Klikk her for å se våre V75-forslag.

Fredag ble det bra klaff på våre V5B-tips Jarlsberg . Femtevalget Obtain var vår favoritt i V5-4B. Og V5B satt dermed klokkerent til fine kr 11 557 i utbetaling.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips: Uthvilte Tottenham vinner
Tippetips: Chelsea kupongens sikreste

Lesertips: Lesernes oddstips lørdag
Trav: Lesernes V75-tips

Oddstips 2: Barcelona begeistrer igjen
Premier League: Skade- og karantenerapport

Det er meget mulig at det er så enkelt som å banke trioen 9 Tao Prins (V75-1), 9 Tranmælsgutt (V75-2) og 15 Sweet Case (V75-7) slik fagbladet Trav og Galoppnytt gjør, men på en arena hvor historien forteller oss om at favorittene har svært vanskelig for å innfri tror vi ikke det er så enkelt. Det smeller nemlig veldig ofte på disse V75-kjøringene på Leangen (alltid skyhøye utbetalinger), og når vi finner klare usikkerhetsmomenter knyttet til i hvert fall to av de tre store favorittene søker vi andre løsninger.

Vi mener 13 Orion Hindø er snakk om den klart beste hesten i et relativt svakt felt til V75-løp å være i den fjerde avdelingen, og når den svært kapable Great Challenger-sønnen kun er krysset av på snaue 20 % av de innleverte kupongene iler vi til med et småfrekt bankerspill i et ellers vidåpent løp. Det munnet ut i et rent speedoppgjør ved andreplassen på 18.6 full vei i den siste starten, og da kunne ikke 4-åringen hente inn tetløpende Santana til slutt.

Glittum-traveren virket litt tung i kroppen etter litt pause ved den anledningen, og vi forventer å få se en klart rappere utgave av tredjevalget i spillet til lørdagens dyst med løp i kroppen etter litt pause. Startspor i andre rekke bør borge for feilfri avgang, og det lange oppløpet på dagens arena taler til hestens fordel (har normalt en veldig tung avslutning å by på).

Kusken var litt skuffet etter innsatsen i den siste starten, men dersom unge Glittum har forhåpninger om å kunne bli en toppkusk på sikt må han også kunne bedømme farten underveis i løpene (og da nytter det ikke å sitte rolig i andre par utvendig med en speedkule i front som fikk kjøre i gåsegang midtveis...). Vi tror unggutten er fryktelig sugen på revansje på lørdag, og vi mener dette skal dreie seg om en topp vinnersjanse.

Favoritten 3 Inside Man skal etter sigende være håpløst usikker på voltestart, og dette er heller ikke en type hest vi har latt oss bli blendet av. Triumfen i den siste starten på 18.6 full vei i Drammen ble av den kontrollerte sorten til slutt, men uten at det var så veldig mye spenst igjen i steget i målgangen (og konkurransen var vel heller ikke sylskarp ved den anledningen). Veldig fin kapasitet er det på 5 Finlife Augustinu, og med feilfri avgang fra et litt kultent andrespor i volten skal Myles Hanvoer-sønnen regnes tidlig sammen med en kusk 5-åringen har kommet meget godt overens med tidligere.

Fin form holder 4 Glad Potato X.T., men Rostad-traveren ser ikke ut til å være enkel å vinne med om dagen. Nydelig inne i løpet står 8 Tenor Hornline, og dersom formen etter litt pause er sånn noenlunde inntakt skal Lindy`s Crown-sønnen regnes tidlig (ble fjerde på 17.3 full vei mot klart tøffere konkurrenter enn dagens i den siste starten). Spennende er det med Eirik Høitomt opp bak 2 Patrol F., mens formsterke 6 Kitty Cat og 11 Pegisabell heller ikke skal regnes bort.

Vår rangering: A: 13 B: 3-5-4-8-2-6-11 C: 10-7 D: 12-15-14-9-1

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Feller samtlige til slutt?
Et herlig stayerløp for varmblodshester fordelt over tre distanser venter oss i den sjette avdelingen, og etter en rekke sterke innsatser nå på slutten garderer vi ikke 15 Cream Of Arnie. Det var en solid triumf på 15.5 full vei Super Arnie-sønnen bokførte i den nest siste starten etter et tøft løp utvendig, og på en upassende kort distanse i den siste starten leverte 6-åringen et toppløp til tredje på 13.6 over en sprint bak Maid For Tag & Co.

