Jakten på millionene

Foto: hesteguiden.com

I en eventyrlig V75-omgang på Åby er det bare å spenne på sikkerhetsbeltene.

Sportspills meny lørdag:
V75-vurderinger fra Rickard: Byr på et kanondrag i V75-2
V4 Åby: Enorme gevinster fredag
Oddstips 1: Drømmen lever for Brighton
Oddstips 2: Brann blir et topplag
Tippetips: Italiensk magi berger Sunderland
Tippeliga: Full oversikt over skader og karantener

ARTIKKELEN ER TILRETTELAGT OG REDIGERT AV KURT LEIRVÅG
TEKST OG TIPSANSVARLIG: ESPEN EDVARDSEN

Lørdag er det fest for alle penga. Da inviterer Åby travbane til Olympiatrav og felles nordisk V75-omgang. Vi har som kjent hyret inn meget påleste Rickard Hansson som du kan lese mer om her. Han har Åby som sin hjemmebane og kl 0800 lørdag morgen setter Espen Edvardsen seg i bilen for å kjøre til Gøteborg. Vi har dermed to mann på plass live på Åby i en omgang der premiepotten er på solide 60 millioner kroner.

Espen og Rickard har satt opp en rekke andelslag på Eksperten i ulike priskategorier til lørdagens V75-løp på Åby. Klikk på lenken for å se på "vareutvalget".

Den godeste Rickard debuterte som Sportspills travekspert i Sverige torsdag og Rickard Hansson debuterte på en strålende måte. Det lå store penger i luften før de to siste V65-løpene på Ørebro da verdien var drøye 1600 kroner etter fire avdelinger. Åtte andelslag stod igjen med i snitt åtte ganger åtte hester i de to siste V65-avdelingene, men dessverre ble det to favorittseire. Bankeren 1 Peignoir var et 3. valg når tipsene ble publisert, men endte opp som favoritt. Uansett ble det seks rette på åtte andelslag (ca 8 000 tilbake på hvert lag) og to femmere på resten og Rickard beviste på direkten at han kan sitt fag til fingerspissene.

OBS. Merk at innleveringsfristen i V75 er kl 14.30 siden løpene arrangeres i Sverige

V75-sirkuset forflytter seg altså til Sverige og Åby denne lørdagen, banen i Mölndal rett utenfor Göteborg. Det spesielle med Åby er at det går an å angripe på innsiden ut i oppløp. To ledige spor kommer til syne ut i oppløpet, noe som gjør at hestene i lederygg får sjansen når oppløpet kommer til syne. Det er viktig å ha i mente når man komponerer sine kuponger.

Innleveringsfrister Åby
V4 kl 12.45
V75 kl 14.30
V5 kl. 15.16
DD kl. 16.26

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Det er en strålende V75-omgang Åby byr på denne lørdagen, fantasiske felt i hvert eneste løp. Stoeliten og Olympiatravet er selvfølgelig rosinen i pølsa, men rammeløpene holder også svært høy klasse. Vi har som vanlig gravd dypt i løpsarkivet, og funnet fram til flust av spennende spillobjekter til denne V75-omgangen.

Rocky tar en ny knockout!
Åke Svanstedt sender ut A-laget sitt denne lørdagen, og vi har valgt å spille alle våre kroner på 9 Rocky Winner som kommer ut i V75-6. Credit Winner-sønnen har gjort to solide løp i Svanstedt sin regi, og vi tror seiersrekken fortsetter på lørdag. I Debutløpet for Svanstedt travet han en forrykende sisterunde i sporene, vi hadde 10.0 på klokka siste 800.

Annonse: Øivind Grøstad byr et ellevilt drag i V75-6 på Åby. Ja, helt ellevilt faktisk.

Sist på Mantorp stakk han direkte til tet fra spor 8 bak bilen, men ble etter hvert satt under kraftig press av Mosaique Face. Rocky Winner måtte virkelig ned i kjelleren og vise hvilken klassehest han er for å kunne svare opp Kolgjini-traveren som var fantastisk for dagen. Vi tror Rocky Winner er bedre når han får gå i rygg og utspille speeden sin til slutt. Spor 9 er derfor helt perfekt, samtidig som det lukter stort tempo over forestillingen.

