Jakter sin første seier

(Hesteguiden.com)

Vi trår til med en flott treårshoppe som vår banker på Drammen. Sjekk våre V5-tips.

Drammen travbane er vertskap for tirsdagens lunsjløp og det er som vanlig en flott meny sportssjef Andre Ringelien har snekret sammen og bankerkandidatene er nesten fraværende.

Klikk her for å se våre V5-tips til Drammen

Dermed må vi sjanse litt og vi satser på Gunnar Austevoll og 5 Beijing Silas i den tredje avdelingen. Hoppa har gått tre løp i Norge for sin trener Øystein Kruse. Debuterte med å bli langslått av Rex Santana på Momarken 12. april, men var meget forbedret som toer bak årgangstoppen Rocky Winner på Bjerke nest sist og slo gode hester da. Sist ble det galopp direkte.

Gunnar Austevoll har god tro på at hoppa kan innta føringen her dersom hun fungerer for dagen, og vel i tet må det være en solid vinnersjanse for hoppa som er under rivende utvikling. Teten er gull verdt i Drammen og motstanden skremmer ikke. 7 Rex Santana slo vår banker for et par måneder siden, men har knapt tatt et travsteg siden. Satt i tet på Bjerke i sin siste start, inntil det kom en hemningsløs galopp ut mot oppløpet.

3 Nozler er ikke så aller verst, men vi tror ikke treåringen matcher vår favoritt i en feilfri utgave og lar meget velkjørende Gunnar Austevoll får bankertillit med 5 Beijing Silas i en svært vanskelig V5-lunsj på Drammen.
Rangering V5-3: A: 5 B: 7-3 C: 9-12-10-2-1-6-11 D: 8-4

V5-1:
Mange flotte hester på farten i innledningsløpet, der startsiden avgjør mye. 3 Chippon skal ha et bra bud på teten og selv om hesten har hatt veldig lang pause, tror vi han kan taue dette løpet hele veien. Mikkelborg-traveren er imidlertid ustabil og blir kun en svært knepen favoritt for oss.

Kanonform er det på 6 One Lomomba Siem som har utviklet seg fint gjennom vinteren og våren. Sjettespor bak bilen på en rask sprint i Drammen er sjanseartet, men kommer Vidar Hop seg noenlunde til underveis, er Søvik-traveren med og gjør opp om seieren her. 9 Super Fighter er en traver undertegnede har sansen for. Uøm for posisjoner og går alle distanser. Spor ni trenger ikke bli feil, og selv om hesten skuffet litt sist tror vi ikke det er formsvikt på gang hos Rustad-traveren.

11 Honey Muscle hadde nok blitt favoritt fra et bedre startspor. Imponerte ved å ta ned Paco Halbak sist og har stort sett levert gode løp hele veien. Hadde nok helst sett distansen lengre tirsdag, og må ha tempo på forestilllingen for å vinne igjen, men umulig er det ikke. 5 Moore kan være tethesten dersom Chippon tuller seg bort, og selv om formen er usikker etter sju måneders pause, er hesten verd litt oppmerksomhet med formkusk Kolle.

2 Next Step årsdebuterte mer på det jevne, men fra spor to bak bilen er det ikke helt iskaldt å se hoppa vinne dette.
Rangering V5-1: A: 3 B: 6-9-11-5 C: 2-12-8-10-7 D: 1-4

V5-2:
Det er nødt til å bli 1 Svemin for oss her. Fra Dag Petter Johnsrud til Eirik Høitomt er en merkbar kuskeforsterkning og gjentar Svemin innsatsen fra nest sist da han tross tøft løp holdt til tredje, er det bra sjanse for at Svemin tar en meget etterlengtet seier (kun en seier for 91 forsøk til nå). Feltet holder svak klasse og forhåndsfavorittene har mildt sagt usikker form, og da kan Svemin sitte der.

4 Frøen Balder er utvilsomt av de bedre i feltet på kapasitet, men han fungerte dårlig før pausen og kommer til start med svært usikker form. Det gjør også 7 Svenno som dukker opp i regi flinke Knut Arne Ødegaard. Svenno gjorde flere flotte løp på Forus i fjor, men fungerte ikke i noen løp i vinter. Knut Arne Ødegaard er flink til å få skikk på problemhester og Svenno kan være en vinner direkte.

8 Firello har ikke gjort annet enn å galoppere for trener Bjørn Larsen, men vi glemmer ikke at denne hesten vant et V75-løp på Leangen i fjor høst. Skulle han fungere tirsdag etter halvannen måneds pause, kan det bli seier her. 2 Kvams Troll er god fra start, har trukket et fint startspor og selv om formen ikke er på topp, kan han bli farlig fra tet.

Kristian Bjørnerød skryter fælt av pausehesten 6 Kihls Mente og mener at hun kan vinne direkte, men det vil overraske oss da Kihls Mente aldri har vist noe ekstraordinært i løpsbanen.
Rangering V5-2: A: 1 B: 4-7-8-2 C: 6-5-10-12-9-11-3

V5-4:
Gunnar Austevoll (som vi pratet med mandag formiddag) mener at 8 Rigeljerven er en bedre hest enn 6 Hasse, og er det korrekt lever bankeren til fagbladet Trav og Galoppnytt farlig her (TGN bankerspiller Hasse).

Rigeljerven som viste så lovende ting i fjor, har innledet fireårssesongen med to strake seire og har sett veldig fin ut. Sist på Momarken tok Rigeljerven en kontrollert og fin seier i et sprintløp på Momarken. Sprint igjen tirsdag og åttendespor er selvsagt ikke optimalt, men i dette skrøpelige selskapet kan Rigeljerven vinne fra dødens. Gunnar Austevoll kommer til å være med på startsiden her og vi tror den tredje strake er innen rekkevidde.

6 Hasse har garantert ingen fordel av sprint, og vi stusser litt over at trener og kusk Jens Kristian Brenne mener hesten kan åpne fra start. Det vil vi gjerne se, uansett er selvsagt Hasse en vinnerkandidat her. 11 Torpa Jo kommer tilbake etter nesten sju måneders pause og fireåringen imponerte i noen seiersløp på høstparten i fjor. Trener Sigbjørn Kolnes er ikke særlig optimistisk, men vinnerhester skal spilles nesten uansett og forhåndsfavorittene kan begge rote seg bort her.

10 Kolnes Daffy hadde nok slått vår obshest Breilia Mille sist uten oppløpsgaloppen. I ettermiddag kan det endelig bli et ryggløp igjen for Killingmo-traveren og da kan han få spare speeden sin i det lengste. 3 Eddablesa vant sist på Sørlandet i skrotlag, og møter vesentlig tøffere mostand her. Men skulle hun innta føringen, og favorittene roter seg bort er hun aktuell.
Rangering V5-4: A: 8 B: 6-11-10 C: 3-1-4-5-12-2 D: 9-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Drammen

V5-5:
Fint spilleløp i V5-finalen og vi synes 2 Buzz Lightyear og 1 Lucky Dior begge står forlokkende til. Hadde vi vært overbeviste om at Tom Erik Solberg får føringen med 2 Buzz Lightyear kunne det vært et bankeralternativ. Super Nick-sønnen har vist radikal forbedring de siste måneden og tok en svært enkel tetseier sist på Klosterskogen etter å varslet form i de to foregående startene. Motstanden er tøffere tirsdag, men de verste opponentene har trukket dårlige startspor, bortsett fra 1 Lucky Dior.

Kaasa-traveren står med to strake sprintseire nå, men har også vunnet to ganger over full vei i sin karriere, så Lucky Dior håndterer 2100 meter også selv om sprint muligens ville vært en fordel. Vidar Hop opp som kusk tirsdag, og ønsker Hop å sitte foran så gjør han det og vi setter Lucky Dior tidlig på.

12 World Wide Win var strålende da han ledet et V75-løp fra start til mål i Bergen 26. mars. Har ikke startet siden da, og har vært på verksted til behandling. Usikker form på denne og treneren ligger lavt. Frode Hamre melder om middels treningsjobb på kapasitetshesten 11 Usnooze Ulooze (vi pratet med Frode søndag formiddag) og han hadde ingen tro på seier herfra). Frode vurderer sjelden slike ting feil og da er neppe fireåringen spillbar her.

6 Kenny Pine vant sist (som et våre objekter), men Gunnar Austevoll var ikke spesielt optimistisk foran denne oppgaven. Spor seks bak bilen med svært startraske hester på innsiden reduserer sjansene. Men Kenny Pine var såpass bra sist at han skal betales for også her. Kanonform er det også på 5 Lindermann Limit (favorittspilt sist og blir lite betrodd her).
Rangering V5-5: A: 2 B: 1-12-6 C: 11-5-4-3-10-9-7 D: 8