I sitt siste langløp i Sverige var Hamre-traveren ikke som best, men i stayerløpet på Derbydagen leverte vår andre banker for dagen en helt rå avslutning til sølv på 16.3 over 3200 meter bak vinneren Last Man Standing. Selv om det er snakk om 40 meter tillegg ved denne anledningen syntes vi at det en ned en klasse for favoritten denne gangen, og når vi mener at den tidligere seiersmaskinen er tilbake der han var på sitt absolutt beste tror vi han legger dagens konkurrenter bak seg nedover Leangens lange oppløp.

En sjokkvinner på solide 15.8 over dagens distanse var 12 Fantom Rols sist han gjestet dagens arena, og vi ser ikke bort i fra at Good As Gold-sønnen kan blande seg inn i striden helt der fremme til slutt på ny (igjen bortglemt med sine snaue 6 %). Står distansen bedre enn de fleste gjør 1 Relax Jet, men Coktail Jet-sønnen må fungere mye bedre enn ved triumfen på enkle 19.6 over 3160 meter i den siste starten for å kunne gå helt til topps (blir jo da også kraftig overflydd ned startsiden). Vi er litt tvilende til at 3 Bambino Avanti kan holde unna helt hjem fra spiss, men formen er i hvert fall helt på topp.

Vår rangering: A: 15 B: 12-1-3-6-7-5 C: 9-10-13-4 D: 14-8-11-2

Nettavisens spilleforslag til løpene på Leangen kan du få levert her.

V75-1, 2140 meter volte
Det hele åpnes med et kaldblodsløp i relativt høyt grunnlag, og en klar favoritt i spillet blir 9 Tao Prins. Seiersmaskinen til Dag Gihle jakter sin sjette triumf for året på lørdag, og dersom Bokli Balder fungerer som best er det trolig ikke snakk om saken. Det begynner dog å bli en stund siden 6-åringen har vært plettfri i aksjonen, og etter triumfen på 26.9 full vei i det vi vil kalle grisetrav på Sørlandet i den siste starten kan vi bare ikke banke.

Det var etter sigende et sår på et bein som forårsaket dette, og dette skal være i orden nå (men det skulle det også være før starten på Sørlandet etter at han ikke fungerte helt som best på Bjerke forut for den starten...). Vi vil dog gjerne se at det var årsaken før vi tror det, og utgangsposisjonen på lørdag er heller ikke den beste. Hesten er ikke noe lyn ut fra start med dagens startmetode, og det er aldri enkelt i dette grunnlaget å runde til seier fra forventet sjakkplass ut av den første svingen.

Vi tyr således til noen garderinger, og fra strek tror vi 6 Farkstrek kan selge seg dyrt dersom Nordli Svarten-sønnen skulle nå føringen i løpet. Vi tror det skal være gode sjanser for at 5-åringen gjør akkurat det, og når vi mener at 14-prosenteren i spillet er kraftig på gang i regi Jomar Blekkan krysser vi tidlig. Det var en oppløftende innsats til sølv på 28.6 full vei bak gode Pedrus hesten leverte i den siste starten, og når treneren melder om at det vil bli helstengt hodelag til lørdagens dyst ser det unektelig litt spennende ut.

Dagens lange oppløp vil trolig passe 14 Smedbalder som hånd i hanske (spenstig 6-prosenter dette), og når 5-åringen stadig viser en oppadgående formkurve er Smedsrud-traveren snakk om en tidlig gardering. Nydelig inne på pengene i dette løpet står 12 Theoblessa, og når champion Eirik Høitomt setter seg opp bak Lanem Sjur-datteren er vi litt på vakt. Tilbake etter litt pause kommer 15 Lykkje Odin, og dersom Moe Odin-sønnen har fått ristet av seg de tøffe løpene tidligere i høst er Kihle-traveren slett ikke ueffen. Et trangt fjerdespor trekker ned for 4 Hågå Elden, mens en formsterk 10 Jåra Stjerna syntes vi står tøft inne i løpet. En hest som 11 Eikson holder veldig fin form, men Nordli Svarten-sønnen vinner jo ”aldri” løp.

