Jarlsberggutta dominerer V65?

Geir Flåten og Jan Morten Hansen drar til Bjerke med to fine kaldblodshester som vi tror kan vinne i kveld.

Klikk her for Nettavisens V65-tips

Jarlsberg travbane utenfor Tønsberg huser landets kuskeelite, og blant de beste catchdrivere finner vi landschampion Eirik Høitomt, storløpsspesialist Vidar Hop, seiershungrige Lars Anvar Kolle samt de gamle ringrevene Thor Borg og Asbjørn Mehla sogner alle til Grand Prix-banen. Legg så til Hans Petter Tholfsen som fortsatt trener sine hester fra sin base i Sandefjord. Noen slitere driver dog fortsatt sin trenervirksomhet på Vestfoldarenaen, og i kveld har vi god tro på at både Flåten og Hansen har to vinnere i hovedstaden.

Geir Flåten og Jan Morten Hansen har et tett samarbeid i trenervirksomheten, men mens Flåten kjører hestene selv konsentrerer Hansen seg om å trene, og lar andre styre hestene i løp. I kveld skal Jan Mortens 4 Dorr Valentin ut i et løp forbeholdt stallansatte, og han har fått den kanskje beste av dem alle til å forvalte 5-åringens sjanser. Kristian Malmin er en av sportens coming men, og det kom ikke som noen bombe da han tidligere i uka annonserte at han nå slutter som stallmann hos Trond Anderssen - for heretter å stå mer på egne ben.

Dorr Valentin har en meget fin oppgave i V65-5 i kveld, og holder den røde hingsten seg unna galoppen bør årets første triumf være innen rekkevidde - i fjor ble det fem seire på 17 starter. Hesten viste flott form her på Bjerke for 14 dager siden, og mot svært overkommelig selskap blir andrevalget vår friske banker.

Geir Flåten er en svært seriøs og dyktig travtrener som har fått frem mange vinnerhester de siste årene, og da spesielt på kaldblodssiden. I V65-2 sitter han opp bak kveldens største favoritt 3 Rakspent. 5-åringen har kommet sent i gang med karrieren, men etter å ha debutert med en sterk tredjeplass fra dødens har det blitt to overlegne tetseire. Først seiret Elding-sønnen med mange lengder i et løp på Romme etter å ha avsluttet den siste runden i 31-fart. Sist på Klosterskogen var Flåten tidlig i front tross tillegg, og siden så de lite til konkurrentene. Flåten mener hesten kan vise frem 31-tallet på distansen, og fra perfekte forutsetninger tror vi årets tredje triumf bokføres i kveld. Vi bankertipper på de to minste forslagene, men velger å ta med to formtoppede utfordrere på storbongen. Rakspent er urutinert, og når han blir megafavoritt synes vi det er verdt å gardere.

Kolle og Høitomt ikke dårligere?
Vidar Hop må overlate Dorr Valentin til Malmin, og har ikke de store seiersmulighetene denne gang. 7 Riverside Ann står dog fint til i V65-1, mens 8 Foreign Joy er god nok til å vinne V65-3 dersom det skulle klaffe fra et vondt spor. Hans to Jarlsbergkollegaer Lars Anvar Kolle og Eirik Høitomt kjører derimot hver sin V65-favoritt. Nettavisen har god tro på Kolles 11 Thorpey Boko i den fjerde avdelingen, og vi spiller kun to hester i det på forhånd vidåpne løpet. Både Boko og 10 Idol Image er innstrøket et spor, og står dessuten flott inne grunnlagsmessig. Vi tror en av dem spurter inn til seier.

I V65-finalen blir Høitomt storfavoritt med 2 Global Icon som vil prøve å lede hele veien - vi synes dog han møter mange skarpskodde konkurrenter. Svenskeimporten imponerte i fire strake seire før den gikk på et uventet tap. Kommer nå ut etter pause, og vi velger å gardere løpet. Hans Petter Tholfsens 6 Marburg er trolig den beste på kapasitet, og fungerer hesten på topp er andrevalget høyst sannsynlig vinneren.

Det kan med andre ord bli storeslem til gutta fra Jarlsberg i kveld.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 112, 392 og 1.176 kroner.

Kjøp en bong og følg spenningen på Nrk2 kl. 19.30