Jakten på millionene

Foto: Hesteguiden.com

18 millioner kroner venter en eventuell alenevinner på Forus på lørdag, og bankeren er en seiersmaskin.

Vi har en herlig helg på travfronten å se frem til med flotte løp tre dager på rad på Forus i Stavanger, og på lørdag er det Scandic-løpet for varmblodseliten med 300 000 kroner til vinneren som er selve rosinen i pølsen. I tillegg er det finaleløp i de forskjellige divisjonene innenfor V75-rammen med 110 000 kroner til de respektive vinnerne, og det hele avsluttes med et feiende flott kaldblodsløp i Tollef Fjermestads Minneløp med 150 000 kroner til den hesten som trekker det lengste strået der.

Da er det nok å se frem til på det sportslige planet, og nær sagt som vanlig er det spennende også på det spillemessige planet. Forrige lørdag prikket vi seks rette på en rekke andelslag på Eksperten, og vi jakter stadig full pott! Jobben er i hvert fall gjort til lørdagens løp, og undertegnede og Sportspill har lagt ut en rekke andelslag på Eksperten i forskjellige prisklasser. De spillene kan du finne ved å klikke på linken under, og gjennomført på de spillene står vår hovedbanker for dagen alene på kupongene.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Vi finner ikke mye som taler i mot seiersmaskinen 8 Mc Steamy i en finale av grunndivisjonen for varmblodshestene med 110 000 kroner til vinneren i den femte avdelingen, og vi tror den flotte 5-åringen bokfører den sjette strake triumfen på lørdag. Han går fra klarhet til klarhet, og triumfen på solide 13.4 over en sprint med voltestart i den siste starten var av den voldsomt imponerende sorten.

Vi hadde 11-fart siste 400 på våre klokker i det løpet, og det så ut til å være godt med krefter igjen i målgangen. Full spenst over mål, og han går glatt en lav 14-tid full vei på Forus.

Det skal i så fall ikke dagens konkurrenter være i nærheten av å kunne matche, og selv om sporet ikke er det beste ved denne anledningen, tror vi han er alene på fotoet, når pengene skal fordeles til slutt. Lang reise for første gang er selvsagt et lite usikkerhetsmoment, men i følge kusk Geir V. Gundersen, er dette snakk om en rolig type som trolig vil takle dette fint.

Vår rangering V75-5: A: 8 B: 2-11 C: 7-3-9-10-1-5-6-4-12

Innleveringsfrister Forus lørdag!
V5 kl. 14.10
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.06
DD kl. 16.48

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V75-1, 2040 meter voltestart
En finale i hoppedivisjonen for varmblodshester med 110 000 kroner til vinneren innleder denne V75-rebusen, og vi har klart mest tro på tre hester. En strålende avslutning til sølv på 14.7 full vei leverte 14 Exercise To Go sist, og hun var knallgod til sølv på solide 11.1 i et sprintløp på Solvalla siste helgen i Mai.

Vi er litt usikre på om 4-årshoppa kan utnytte sitt springspor på 20 meter tillegg, men med litt flyt på veien kjemper hun om seiren. Hun har kun 12 % av innsatsene på seg, og det er vel lite. Trolig sitter 6 Pouline Byvang tidlig i tet (de fleste på strek skal ha en rygg å gå i), og da må hun tilmåles solide vinnersjanser.

Malmin-traveren tok sen sikker seier på 14.0 over en sprint sist, og hun er vel så god på full vei (hun vant et løp på 13.3 full vei i Danmark i fjor). En pangstart i fra sitt springspor i fra 20 meter tillegg er vi ganske sikre på at 13 Fluberginden får, og den svært formsterke 6-årshoppa er alt for lite spilt med sine 8%

Hun går det ene kanonløpet etter det andre, og hun var flyvende til slutt ved tredjeplassen på sterke 13.5 over en sprint sist. Veldig lite spilt med sine 3 % blir også 9 Livi Goal (på vei mot full form), og hun får en plass på storbongen sammen med 7 W.J. Anker N`or (god på sitt beste), men da tror vi vinneren er nevnt.

Vår rangering V75-1: A: 14 B: 6-13 C: 9-7-2-10-11-3-12-4-15-8-5-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V75-2, 2040 meter autostart
En flott finale i Bronsedivisjonen for varmblodshester støter vi på i den andre avdelingen, og også her kan vinneren hente en seierssjekk på fine 110 000 kroner. Det vil trolig bli kjørt veldig aktivt på flere hender innledningsvis i dette løpet, og tøft tempo til å begynne med vil 11 Original P. profitere på til slutt.

