*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Ingen suksess for Steinseth

En fjerdeplass og en uplassert ble resultatet for Bjørn Steinseth under den siste dagen av VM for amatørkusker. Gavin Cook fra New Zealand vant det avsluttende løpet på Meadowlands, og sikret seg sammenlagtseieren.

Den siste dagen av VM innledet med kjøring midt på dagen på 800-meters banen Freehold Raceway i New Jersey, hvor det ble kjørt to løp. Bjørn Steinseth kusket i det ene av disse. Her var hans oppsitt traveren Hi Roller K. Ekvipasjen fikk et fint løp i annet utvendig, og Steinseth la hesten i angrep på siste langside. Inn i den siste svingen ble det galopp, og han ble muligens forstyrret av vinneren. Siden kom hesten fint tilbake til fjerde. Overlegen vinner ble Christian Mayr med hesten My Troy, som blåste rundt feltet mot siste sving.
Annenplassen gikk til Alle Loman fra Tsjekkia, mens danskenes Teddy Wang ble tredje.

I det andre løpet på Freehold forsvarte tsjekkeren Loman lett sporet med Xiaomei, og hadde siden full kontroll. På de neste plassene fulgte Gavin Cook og Tamas Kelemen fra Ungarn. Amerikaneren David Siegel hadde en trippelplass innen rekkevidde da hesten hans galopperte i angrep inn på oppløpet.

Dermed var det spenning helt til avslutningsløpet på Meadowlands. Her ble det tidlig galopp for David Siegel, mens Steinseths hest Double Tax Jack tidlig hadde problemer og endte langt bak.
Oppløpet ble spennende, men til slutt kunne new zealenderen Gavin Cook trekke det lengste strået. Fra lederryggen fikk han åpning tidlig på oppløpet da lederen brøt ut et spor, og avgjorde sikkert med en halv lengde. Med seieren i avslutningsløpet sikret han seg også sammenlagtseieren, mens David Siegel falt ned til tredjeplass.
Med en fjerde og en uplassert ble det en beskjeden sammenlagtplassering for Bjørn Steinseth.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: meadowlands

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag