Jakter på tur til Vincennes

Jarlsbergtrener Geir Flåten gleder seg til lørdagens V75 på hjemmebane hvor han blant annet har to hester i kvalifiseringen til kaldblodsløpet på Vincennes. Her vurderer han sine seiersmuligheter.

Her finner du Nettavisens tips til V75-løpene

Fire flotte kaldblodshester skal til pers i V75 og to av dem kan gi Flåten tur til Paris. Låhne Friggen og Omerfaxa er andrevalg i hver sin avdelig og har vært som forvandlet etter at de kom i hans varetekt.

Første hest ut lørdag, er 10-åringen 3 Låhne Friggen i 5. løp/V5-4/V75-2 som blomstrer for andre gang i Flåtens regi. Jarlsbergtreneren har tydeligvis funnet oppskriften på å holde ”Friggens” humør på topp. Resultatene har bedret seg hakk for hakk i løpet av de fire startene han har vært i Flåtens hender. Hvis premiene hadde vært utdelt etter innsats og prestasjon, skulle Låhne Friggen så absolutt vært på toppen av lista i den siste starten. En litt for ambisiøs startfase, endte i galopp, men avslutningen var det virkelig stil over.

– Nøkkelen for å få og holde 10-åringer i form, er humørtrening. 3 Låhne Friggen er gjennomtrent og sterk, så for hans del, går det kun i intervaller. I tillegg til å trives veldig bra på banen, er denne treningsformen topp for ham. Sist gikk han et mektig løp til tredje etter galopp. Han gikk i sporene de siste 800metrene og det har ikke akkurat vært hans melodi. Galoppen var min skyld, siden jeg ble litt for ivrig og det gikk litt for fort til å begynne med. Lørdag skal vi også prøve oss på tet, men skal holde litt mer i tommene fra start. Håper at banen blir litt mykere, for nå er det litt for hardt under, det er temperaturen som avgjør. Han er hakket bedre hvis han får gå barbeint. Distanse og spor passer perfekt og jeg skal prøve å lede hele veien, forteller en optimistisk Geir Flåten.

Her kan du registrere deg og spille. Du kan bruke Visa-kortet til å spille med på Nettavisens travmagasin.

8. løp/V75-5 er et kvalifiseringsløp til kaldblodsløpet på Vincennes. Her møtes de beste som befinner hakket under elitenivå og Flåtens to stallhester er 6 Starelv Vinn og 9 Tyri Kongen. Det er tydelig at han setter all kluter til for å få seg en tur til Frankrikes travmetropol, og Flåten kan bli den første treneren som har ansvaret for to av de fire norske deltagerne som får bli med.

– Jeg har vært i Frankrike en gang og det var under Prix d`Amerique i `95. Da lovte jeg meg selv at jeg ikke skulle tilbake til Frankrike før jeg hadde egen starthest. Nå har jeg faktisk muligheten, og det er nok det nærmeste jeg kommer på ei stund, ler Flåten.

- Fra spøk til alvor, hvilke ambisjoner har du med dine to til lørdag?

- Jeg har to gode hester, men har blitt mektig imponert over 8 Slettvoll Rambo i det siste. Hvis han skulle gjøre seg bort, er mine to aktuelle, men jeg holder 8 Slettvoll Rambo som klar favoritt. Jeg rangerer 6 Starelv Vinn og 9 Tyri Kongen likt og de to har en ganske lik mulighet. Geir Vegard skal kjøre 6 Starelv Vinn og han kjenner hesten veldig godt fra tidligere. Sist gjorde han et veldig godt løp og tapte kun for Gyldne Tider på en bane som var veldig upassende for ham. Han er vant til og tåler tøffe opplegg. Formen er bra og han er som sagt aktuell bak 8 Slettvoll Rambo.

-9 Tyri Kongen er en egenrådig herremann og han bestemmer selv når han vil ta i. Her er det styrke i massevis, men som sagt er ikke viljen alltid på topp. Formen er bra og han trener fint. Sporet er ok for hans del. Det er raske hester foran og vi kan komme fint igjennom til en fin posisjon. Hvis vi ikke havner for langt bak, tåler han å gå en bit. Det er psyken det kommer han på her også. Tyri Kongen er mer enn god nok, men må ha dagen. Jeg betegner han som en outsider, og skal regnes bak hesten til 8 Slettvoll Rambo. Begge må på bongen hvis man garderer favoritten, synes kaldblodsspesialisten.

Et hoppeløp avslutter dagen på Jarlsberg. 3 Omerfaxa (10. løp/V75-7) har gjort alt riktig etter at hun ankom stallen til Flåten, men eierne hadde nær gitt henne opp før de bestemte seg for å gi henne en siste sjanse hos en proff trener.

– 3 Omerfaxa var veldig langt nede da hun kom til meg. Hun travet dårlig og aksjonen stemte dårlig. Vi behandlet bakknærne på henne og gradvis har hun sluppet seg mer og mer løs. Hoppa har heldigvis godt pågangsmot og humør, hvis ikke hadde nok blitt vanskelig. Når det først løsnet, har hun vist seg som en riktig så fin traver. Hun har vunnet fem av ti løp og hun fungerer bedre jo lengre distansen er for henne, selv om hun også vant på sprint sist. Motstanden er litt tøffere denne gangen og det står langt mer rutinerte hopper på tillegg enn hun har møtt tidligere. Sporet har ikke så mye å si, hun er uansett sjanseløs på tet og vi får bare finne oss en posisjon så langt fremme som mulig. Da har hun solide avslutninger å by på. Holder hun seg i trav, skal hun regnes i fremste rekke og jeg betegner også henne som en outsider. Hun skal i hvert fall på bongen, noe annet ville vært urettferdig mot henne, sier Flåten om Jærvsøfaks- hoppa.

