*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Jackpotpenger å hente

Above Gold jager karrierens tiende seier i Bergen i kveld. Foto: hesteguiden.com

Rune Wiig vant tre løp på Forus tirsdag. I kveld tror vi han fortsetter den fine seierstrenden i Bergen. 464 669 kroner er lagt til sekserpotten.

06.03.14 14:04

Nettavisens "sjansebanker" Iron Man innfridde greit på Forus sist, men det gjorde - dessverre for oss - også mange av de andre favorittene. Dermed overføres femmerpotten til Bergen der undertegnede - som vanlig - finner motargumenter mot flere av favorittene.

Klikk her for å se Nettavisens andelslag på Eksperten.

Forrige torsdag lanserte jeg Førlands Knerten som banker i Bergen. Han galopperte i klar ledelse 350 fra mål, og dermed gikk vi glipp av en rekke seksere på andelslagene og tre utbetalinger rundt 50 000 kroner i V5. Overraskende vinnere som Reventon, Blityra og S.J.'s Victoria satt trygt på forslagene den gang.


Etter litt fram og tilbake falt jeg ned på 8 Above Gold i V65-1. Hesten spurtet fort til annen bak gode Independent O sist, i et løp der sistnevnte fikk dirigere i tet, og Above Gold var hemmet av et vanskelig startspor. Nest sist galopperte han bak bilen, mens han satt fast i V75 i årsdebuten. Det kan muligens oppfattes som noe dristig å bankerspille en hest som ikke vant løp i hele 2013, men ser vi karrieren under ett så har faktisk Above Gold vunnet 9 løp på fattige 35 forsøk.


Rogalandshesten møter et hjemmelag ledet an av 5 Deep Sea Dream og 2 Touch Of Caviar, men jeg tror han hamler opp med dem. Above Gold slo eksempelvis Deep Sea Dream med 15 meter tross trafikkproblemer på Forus 26/11.

4 Rawel the Great (V65-3) imponerte stort på sprint sist, men det var med litt andre forutsetninger. Bilstart og full gass erstattes nå med fjerdespor volte. Kusken er urutinert, og jeg garderer med 8 Swinging Face og 10 Reventon.


5 Motveit Mai (V65-4) er en hest jeg liker å jage når hun er langt nede på rangeringen. Nå har plutselig fagpressen funnet ut at de skal gi den galopplystne hoppa et favorittstempel. Da iler jeg selvsagt til med garderinger.

V5-spillet har en tendens til å bli oversett, men ofte dukker det opp spillbare hester også i det spillet. I kveld tror vi årsdebuterende 6 Pågangsmot (V5A-4) har en topp vinnersjanse mot hjemmelaget. Da han årsdebuterte i fjor vant han på direkten, og i kveld blir han trolig et annet- eller tredjevalg i kamp med lokale størrelser som Triara Valo og Ådne Kommandør.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.