3 Havbergs Mimi er trolig den tidlige tethesten, og Kolgjini kommer nok tidlig fram med 5 Mosaique Face. Det skal favorisere vår banker 9 Rocky Winner som har en giftig avslutning å by på. Credit Winner-sønnen er en hest Åke Svanstedt holder veldig høyt, og han forventer at han klatrer i klassene. Vi tror 5-åringen tar ned alt og alle nedover det lange Åby oppløpet lørdag og Rocky Winner blir vår hovedbanker i omgangen.
Vår rangering V75-6/DD-1: A: 9 B: 5-3-4 C: 8-12-1-10-7-2-6-11

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Gull til Maharajah?
Olympiatrav-finalen holder helt enorm klasse, selv om fjorårsvinneren Commander Crowe ikke stiller til start. Mange hadde spådd karrierestopp for 4 Maharajah etter en lite vellykket Frankrike visitt i år, men 8-åringen til Stefan Hultman ville det annerledes. Han kom ut på Mantorp for en drøy uke siden, og vi ble nærmest blendet av inntrykket hesten ga. Første gang utstyrt i amerikanervogn og han så ut som en rund million allerede i varmingen.

Folk på banen var nærmest lyriske etter å ha sett Maharajah i varming. I løpet fant Kihlström fjerde par utvendig underveis med 8-åringen, og han lå hele veien friskt på bittet. Han ble med i angrep når det gjensto 800 meter, og når Kihlström ga full marsjordre ned oppløpet, fløy nærmest Maharajah ut i trav. Klokkene viste underkant av 09 siste 500 i sporene og var millimeter fra å hente G.H. Nemo i tet.

Nå har Hultman-traveren fått en gjennomkjøring i kroppen, og han kan ventes ytterligere forbedret med løp i kroppen. Selv om motstanden er knallhard, kan jeg ikke gå i mot den hesten i dag. Jeg har aldri sett Maharajah finere enn det han var i løpet på Mantorp og Maharajah blir vår andre V75-banker denne lørdagen.
Vår rangering: A: 4 B: 8-2-3 C: 1-7-6-5-10-9

HTML EMBED

V75-1 - Stoeliten vamblodshester. 2140 meter autostart.
Norske Roger Walmann sender ut tre herlige hopper i V75-innledningen. 6 Pantholops, 7 Tamla Celeber og 2 Dont Wear Pjs. Førstnevnte gjorde debut for Walmann i den siste starten på Mantorp, og vi likte inntrykket av 5-års hoppa. Ørjan Kihlström som kusket ved den anledning, serverte hoppa et fint løp i andre utvendig underveis, og valgte senere å sitte når angriperne kom. Hun så veldig pigg ut rundt den siste svingen, og når først åpningen kom når det gjensto 100 meter. Spurtet hun forrykende til andre bak den suverene vinneren Oasis Bi. Pantholops viste flotte fartsressurser i Amerika før hun ble flyttet til Walmann’s stall. Hun var blant annet ute mot favoritten Tamla Celeber i Breeder’s Mare Trot på Woodbine i fjor, hvor hun ble fjerde etter en flott avslutning. Vi velger å sette Phantalops først pga. dokumentert fin form, og et løp i kroppen kontra Tamla Celeber som i dag gjør årsdebut.

7 Tamla Celeber er nok ei bedre hoppe på kapasitet, og skal selvfølgelig regnes som en het vinnerkandidat selv om det er snakk om årsdebut. Hun har tapt sportrekningen, og hun er avhengig at det klaffer litt underveis. Örjan Kihlström er jo en mester til å finne gode posisjoner underveis, så vi er ikke redd for at det skal bli noe problem. 6-års hoppa rapporteres å være godt forberedt til dagens løp, og skal ses som førsteutfordrer.

2 Dont Wear Pjs har det beste sporet av Walmann’s trio. Kadabra-datteren travet et flott løp til tredje bak G.H. Nemo og Maharajah i sin siste start. Hun er veldig rask fra start, og stakk rett til tet sist og slapp siden til G.H. Nemo. Ut på oppløpet satt 7-års hoppa igjen med masse krefter igjen, og fikk til slutt sjansen midt på oppløpet, men da var det for sent til å vinne. Hun avsluttet allikevel strålende til tredje. I dag kan hun fort sitte tidlig i tet, og da sitter Johan Untersteiner på mye av nøkkelen i dette løpet.