Han satt bom fast i et tøft V75-løp i den nest siste starten, og sist ble den veldig lett seier på 16.6 full vei på en litt upassende arena, hvor vi var litt skeptiske til ham. Det var det ingen grunn til å være, og på en arena hvor Anderssen-traveren trolig går en lav 14-tid full vei, er han vel lite påakted med sine 8 %

Full form er det på 3 Seaman, og når Åsbjørn Tengsareid setter seg opp bak 6-åringen på lørdag (blir kraftig kuskeforsterket da), er det snakk om en opplagt vinnerkandidat. Vi synes han så helpigg ut som stengt i mål sist (fjerde på 15.7 over 2600 meter), og også han har vel lite av innsatsene på seg med sine 6 %

Klar favoritt blir 4 Fux Pride, men når 5-åringen ikke av de tøffeste til slutt på full vei, synes vi det er snakk om en favoritt i fare. Spennende til står 2 American Sine, og han er klart bedre enn raden. En seiersmaskin er 12 Mister Pepper snakk om (vant på 13.7 over en sprint sist), og han kan komme flyvende til slutt.
Vår rangering V75-2: A: 11 B: 3-4-2-12 C: 1-9-7-5-10-6

Annonse: Rolf Lerum melder om dunder og brak i V75-1 og byr på et fantastisk objekt

V75-3, 2040 meter autostart
Et herlig eliteløp for varmblodshester har vi å se frem til Scandic-løpet med hele 300 000 kroner i V75-3, og vi tror to hester gjør opp om den gjeveste sjekken. Vi tror 3 Mr. X.F. Royal sitter tidlig i tet, og i fra spiss bli i så fall ikke 6-åringen, som har alt for lite av innsatsene på seg med sine 11 %, lett å skubbe seg på.

Han vant på 13.6 full vei på en litt dårlig dag sist, men etter litt pause rapporteres han nå å se meget sterk ut i trening forut for lørdagens dyst. Han satt bom fast i OGP nest sist, og forut for den starten var han en solid vinner på 12.7 full vei. Han går trolig en lav 12-tid på Forus, og vi garderer kun med 7 Noras Bean.

Sistnevnte er herdet i meget tøffe lag mot de beste i Europa, og da skal han selvsagt være seiersaktuell mot vår hjemmelige elite. 8-åringen var tung i kroppen etter lang pause i Copenhagen Cup sist, men han er trolig klart forbedret med løp i kroppen. Står langt ute bak bilen, og han må trolig gå i "dødens"

Det kan gå, men sikre er vi ikke. Det er hardt å gå utvendig i tøft tempo uten en rygg å gå i på dagens arena, og da har Super Arnie-sønnen blitt litt for stor favoritt med sine 46 % Helt borte er vel heller ikke 1 Kejser K.D. (får det optimale løpet) og 6 Acolyte Hanover (knallgod sist), men å forlange seier er kanskje tøft.

Vår rangering V75-3: A: 3-7 B: 1-6 C: 10-2-4-8-5-9

V75-4, 2040 meter voltestart
I den fjerde avdelingen er det Hoppecup-finalen for kaldblodshestene som skal avgjøres med 110 000 kroner til vinneren, og vi synes løpet ser vidåpent ut. Stikker til tet gjør 2 Kringelandsolina, og hun leder da dette løpet svært lenge. Hun ble sårbeint sist (tredje på 29.9 over 2500 meter, og da ble det galopp.

Hun tok en sterk V75-seier i den nest siste starten, men vi synes hun står langt tøffere inne i dette løpet enn nest sist. Da er garderinger på sin plass, og vi synes det er spennende når Geir V. Gundersen setter seg opp bak 13 Marmorjenta. Full form på henne, og hun fikk fjerde på fine 26.9 full vei i den siste starten.

Kuskeforsterket blir også 9 Lykke Berit med Hans Chr. Holm, og 8-årshoppa til Jan M. Bjerring gikk et fint løp til tredje på 27.9 i et stayerløp sist. Spennende etter litt pause er 14 Brenne Svarta (alltid godt forbredt, og hun har slått disse hestene før), mens 11 Lykkje Kristin som holder stålform også krysses tidlig.

Det trekker litt ned at 5 Lidå Ø.K. blir utstyrt med eier Bernt Øksnevad på lørdag, men denne hoppa er god. Det ser tøft ut å hente 60 meter tillegg for 15 Sylv Spika, men 7-årshoppa gikk tross alt 25.4 full vei sist. Full form er det på duoen 7 Halling Riga (vant sist) og 8 Førlands Blesa (fast sist), og begge krysses.

