Den første travuken i 2022 byr på V75-løp på Bjerke tirsdag kveld og på Jarlsberg travbane lørdag. På Bjerke er det 3 mill kr ekstra til alenevinner, mens det er hele 10 mill til alenevinner i lørdagens V75-omgang på Jarlsberg. Onsdag er det V86 på Solvalla/Jägersro med hele 18 millioner i premiepotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Før den tid skal vi gjennom en innholdsrik mandag. Den innledes i Danmark med V4-lunsj fra Ålborg. Mandag kveld er det klart for årets første travkjøring på Leangen med blant annet internasjonal V65-omgang, mens det er Eskilstuna som er vertskap for de svenske V64-løpene.

Men i denne artikkelen skal vi heretter konsentrere oss om Leangen, der spillestopp i V65 som vanlig er kl 18.55. Gledelig nok er det internasjonalt spill til Leangen i kveld, ergo er det også internasjonal V5-omgang med spillestopp kl 20.05. Jomar Blekkan tok tilbake kuskechampionat på Leangen i fjor og Blekkan blir også meget sentral på årets første løpsdag på Leangen med to store favoritter i V65-spillet og ytterligere en stor favoritt utenfor V65. Blekkan er også mannen bak min V65-banker i kveld.

Alma Prins gjør kort prosess igjen
Det handler om 5 Alma Prins i V65-4/V5-1. Kapasitetshesten til Jomar Blekkan har galoppert bort en god del kroner gjennom karrieren, men vinner Tekno Odin-sønnen til hardtsatsende Kolbjørn Selmer i kveld passerer han millionen innkjørt. Lekte med konkurrentene i et V65-løp i romjula og slik løpet ser ut i kveld, er det i all hovedsak kun galopp imot. Jeg spekulerer ikke og bruker 5 Alma Prins som min V65-banker og hesten blir også min V5-banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Topp vinnersjanse for Blekkan også i V65-1
Borea Del Circeo var en av stallhestene til Jomar Blekkan som vant flest løp i fjor. Hele åtte seire ble det på hesten etter at han kom fra Frode Hamres stall tidlig på året. Den nyss blivne femåringen har en fin oppgave foran seg i V65-1 i kveld og blir stor favoritt. Jeg lar hesten stå alene på de minste V65-forslagene.

Ingen stjerne - men motivert favoritt i V65-2
Det er svak klasse på V65-2 og spillerne gjør trolig rett i å gjøre 2 Race Brodda til favoritt. Fireårshoppa har ikke gjort veldig mye vesen av seg østpå, og gjør sin første start i regi Magne Olsen i kveld. Fra et fint andrespor bak bilen, skal det være bra vinnersjanse. Min favoritt i et løp jeg garderer bredt.

Jakter sin tredje strake seier
Også i V65-3 støter vi på en stor favoritt. Jeg antydet at 3 Mineld var en klar bankerkandidat i sitt forrige løp (13/12) vallaken vant da også meget enkelt etter tet hele veien. Stod alene på strek den kvelden, det er litt tøffere imot i kveld. Men feilfritt er det snakk om en solid vinnersjanse igjen og den tredje strake seieren er klart innen rekkevidde.

Kan vinne igjen
2 Folsom Cash er sjelden å se i vinnersirkelen, men fire dager før jul tok vallaken en svært fortjent seier i V65-6 på Leangen. Det var årets første seier for hesten. Har ikke noe spesielt tøffere løp i kveld og startsporet er ypperlig. Blir neppe mer enn ett tredjevalg i løpet, men jeg setter hesten først på min rangering i V65-5/V5-2/DD-1.

Knerten og Melby
Odd Arne Kjøsnes-trente 5 Skeie Knerten trives åpenbart svært godt med Inge Melby som kusk. Melby har kusket hesten to ganger og vunnet begge. Tredje sist som en overraskende V75-vinner og i romjula som en sterk vinner av et V65-løp. Melby får sjansen bak Knerten også i kveld i et fint spilleløp i V65-6/DD-2. I en svært spennende DD-omgang, velger jeg å bruke 5 Skeie Knerten som min DD-banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.