1 Nalda Nof har fått tre løp i sitt nye hjemland Sverige, og formkurven peker rett oppover. Hun måtte se seg slått av Nettan Palema etter en jevn oppløpskamp på Momarken nest sist, og sist på Halmstad ble hun spurtslått av Persos Seaman og Neo Holmsminde. Vi antar at hoppa er best i rygg, og i dag ligger alt til rette for et perfekt løpsopplegg. 5 Braås Palema og 8 True Advantage får også plass på vårt store forslag. Begge kan overraske med litt klaff på veien. Førstnevnte har fått et løp i kroppen, og sistnevnte har alltid gode avslutninger å by på.
Vår rangering: A: 6 B: 7-2 C: 1-5-8-9-10-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V75-2, Klass 1 final, Varmblodshester 2140 meter autostart.
V75-2 er et herlig spilleløp, hvor vi synes seks hester skiller seg litt ut. Vi vil advare for to hester som ikke blir mye betrodd. 1 Peaberry og 2 Cobol Queen skal med på alle kuponger denne lørdagen. De var ute i samløp på Solvalla 09/03, hvor Peaberry fosset til tet, og åpnet på 10,9 og 14,2 første tusen. Ut på oppløpet ba Larsson om litt ekstra og vant veldig lett foran Real Showman og nettopp Cobol Queen. Sistnevnte har varslet storform de siste startene, og står samtidig i et helt perfekt startspor. I løpet Peaberry vant nest sist, spurtet Cobol Queen strålende i mellom hester på oppløpet til tredje, vi hadde 10,5 på klokka de siste 800 meterne. Sist på Romme galopperte 6-års hoppa etter 300 meter, og ble siden kjørt innvendig. Hun avsluttet siden veldig positivt via vide spor til tredje i løpet 12 Porthos Amok vant foran gode Checco Boko.

Nevnte 12 Porthos Amok har sjelden klaff med sporene, ei heller i dag, men Melander-traveren holder veldig fin form. Som sagt vant han veldig lett nest sist i løpet til Cobol Queen, og sist avsluttet han meget sterkt bak Checco Boko på Färjestad. Skulle det klaffe litt med posisjonene underveis, kan 4-åringen ta en ny seier.

10 Nougat Ås hadde jeg veldig god tro på sist på Mantorp, men det var ikke det rette trykket i Westergaard-traveren. Adielsson ga 5-åringen et fint løp i tredje utvendig underveis, og det ble trykk på løpet i tet. Ut på den siste langsiden fikk han rygg på 5 Figaro Sånna som vant løpet, og Nougat holdt farten godkjent til andre. Vi gir oss ikke på Nougat ås, og med Jorma Kontio i sulkyen er det et spennende kryss.

4 Macho Look og 5 Figaro Sånna får også kryss på bongene, de blir hardt betrodd i løpet etter de foregående prestasjonene. Vi syntes dog at de møter klart skjerpet motstand i dag.
Vår rangering V75-2: A: 1-2 B: 12-10-4-5 C: 8-11-6-7-3-9

V75-4, Klass 2 finale, Varmblodshester 2140 meter autostart.
Et nytt åpent løp venter oss i V75-4, og vi velger å gardere. Vi velger dog å sette 4 Picasso klart først på våre kuponer. Viking Kronos-sønnen har imponert stort i to strake seiersløp, og står samtidig veldig spennende til i dag. Picasso løste veldig bra fra start sist, og fikk siden bestemme i tet for Christoffer Eriksson. Han la inn 12,5 den siste runden, og var veldig bra for dagen. Sist gikk han med et helstengt hodelag, noe som han også skal gå med i dag. Vi tror fort teten er innen rekkevidde, og da kan han lede lenge, kanskje helt inn? Vi bankerspiller på det minste V75-forslaget.

Daniel Redén har stallhestene i fantastisk orden for tiden, og 2 Rocket Zet er hans våpen i V75-4. Han står uten seier i programraden, men det er nok kun tilfeldigheter som gjør det. På Solvalla 09/03 avsluttet han strålende via drøye spor til slutt, og var nær ved å innhente favoritten 7 Quality Questioned ned oppløpet. Vi hadde 13 siste 800 meterne via drøye spor på Rocket Zet. Nevnte 7 Quality Questioned er en hest med helt riktig innstilling, og har imponert stort i to strake seiersløp. Han tåler samtidig å gjøre mye selv i løpene. Sist travet han utvendig lederen, og fikk siden overta teten etter 600 meter, siden hadde Hultman traveren full kontroll. Står i dag sjanseartet til i spor 7 bak bilen, og det kan fort bli en tung tur i dag. Skulle det klaffe litt med posisjonene underveis kan han legge på til den tredje strake.

11 Zätabubben så jeg selv på Färjestad sist, og ble imponert av hesten til Svante Båth. Sto da håpløst til i spor 12, men Adielsson dro på når det gjensto en runde av løpet. Han fosset til tet ut på den siste langsiden, og holdt siden lekestue med konkurrentene. Vi hadde 13 på klokkene siste 1000 i riktig fin stil.

