Ingen stjernebanker i Drammen

Foto: Hesteguiden.com

Det er ikke mye som tyder på at vår lunsjbanker på Drammen tirsdag blir en stjerne, men tirsdagens oppgave er svært overkommelig. Sjekk tirsdagens lunsjtips.

Etter flere oppløftende lunsjstevner den siste tiden med bra kvalitet på løpene, er det dessverre ned flere hakk med kvaliteten igjen på tirsdagens lunsjløp i Drammen og dermed øker også vanskelighetsgraden på løpene. Det er således gode penger i luften, tror vi.

Klikk her for å se våre V5-tips til Drammen

Vår banker denne tirsdagen har ikke utmerket seg veldig til nå, men har i det minste vunnet løp. 5 Little Brown Ace startet ikke verken som tre- eller fireåring, men har rukket å gjøre ni løp som femåring nå i 2011. En seier er det blitt i tillegg til flere fine plasseringer. Little Brown Ace står i trening hos dyktige Trond Anderssen og er fremfor alt travsikker og holder farten til mål. Er foreløpig ikke blant de raskeste på startsiden, men det kommer nok etterhvert.

Tirsdag synes vi hoppa møter så billig motstand, at hun kan vinne selv fra dødens. Little Brown Ace var god i seiersløpet tredje sist, og spurtet fint til fjerde etter sen åpning nest sist. Sist holdt hun bra til femte etter drøye spor i sisterunden mot brukbare hester. Tirsdag møter hun blant annet en årsdebuterende 3 Victory On Line som skuffet en god del i fjor i regi Jane Helen Stareng. Med seks måneders pause er det ingen grunn til å tro at Victory On Line er på topp til dette løpet. Utover denne er det vrient å få øye på skarpskodde konkurrenter og vi bankerspiller dermed 5 Little Brown Ace i V5-2.
Rangering V5-2: A: 5 B: 3 C: 1-2-11-12-4-8-10-9-6-7

V5-1:
Meget fargerike Daymon Thomas Minor jager sin tredje strake seier med 12 Spang Jotroll i innledningsløpet. Spang Jotroll har vært knallbra i to strake seiersløp etter tildels svært tøffe løpsopplegg og har naturligvis en fin vinnersjanse igjen. Men vårt førstevalg blir 1 Øyfrisk som har trukket vinnersporet. En viss fare er det for at Øyfrisk kan bli overflydd av hurtige 3 Grimvar, men vi tror Øyfrisk får overta på et tidlig tidspunkt om så skjer. Øyfrisk er svært variabel, holdt farten strålende til annen bak Boklifaks nest sist, men var langt under pari i et fireårsløp på Bjerke for tre uker siden. Men kapasiteten er bra på denne karen og fra tet kan han bli vond å slå.

12 Spang Jotroll har dundret på i sporene i sine to seiersløp, og må være forberedt på det samme tirsdag. Men det er tøft å klive i sporene på Drammen og Spang Jotroll er ingen klink vinner tirsdag. 4 Trons Kvikk hadde en flott sesong i fjor og gjør sin første start på nesten fire måneder her. Er han tilbake til toppnivået i fjor direkte, kan han vinne dette. Fint til står 9 Aas Eld som kommer tilbake etter ett års pause. Vant overbevisende rundt juletider i 2009 og selv om hesten trolig trenger løp i kroppen, får hesten et løp fint herfra sammen med "livsfarlige" Eirik Høitomt.

6 Hellestvedt Tyra har utviklet seg voldsomt utover vinteren. Fått en måneds hvile nå, men kan havne feil på det fra dette startsporet og blir kun en liten outsider for oss her. Motstanden er tøff.
Rangering V5-1: A: 1 B: 12-4-9 C: 6-11-10-2-5 D: 3-8-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Drammen

V5-3:
Det er ingen tvil om at en feilfri 8 Valle Arn vinner V5-3. Men den urutinerte fireåringen som kun har gjort fire løp, har blitt disket for galopp de to gangene han har prøvd bilstart. Senest på Momarken forrige tirsdag og fra et kjelkete åttendespor bak bilen i Drammen, må hesten garderes.