Vår rangering V75-4: A: 2 B: 13-9-14-11-5-15-8-7 C: 12-10-6-4-3

Annonse: Rolf Lerum byr på et supert bankerobjekt i V75-6 og snakker naturligvis ikke om storfavoritten

V75-6/DD-1, 2040 meter autostart
Et herlig varmblodsløp i finalen av Sølvdivisjonen med 110 000 kroner til vinneren venter oss i V75-6, og storfavoritt med sine 54 % av innsatsene på seg blir 2 Remee La Marc. 5-åringen har hatt en strålende sesong så langt med over 300 000 kroner innkjørt, og på lørdag jakter han årets femte triumf.

Han sitter etter alt å dømme tidlig i tet, og da skal i så fall vinnersjansene være solide. Han avsluttet flott til fjerde på 14.8 full vei i fra køplass underveis sist, og bekreftet med den innsatsen sin fine form. Det blir dog som regel kjørt veldig tøft hele veien i denne klassen, og det finnes nok av sterke avsluttere i dette løpet.

Han ga seg litt i fra tet i den fjerde siste starten, og da stoler vi ikke helt på favoritten. En helt hysterisk form holder 5 Orion Hindø, og han fikk full klaff ved å vinne på 13.0 over en sprint på onsdag. Han satt kloss i ryggen på storfavoritten som fast nest sist, og sitter ikke det siste løpet for mye i beina, er han aktuell.

Noe dårligere enn storfavoritten på kapasitet er ikke 10 Ramos Boy, og 5-åringen er bortglemt på lørdag. Han har kun 3 % av innsatsene på seg, og det må være feil. Han har mye utur nå på slutten, men ikke glem at han var en overlegen vinner på 13.0 full vei i den fjerde siste starten, og der favoritten langslått.

Litt spennende til på lørdag står 1 Victor Palema, og med åpning til slutt i fra rygg leder, ser vi ikke helt bort i fra at han kan overraske. Han går stadig fine løp, og avslutningen til sølv i et langløp sist var av beste merke. Tapt sportrekningen har 8 Ultimate Lindy gjort, og vi tror det blir tøft for ham å gå helt til topps på lørdag.

Vår rangering V75-6/DD-1: A: 2 B: 5-10 C: 1-8-7-3-12-4-6-9-11

V75-7/DD-2, 2040 meter voltestart
Et av tidenes flotteste kaldblodsløp i Tollef Fjermestads Minneløp med solide 150 000 kroner til vinneren avslutter denne V75-rebusen, og vinnerkandidatene er mange. Undertegnede har dog knalltro på 9 Solvang Balder, og når 6-åringen kun har 12 % av innsatsene på seg på lørdag, synes vi han er svært spennende.

Åsajerven-sønnen har vært en seiersmaskin i hele karrieren (vant hele 10 løp i fjor), men i debuten for Lars O. Romtveit på Biri i den tredje siste starten var han som forvandlet. Der dundret han inn til seier på solide 24.7 full vei, og i den påfølgende starten trillet han ball i hatt med gode konkurrenter i et langløp.

Vi synes han så lekker ut også sist, men der slo han på en galopp etter 6-700 meter. Det slo ikke heldig ut at man tok skoene av ham den dagen, men nå er det på med sko. Vi tror han går en lav 24-tid full vei på dagens arena, og vi tror han spiser strekhestene til slutt, og det blir ikke lett å hente 20 meter tillegg på ham.

Vi bankerspiller således på våre spilleforslag på hjemmesiden, men på Eksperten på forslagene til 200 kroner andelen og oppover garderer vi litt. En formidabel utvikling i regi dyktige Kjetil Helgestad har 6 Tangen Jerkeld hatt (vunnet to strake på solid vis), og han går trolig en lav 26-tid i fra strek (seiersaktuell da).

Det er opp en klasse for 2 Sagi Allvinn, men en hest som står bokført med fire strake, er ikke lett å gå utenom. En seiersmaskin er også 7 Dag Odinson snakk om, men han har en tøff oppgave foran seg. Det har også hestene i fra 40 meter tillegg, men duoen 12 Tord Viking og 14 Torpa J. er laget av hardt virke.

Vår rangering V75-7/DD-2: A: 9 B: 6-2-7-14-12 C: 15-5-1-10-11-13-8-4-3

Lykke til med alt spill!