Vi har jaktet 5 Ferrari Håleryd uten hell, men gir oss ikke på den kapable 4-åringen til Per Lennarsson. Dette er en hest han forventer seg mye av på sikt, og vi synes han gjorde et flott løp fra dødens nest sist på ôrebro, og måtte kun se seg slått av gode Gigant Proud som ledet hele veien. Sist var han ute i et løp gode Indigious vant, og Ferrari Håleryd manglet liksom det lille ekstra. Nå har han fått tre løp i kroppen etter pause, og vi velger å ta han med på gardering.

Den siste hesten vi får råd til er 8 Queen Koea, som er en skikkelig dypvannsfisk. Denne hesten er ikke dårlig, noe som han viste i seiersløpet på Jägersro 09/02 hvor han spant i fra konkurrentene ned oppløpet. Vi klokket han til 14 siste 1000 via vide spor. Sist avsluttet han flott til tredje i et løp Please Perfeckt vant.
Vår rangering V75-4: A: 4 B: 2-7-11-5-8 C: 1-9-10-3-12-6

V75-5, Diamantstoet final, 2140 meter voltestart.
Vi står på fem hester på våre forslag i dette hoppeløpet. 6 Hazelmere jakter vi, hoppa har varslet form på slutten, og Erik Adielsson har et godt tak på hoppa. Sist satt han 4 innvendig underveis, og fikk åpning når det gjensto 300 meter. Da avsluttet Gigant Neo datteren strålende ute i banen til tredje. Hun var ikke langt bak vinneren Out Of Question i mål. VI skal tenke på det at Hazelmere var foran en så god hest som Red Red Red i et kvalifiseringsløp til Stochampionatet i fjor.

1 Aroma Grim er i strålende form, men galopprisikoen er stor når det er snakk om voltestart. Skulle hun gå feilfritt fra start, skal hun sees med god sjans. Sist avsluttet hun kvikt og tok ned Keeping Julia til slutt.

Nevnte 5 Keeping Julia er ei hoppe trener Flemming Jensen har god tro på til lørdag. Hun var veldig god i starten nest sist på Jägersro, hvor hun avsluttet strålende den siste runden. Vi hadde 12,6 på klokka siste 700. 2 Sahara Fairytale måtte se seg slått for nevnte Keeping Julia nest sist på Jägersro, men er rask fra start og kan få sin revansje i dag. Den siste hesten vi tar på kupongen er 15 Svana Line, som holder veldig fin form. Hun var veldig bra på Åby 12/01 hvor hun ikke var langt bak Jonathan Palema i mål. Rite On Line datteren er nesten ikke spilt i øyeblikket noe som er svært spennende.
Vår rangering V75-5: A: 6 B: 1-5-2-15 C: 8-3-14-7-11-9-10-12-4-3

V75-7, Silverdivisjonen Finale, varmblodshester 2140 meter autostart.
Timo Nurmos og Jorma Kontio har vært en slager så langt i år. Vi tror de har en god sjanse også i V75 finalen på lørdag. 9 Going For Gold Zas har imponert stort i sine siste starter. Vi ble mektig imponert av Nurmos traveren sist på Färjestad. Han åpnet i dødens, men ble sluppet til tet etter drøye 300 meter. Siden dro han unna i overlegen stil den siste runden, han vant med nærmere 30 meter tilbake til en godt avsluttende O.U. Glide. Han har en fin rygg i 1 Macho Gossip på startsiden, og får uansett et fint løp i dag.

2 Pingus Vang er en hest trener Flemming Jensen har stor tro på, han har faktisk gått ut og sagt at det er Danmarks beste hest om noen år. Det er store ord fra Jensen. Pingus Vang kjørte seg til tet sist på Mantorp etter 1000 meter, og ble siden satt under press av Opitergium. Pingus Vang holdt farten anstendig til tredje. 4 Opitergium viste seg fra en veldig fin side sist, og travet et solid løp på utsiden av Pingus Vang. Han koblet grepet på Pingus Vang ned oppløpet, men måtte til slutt se seg slått av Obi Wan som speedet han ned til slutt.

6 Obi Wan står sjanseartet til i spor 6 bak bilen i dag, men er samtidig i strålende form og fortjener et kryss på kupongen. Den siste hesten vi streker av for er 1 Macho Gossip som har fått et løp i kroppen etter pause, og som kan ventes ytterligere forbedret i dag.
Vår rangering: A: 9 B: 2-4-6 C: 1-5-11-3-10-7-8-12