Vår rangering: A: 9 B: 6-14-12-15 C: 4-10-11 D: 5-8-2-1-7-13-3

Annonse: Øivind Grøstad byr på fire vinnere i lørdagens V75 som hver seg betaler ut over 20 ganger pengene

V75-2, 2140 meter volte
Vi støter på en av dagens største favoritter i form av 9 Tranmælsgutt med sine 60 % i dette løpet, og sjansene for at Romtveit-traveren legger på til sin sjette strake triumf skal selvsagt være svært gode. Elding-sønnen gikk sitt klart beste løp så langt i karrieren ved triumfen på 29.6 full vei på Biri i den siste starten, og med en forventet flott start fra sitt springspor på 20 meter tillegg sitter trolig storfavoritten i en fremskutt posisjon direkte. Det er slett ikke utenkelig at Høitomt kjører seg relativt tidlig til tet, og da kan seiersmaskinen vise seg å bli alt annet enn lett å fange.

Vi takserer dog prestasjonen til 11 Even Oliver i den siste starten som vel så god som triumfen til favoritten, og da syntes vi Spikeld-sønnen til Jarle M. Sørmo er veldig spillbar med sine snaue 17 % 5-åringen var kun slått av unikumet Frakast ved den anledningen på 29.6 full vei, og da snakker vi om litt annen klasse enn de hestene storfavoritten i løpet har støtt på ved sine seiersløp. Utgangsposisjonen til vårt drag i løpet kan tilsynelatende se litt vrien ut, men faktum er at vi bare anser den for å være en klar fordel med tanke på feilfri avgang (kan bli vel ivrig med åpent spor).

Enorme fartsressurser innehar 12 Engesve Odin, og selv om ikke Moe Odin-sønnen sprudlet fra tet ved triumfen på 32.4 full vei i den siste starten tror vi 5-åringen er klart mer effektiv med et løp på lang vent i rygger. Holmen-traveren vant et V75-løp sist han gjestet dagens arena, og vi ser ikke bort i fra at den bragden kan gjentas på lørdag.

Vår rangering: A: 9 B: 11-12 C: 3-8-1-6-10-5-15-4 D: 2-7-13-14

V75-3, 2140 meter auto
Et flott løp for 3-årige varmblodshester i DNT`s unghestserie hvor hele 75.000 kroner venter vinneren støter i på i den tredje avdelingen, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn mange. Vi hadde klokketro på 12 Thai Tanisha i den siste starten, men Credit Winner-datteren måtte ved den anledningen strekke våpen for en meget opplagt Gary`s Coktail ved andreplassen på 17.2 full vei. Vi syntes dog ikke Høitomt leverte sin beste styrning ved den anledningen, og med forventet tøft tempo på forestillingen (mange som er hissig på grøten innledningsvis her) tror vi Romtveit-traveren kan speede de ned til slutt (enorm fart i kroppen).

Spennende etter pause er 2 Thai Photo, og med relativt gode treningsrapporter i ryggen bør 15-prosenteren i spillet vurderes relativt tidlig. S.J.`s Photo-sønnen har blitt kastrert etter den siste starten, og det kan fort være en litt mer fokusert utgave av 3-åringen vi vil få se på lørdag. Kapasiteten er veldig fin på Rugland-traveren, og tet fra start til mål er slett ikke noe usannsynlig scenario. I rivende utvikling er 3 K.L.M. Lindy, og selv om det er klart tøffere i mot for Lindy Lane-datteren ved denne anledningen krysser vi tidlig. Fine løp før litt pause gikk 6 C.C. Crystal Jet, og selv om det er litt tvilsom form på stall Holm om dagen er den flotte 3-årshoppa til Per A. Claussen snakk om en tidlig gardering.

