*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Italiensk aften i Bergen

I kveldens V5-omgang i Bergen blir Italiano klar favoritt. Vi har tatt en prat med hestens deleier Thomas Svensen. Hesten skal kuskes av Åsbjørn Tengsareid (bildet).

28.12.06 16:10

Her finner du Nettavisens tips til kveldens løp i Bergen

Italiano er en svenskfødt 5-åring som ble importert til Norge tidlig i vår. Det er Thomas Svensen, Rikstoto Direktes intervjuer på Forus, som fikk hesten til Norge.

- Jeg var på jakt etter en ny hest, og søkte på Internett. Etter hvert fant jeg fem hester jeg ringte på, og Italiano var en av disse. Sistnevnte virket veldig interessant, og jeg fikk også fine rapporter på hesten fra svenske kontakter. Jeg så også flere av løpene den hadde gjort i Sverige på video. Hesten var ikke alltid fin i travet, men har en sinnsyk kapasitet. Vi kjøpte han for 100.000 svenske kroner pluss moms fra Menhammar. Jeg eier hesten sammen med en kamerat, Benjamin Dahle, forteller Thomas Svensen.

Denne sesongen har hesten vunnet fire av seks løp, og har bevist sin store kapasitet, men han har galoppert i tre av disse startene.

- Hesten er veldig bra, men han er urutinert ennå. Han har slått på galoppen umotivert et par ganger. I den siste starten fikk han vingen i hodet, og galopperte på startsiden. Etterpå gikk han et helt rått løp. Det ble ikke notert tid sist, men vi klokket han til 1.16.2 etter galoppen.

Kanonfin i trening.

- Italiano virker kanonfin i trening. Han står på stallen til Kåre Refsland, og det er han som gjør alt med hesten. Vi har store ambisjoner med hesten etter hvert. Ifølge Kåre, er det den sterkeste hesten han har trent noen gang. Så langt har vi valgt å starte i vanlige grunnlagsløp, men vi tar sikte på V75 etter hvert. Dette er en lørdagshest, og dersom han holder seg hel og frisk, tror jeg han kan gå til eliten. I Bergen i kveld er det vel bare et uhell som kan ta fra han seieren, mener Thomas Svensen, som ikke er tilstede i Bergen i kveld.

- Jeg skal i familiemiddag, men har sjekket at de har PC og bredbånd, slik at jeg kan se løpet på Rikstoto Direkte, smiler Thomas.

Det kan bli en god dessert for Thomas og resten av kretsen rundt hesten noen minutter over klokka syv i kveld.

Bjønnum Odin vinner i Skien.

På Klosterskogen blir Kjetil Roe og Bjønnum Odin kalasfavoritter til å ta sin fjerde strake seier.

Vi har ingen betenkligheter med å bankertippe fireåringen som vi tror vinner selv med innlagt galopp.

Tips til Klosterskogen finner du her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.