Veldig forlokkende til står 1 Modina Elken som i tillegg får Kai Johansen i sulkyen. Moe Odin-hoppa hang fint med lovende Schuvablessa til andre på Biri i sin nest siste start, og selv om ikke Modina Elken er blant de tøffeste i sluttfasen, har hoppa et nydelig løp her. 9 Spikperla fikk absolutt maks som tredje nest sist på Jarlsberg og fulgte opp med en grei innsats til fjerde i sin siste start. Her er det maksimalt smygløp som gjelder for Lars Anvar Kolle, da har muligens Spikperla en polett tilslutt (men vi er ikke sikker).

4 Røstekongen står nok nærmest Valle Arn på kapasitet og vi merker oss at kusken Inge Melby tok sin første seier på Sørlandet søndag. Det er ikke rent sjelden at det kan komme en seier til i kjølvannet da. Nå er Røstekongen fryktelig usikker, men skulle han finne på å trave feilfritt kan han vinne. 6 Edda Kosa var sterk toer nest sist, krysses på den prestasjonen.

12 Akilles noterte vi oss satt fast sist, skal ikke gjøre mye denne dama heller, men skulle himmelens sluser løse seg kan det gå. 11 Petpino har en viss kapasitet (men svak i sine to løp etter pausen) og 10 Annegull vant sitt debutløp tidligere i år (ikke vist noenting etterpå).
Rangering V5-3: A: 8 B: 1-9-4-6-12 C: 11-10-3-2 D: 7-5

V5-4:
Ungdommene setter seg i sulkyen i den fjerde avdelingen, i et løp som holder fryktelig svak kvalitet sportslig. Her er det nesten bare å trekke i hatten. Mye utur den siste tiden har ihvertfall 6 Ecila Bar hatt. Har vært hardt betrodd i begge sine to siste starter, men galoppert fra start. Det har ved begge tilfellene vært voltestart, nå er det bilstart igjen. Lovende Adrian Solberg Akselsen får sjansen som kusk.

5 Cajetanus er nok like bra på kapasitet, men holder litt usikker form også han. Spurtet flott til andre nest sist bak gode Quantum Bowler, men svak sist. God kusk hjelper godt på. 12 Laetitia November går ihvertfall til mål og selv om spor tolv er vrient, finner nok svært rutinerte Ole Johan Østre en løsning på det (selv om det ikke flyter for Østre om dagen). 4 Giant Profiti er en enkel hest som viste tegn til form sist. Fra et fint fjerdespor kan hoppa ta en sjelden seier.

8 Neon viste ikke allverden i Bergen (måtte helst ha det servert) og spor åtte er ikke gull da. 2 Lady Di Hill er i form og kan muligens snuse på sitt livs tredje seier ( på 55 forsøk). Dette er et skummelt løp og det kan være verd å streke for alle 12 hestene.
Rangering V5-4: A: 6 B: 5-12-4 C: 8-2-10-9-7-11-1-3

V5-5:
Da er det vesentlig bedre klasse på V5-finalen, der startsiden kan bli avgjørende. Dersom Truls Desserud klarer å forsvare sitt innerspor med 1 Bertie Invalley er det gode muligheter for ledelse fra start til mål. Bertie Invalley var strålende vinner av et V65-løp i sin siste start med kun to løp i kroppen etter pause. Vårt førstevalg.

7 Dynamic Prospect har vært god i tre av sine fire starter i år. Tredje sist skuffet nemlig hesten litt fra tet mot overkommelig motstand. Men nest sist var hesten tilbake i flott skikk og selv etter utvendig reise underveis vant vallaken lett. Sist spurtet hesten flott til tredje i et V75-løp som ble vunnet av Orion Hindø. FRa spor sju kan det bli et tøft opplegg igjen, men det tåler denne karen.

10 Becky's Daydream havnet i dødens i sin siste start på Klosterskogen, men holdt koken flott til mål. Vant veldig lett i starten forut, og holder flott form. Men må nok ha drahjelp for å komme inn i matchen her. 3 McGill bløffvant et fryktelig svakt lunsjløp i Drammen i sin siste start, møter en helt annen verden av hester her, og selv om McGill skulle få teten her (utfordrer Bertie Invalley kraftig om den) så må det være en Høitomt-spesial for å vinne dette (tet og kraftig demping underveis). 11 Hot Rocky vant V75-løp i fjor og er god nok, men det spørs om formen er på plass etter lang pause og sprint trekker ned med tanke på ellevtesporet.
Rangering V5-5:
A: 1 B: 7-10-3-11 C: 2-9-8-12-6 D: 5-4