En helg fullspekket med store jackpotomganger står foran oss. Lørdag er det Midtsommertrav på Varig Orkla Arena med Gulljackpot i V75. Søndag er det internasjonal V75 med jackpot på Kalmar og hele 29 284 832 SEK ekstra i sjuerpotten. Søndag kveld er det internasjonal V65 på Jarlsberg med dobbel jackpot og 1 074 884 SEK ekstra i sekserpotten. Stor jackpot er det også i fredagens V65-lunsj i Årjäng med 984 870 SEK ekstra i sekserpotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Når det gjelder fredagen, så er det svensk "Midtsommar" og det medfører endrede spillefrister. V65-lunsjen i Årjäng starter riktignok til vanlig tid kl 12.45, men V64-omgangen på Hagmyren er flyttet til dagtid med spillestopp allerede kl 13.19. Det betyr at Varig Orkla Arena er alenebane fredag kveld og her er det offisiell åpningsseremoni og både V65,V4 og V5 på menyen. NM for profesjonelle kusker er forøvrig hovedoppslag. Hele ti løp skal avvikles. V4-1 starter kl 18.10, V65-1 starter kl 18.55. Når det gjelder V5-spillet innledes dette i V65-4 med spillestopp kl 20.05. Fem av kveldens V65-løp inngår i NM og min V65-banker kommer ut i ett av NM-løpene.

Imponerte sist - vinner igjen?
Vi skal til V65-2/V4-4 og det handler om 4 Joke C.D. som virkelig har blomstret i regi Rune Haugen. Fire seire på åtte starter er det blitt og nest sist ble det knallsterk V75-seier på Biri. Fulgte opp det seiersløpet med å innfri enkelt som storfavoritt på Varig Orkla Arena i sin siste start. Velkjørende Per Oleg Midtfjeld får sjansen som kusk i kveld. 4 Joke C.D. blir min V65-banker og bankerspilles også i V4-spillet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Herlig V65-finale
Det er flott klasse på V65-6/V5-3/DD-2 der flere av de beste hestene i grunnlaget møtes, i tillegg til tilreisende 3 Sweet Lins. 11 Rocket Man har vist kanonform i evigheter og var solid femte i meget tøffe omgivelser i et V75-løp på Bjerke under OGP-helgen. Vant nest sist på Varig Orkla etter en strålende avslutning. Ellevtespor hemmer litt, men det lukter tempo i løpet. Åsbjørn Tengsareid bør ha en bra sjanse til å vinne det siste NM-løpet og i DD-spillet velger jeg å bankerspille 11 Rocket Man.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Svein Ove innleder?
V65-1/V4-3 er et kaldblodsløp i grunnlag inntil 290 000, men er utskrevet som et delingsløp. Jeg synes fem hester skiller seg litt ut og betaler for disse på samtlige V65-forslag. Formsterke 5 Brosjan får opp Svein Ove Wassberg som kusk og Svein Ove vet å forvalte sine sjanser. I et jevnt løp, gir jeg tipset til 5 Brosjan.

Byr seg ikke alltid til - ny kusk kan hjelpe
Også i V65-3 er det jevnt mellom fire/fem hester. Odd Arne Kjøsnes-trente 4 Turbo Lund E.R. blir spillernes favoritt og den kan helt klart vinne. Jeg velger uansett å sette 1 Brunte Martin først på min rangering. I kveld er det på skoløs og med amerikanervogn for første gang. Det er også første gang ut med bilstart. Fartsmessig duger hesten mer enn godt nok, kanskje kan Gunnar Austevoll få ut et ekstra gir.

Drømmebetingelser fra strek
V65-4/V5-1 er det eneste V65-løpet som ikke inngår i NM. Det er et lavgrunnlagsløp for varmblodshester og det er varierende sportslig nivå. 1 Corona Cash er en av tre strekhester og debuterte med en flott andreplass for snaue to uker siden. Thomas Mjøen disponerer sine hester svært godt og fra så fine forutsetninger, setter jeg treårshoppa først på min rangering i V65-4/V5-1.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Begge trenerne tror på seier i V65-5
Geir Kihle tror at hans 8 Spang Ole vinner V65-5/V5-2/DD-1, mens Bjørn Garberg mener at 12 Rofstad Odin er en bankerkandidat i samme løp. Spang Ole imponerte ihvertfall stort i seiersløpet på Biri forrige onsdag, men det er ikke gitt at hesten leverer en tilsvarende prestasjon i kveld. 12 Rofstad Odin har et fint løp på papiret, men fighterviljen er ikke som i glansdagene. 6 Jan Livar er min tredjehest i løpet. Skulle Lars Anvar Kolle komme seg tidlig foran, kan han holde unna for favorittduoen.