Det er en begivenhetsrik travuke vi har foran oss, når vi er på vei inn i julehøytiden. V75 Julebonanza innledes torsdag (lille julaften). Det innebærer åtte internasjonale V75-omganger på årets ni siste dager med en samlet premiepott på ca 325 millioner kroner. Før vi kommer dit, skal vi gjennom blant annet en dobbel jackpotomgang i V64 på Mantorp i kveld, det er er V75 på Bjerke tirsdag kveld med 3 millioner ekstra til alenevinner og onsdag kveld er det jackpot i V86 med drøye 7,2 mill SEK ekstra i åtterpotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Mandagens store spillemessige høydepunkt er altså kveldens V64-omgang på Mantorp, der det er dobbel jackpot og hele 1 797 301 SEK ekstra i sekserpotten. I tillegg er det internasjonal V65-omgang på Leangen, mens mandagen innledes med en flott V4-lunsj i Boden.

Men i denne artikkelen skal vi heretter konsentrere oss om Leangen, der spillestopp i V65 som vanlig er kl 18.55. Gledelig nok er det internasjonalt spill til Leangen i kveld, ergo er det også internasjonal V5-omgang med spillestopp kl 20.05. Det ser ganske oversiktlig ut på forhånd, jeg velger derfor å spille bankerfritt med dobbeltbanker både i V65-4 og V65-6.

Kun galopp imot for Blekkans favoritt
I V65-4/V5-1 blir det nok vanskelig å stå imot hyperkapable 6 Alltid Ø.K. om denne ikke galopperer i sisterunden, eller rett og slett galopperer seg bort. Blekkans fireåring har voldsomme fartsressurser, men sliter med å komme seg feilfritt rundt. Derfor tar jeg med nestfavoritten 2 Bekke Stjernen som gardering på samtlige kuponger i V65-spillet og duoen blir også min dobbeltbanker i V5-spillet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Jakter sin femte strake seier
Også i V65-6/DD-2 er det en storfavoritt på farten. Treårige 8 Let Me Go har imponert stort de siste månedene og innfridde svært overbevisende som min V65-banker på Leangen forrige mandag. Møter ikke noe tøffere motstand i kveld og er en meget motivert favoritt i V65-6. I DD-spillet bankerspiller jeg 8 Let Me Go i kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

I V65-spillet doblet jeg opp med 1 Casartelli. Blekkan varsler at han vil teste skoløs på alle fire for første gang i kveld og fra førstespor bak bilen, vil nok Blekkan teste foran i kveld. Jeg tror klart mest på 8 Let Me Go, men tar med 1 Casartelli på samtlige V65 og V5-forslag.

Helene kommer ikke til dekket bord
Helene Kolle tar turen til Leangen i kveld for å ri 9 Rocket Man i V65-1. Det er ikke å å "få vekk" Helene når hun sitter opp bak en favoritt i monteløp, men vallaken står nå engang på lengste tillegg i løpet og det finnes brukbare konkurrenter. Jeg tyr til ganske bred gardering på de større V65-forslagene i V65-1.

Favoritten er motivert
Jeg var klart inne på at 3 Vestpol Kaizer var en bankerkandidat i dennes seiersløp på Leangen for 14 dager siden. Da var det litt odds i hesten med nesten fire ganger pengene i vinnerspillet.I kveld blir Dag Sandø Nilsens hest enda mer betrodd, og går denne feilfritt blir han ikke lett å slå i V65-2. Jeg velger uansett å ta med noen hester på gardering.

Nok en motivert favoritt i V65-3
Det er heller ingen tvil om at 6 Umoko's Dream G.M. er en motivert favoritt i V65-3. Fireårsvallaken har hevet seg veldig i det siste og vant lett fra tet nest sist og måtte kun gi tapt for kapasitetshesten Hush for 14 dager siden. Møter ingen Hush i kveld og er en motivert favoritt i V65-3.

Blekkan blir overspilt
Jomar Blekkan blir alltid mye spilt på hjemmebanen Leangen, men i V65-5/V5-3 synes jeg 8 L.J.s' Musclemadness blir i overkant stor favoritt. Han leverer jevnt over gode løp hver gang, men vinner ikke veldig ofte lenger. Møter flere sterke konkurrenter i kveld og fra åttendespor bak bilen, er det alltid sjanseartet. Jeg tar med både fire og fem hester på forslagene i V65-5.