Les også:Ny spennende lørdag for Tengsareid

Lome Kongen, stallens stjerne
Det er ingen tvil om at Flåten har en oppskrift på suksess han har med oppgitte og slitne kaldblodshester. Jobben han gjør med disse har tydeligvis gjort inntrykk på Øystein Tjomsland som sendte sin øyensten Lome Kongen i trening til Jarlsbergtreneren mens han skulle betjene hopper på Holtan gård i Stokke.

- Hva har det betydd for deg å få Lome Kongen inn på stallen, Geir?

– Det har selvfølgelig betydd mye å få inn en så flott hest som Lome Kongen. I tillegg til å vinne masse løp, innehar hesten en så utrolig personlighet at han har betydd mye på alle måter for meg. På vei til Forus stod han sammen med ei hoppe på hengeren og han var bare blid og fornøyd hele veien. Det finnes ikke mange sånne hingster, forteller en ydmyk Jarslbergtrener.

- Det blir selvsagt også mer blest og oppmerksomhet rundt både meg og stallen og det kan jo hende at jeg har fått inn mange flere hester på grunn av ham enn jeg vet om. Da Lome Kongen kom, var han ukurant. Jeg har ikke hatt noe press i det hele tatt på å få ham til start, for han skulle samtidig virke som avlshingst. Lome Kongen har alltid vært forfulgt av skader, og han skulle bare komme ut i løp igjen hvis han var klar for det og taklet å kombinere hopper og løp. 2006 ble den hittil lengste og beste sesongen i løpsbanen for ”Kongen”. I juli vant han tre storløp med laurbærkrans i premie, det er klart at det blir ekstra reklame ut av det og veldig stort for meg. Han er definitvt stallens store stjerne, uttaler en beæret Flåten.

Til våren, skal Spikeld-sønnen til Jan Olov Persson i avlstjeneste, men før den tid, skal han rekke et par starter til i Norge.

– Ja, vi satser på Jacob Meyer og Lars Laumb i Norge før han setter kursen østover. Jeg synes formen fortsatt er god og håper å bevare den noen måneder til. Jeg var brukbart fornøyd med innsatsen onsdag da han ble nummer fire, men jeg lover at vi kommer sterkere tilbake. Så lenge humøret er på topp og han holder seg frisk, kommer vi til å holde ham i gang utover vinteren, avslutter en fornøyd trener Geir Flåten.

Kilde: rikstoto.no

Strålende vintervær i Tønsberg

Det ligger an til en pangdag når Jarlsberg Travbane inviterer til V75 i dag.

Kl. 10.30 er det strålende solskinn fra skyfri himmel og tre minusgrader.

Nettavisen har vært i kontakt med banemannskapet som kan fortelle at det må kjøres med pigger bak, men at man høyst trolig kan velge å kjøre skoløs foran.

Vi gjør oppmerksom på at det har kommet en strykning til V75-4 i morgentimene da 10 Nicole In One ikke kommer til start. Vi hadde denne med på de to største forslagene og har erstattet ham med 4 Kicking Promessa.

Nettavisens tips satt som perler på en snor de første fire fem ukene. Forrige uke ble dog lite innbringende, men nå er tydeligvis tipsformen på plass igjen.

På torsdag gikk vårt mellomste V5-forslag til kroner 336 inn med 2.951 på Bergen, og i går gikk det store forslaget til 1.296 inn med pene 14.728 på Biri.

Vi har to friske bankere som ikke blir favoritter i dagens V75. Det kan bli store penger for de som følger Nettavisens tips i dag.

Tips og vurderinger til V75-løpene finner du her.

HTML EMBED
NYHET!Nå kan du spille på trav hos Nettavisen. Det er svært enkelt å levere kupongen, og du kan spille på tre måter:

1. Lyntoto:
Lever en ferdig utfylt Lyntoto-kupong til kveldens løp – uten å registrere deg. Lyntoto-spillet finner du oppe til venstre på Nettavisens travmagasin.

2. Eksperttips:
Du kan velge mellom tre spillforslag fra Nettavisens traveksperter. Tipsene finner du oppe til venstre på Nettavisens travmagasin. Deretter klikker du på ett av beløpene og registrerer deg som kunde
. Registrer deg her!
function r22Open(url) { window.open(url, "NettavisenR22", "width=686,height=460,scrollbars=yes"); } function r22Open2(url, width, height) { window.open(url, "NettavisenR22", "width="+width+",height="+height+",scrollbars=yes"); }


3. Alle spill fra Norsk Rikstoto:
Her kan du registrere deg som kunde hos Nettavisen. Dersom du allerede har konto hos Norsk Rikstoto, kan du bruke samme innlogging på Nettavisens travmagasin.
Registrer deg her!
function r22Open(url) { window.open(url, "NettavisenR22", "width=686,height=460,scrollbars=yes"); } function r22Open2(url, width, height) { window.open(url, "NettavisenR22", "width="+width+",height="+height+",scrollbars=yes"); }


>> Les mer på Nettavisens travmagasin