseløse på en god dag.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 7 B: 3-6 C: 10-8-5-2-1 D: 9-4

V5-3B - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Kun åtte hester til start i dette løpet og kun noen få vinnerkandidater. 2 Friendly Fire er trolig feltets beste hest og sist holdt Sjoner-traveren strålende følge med Bagpipe og Haveaheart nedover oppløpet. Nest sist kom luken litt for sent, mens det ble fine seire både tredje sist og fjerde sist og Friendly Fire må ha en meget stor vinnersjanse her.

1 Rock You gjorde et helt greit løp i sin siste start som var her på Leangen, men heller ikke mer. Svenskegjesten har trukket et perfekt spor og vi antar at Solhus vil kjøre i rygg. 5 Vacation Kosmos tapte løpet på startsiden sist, da Okapi Garbo fikk en pangstart fra sitt baskpor. Vacation Kosmos avsluttet som vanlig strålende, men det veldig ofte feil underveis for Magne Olsens fine hoppe. Den tredje og siste seierskandidaten vi kan se i dette løpet.
Rangering V5-3B: A: 2 B: 1-5 C: 6-4-7 D: 8-3

V5-4B - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Han får fra klarhet til klarhet, Frode Husbyns propagandatraver 7 Bagpipe. Åtte seire på sytten starter i 2011 og tre toppløp på rad nå. Gikk i nærkamp med Espresso tredje sist i et V75-løp, og har deretter vunnet svært overbevisende to ganger på rad. Fra spor sju bærer det nok rett til tet igjen og Bagpipe blir tung V5-favoritt påny.

9 Glory Southwind galopperte seg bort i debuten for Jomar Blekkan, men viste fin fart i kulissene etterpå. Eks-svensken har levert en rekke flotte løpi broderlandet og skal normalt duge godt i Norge. Men må gjøre jobben selv for å ta ned Bagpipe. Vi gir vallaken en sjanse til. 3 Haveaheart har vært sjanseløs fra lederryggen to ganger på rad mot Bagpipe og får atter trøbbel med å utfordre slik Bagpipe opptrer om dagen. 2 Varenne S. står endelig fint til og kan få et nydelig løp her, så får vi se om orken er der helt til mål.
Rangering V5-4B: A: 7 B: 9 C: 3-2-6-5-8-1 D: 4

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Leangen

V5-5B - Kaldblodshester. 1640 meter voltestart.
Vi gir ikke opp på 3 Hellepål og starter det nye året med å prøve igjen. Hellepål holder kanonform om dagen og fra et flott tredjespor i volta kan det bli tidlig tet søndag. På en rask sprint øker vinnersjansene da og vi setter elleveåringen først. Hellepål har vunnet 14 løp i karrieren, men nå er det lenge siden han har vunnet.

8 Vorset Ivers vra brenngod nest sist, men rotet seg bort på galopp sist. På en rask sprint er det tøffere å vinne fra tillegg, men Vorset Ivers kan selvsagt vinne. 10 Slettvoll Rambo blir igjen eierkjørt, det er ingen fordel. Men formen er fortsatt helt på topp. 1 Stjerne Faks skal endelig ut spå sprint igjen, og selv om formen er litt usikker er sprint et klart pluss og startsporet er ypperlig. Ustabile 2 Jossegutt og tilleggshestene 11 Prins Juventus (vant tilsvarende løp femte sist) og 12 Troll Jokeren (løp i kroppen har nok gjort godt) er heller ikke sjanseløse i et flott spilleløp.
Rangering V5-5B: A: 3 B: 8-10 C: 1-3-11-12-5-4-9-6-7

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.