Vår rangering: A: 12 B: 2-3-6 C: 8-10-1-7-4 D: 5-9-11

Annonse: Øivind Grøstad byr på en stjernesmell i V75-5 som gir ras i kuponghaugen

V75-5, 2140 meter volte
Vi støter på et litt ruglete kaldblodsløp i den femte avdelingen, og bred gardering virker til å være en fornuftig løsning. Favoritten 14 Kile Sjefen har lekt seg i veldig behagelige omgivelser på Sørlandet ved alle sine triumfer, og mot klart skjerpet motstand fra en litt vanskelig utgangsposisjon er dette snakk om en favoritt i stor fare. Det var intet spart til slutt ved triumfen på 31.0 full vei i den siste starten, og vi er slett ikke sikre på utfallet til slutt ved den anledningen dersom ikke Brenne Svarta hadde galoppert 100 meter fra mål.

Veldig spennende til på strek står 2 Lauvås Prinsen, og vi tror ny kusk Tor Wollebæk kan være en perfekt match på den usikre Elding-sønnen. 4-åringen innehar flotte fartsressurser, men stadige galopper har gjort sitt til at Kvåle-traveren står uten seier så langt denne sesongen. Treningsrapportene etter litt pause er veldig gode, og da må andrevalget krysses på alle bonger.

Vi syntes ikke 12 Selden kan få godkjent ved fjerdeplassen på 32.3 full vei i den siste starten (virket tung og uinspirert), men på sitt beste er 4-åringen snakk om en brennhet vinnerkandidat (springsporet med Blekkan ved spakene borger for en fremskutt posisjon direkte). Nydelig inne i løpet på pengene står svært kapable 10 Spik Viktor, men Spikeld-sønnen har et kinkig fjerdespor å krangle med. Brækken-traveren har ikke vært som best nå på slutten, men tilbake i toppslag i en feilfri ugave er 5-åringen hesten å stå i mot til slutt.

Vår rangering: A: 2 B: 14-12-10 C: 7-11-8-6-15 D: 9-4-5-1-3-13

Nettavisens spilleforslag til løpene på Leangen kan du få levert her.

V75-7, 2140 meter volte
Så er det da 15 Sweet Case som skal forsøke å gjøre favorittspillerne glade i hoppeløpet som avslutter denne rebusen, og på full form skal det naturligvis dreie seg om en solid vinnersjanse for 5-årshoppa. På tross av at Dream Vacation-datteren har tjent over en halv million kroner denne sesongen syntes vi hun har skuffet mye (ikke vært den rette snerten i steget i år), og i et V75-løp på Forus i sommer med noenlunde tilsvarende forutsetninger skuffet Thorseth-traveren ved å kun bli fjerde hvor Valencia Ås var en vinner.

Undertegnede tar av seg hatten for treneren dersom han har klart å sette hoppa i topp skikk til lørdagens dyst etter sin nylige reise nedover i Europa (hestene trenger normalt litt mer tid på å få hentet seg inn igjen etter et slikt opplegg), men vi tviler litt.

Vi tyr således til bred gardering i et løp som etter vårt skjønn teller mange vinnerkandidater, og fra 20 meter tillegg er 6 Delmerica (ikke som best i den siste starten, men løp i kroppen etter litt pause kan ha gjort godt), 8 C.C. Athene (i rivende utvikling, men Kings Sugarboy-datteren står overfor sin klart tøffeste oppgave så langt i karrieren), 9 Mavril Sas (toppform på Hamre-traveren) og 10 Nanna Pride (sterkt stigende formkurve, og med feilfri avgang skal Kolnes-traveren regnes tidlig) alle veldig aktuelle.

Sammen med storfavoritten på lengste tillegget skal heller ikke trioen 11 Non Stop Laser (speedkule i form), 12 New Cowboyland (spennende med Kolle opp) og 14 Noomi Garbo (etter to strake triumfer feilet 5-årshoppa i et skummelt angrep sist) avskrives.

Vår rangering: A: 15 B: 6-10-8-9-11-12-14 C: 1-7 D: 13-3-4-2-5

Spilleforslag
Til V75-løpene på Leangen har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 128, 384, 960 og 2228 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Leangen
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen på NRK2 kl. 18.00-18.50 på lørdag!

HTML EMBED