*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Jetstile ble Norgesmester

Jetstile og Geir Vegard Gundersen vant Norgesmesterskapet tross en drepende 07-åpning for å få tet.

Det var flotte forhold og tidene ble hyperraske denne lørdagsettermiddagen på Biri Travbane.

Først ut var tredjevalget 6 DRAV SPINN som enkelt stakk til tet og åpnet på raske 22.8/500 og 23.6/1000. Likevel var Nettavisens førstevalg helt utruet for Gunnar Austevoll til overlegen seier på ny rekord 23.7/1.600 volte.

En av dagens største favoritter var 4 ODINS KJEMPE og Vidar Hop. Den flotte fireåringen til Knut Haakenstad vant også han helt utruet etter en meget rask sisterunde. Moe Odin-sønnen er dermed ubeseiret på fem starter etter dagens flotte seier på 27.4/2.100 volte.

2 TOYA STAR M. klarte noe overraskende ikke å ta teten og lå en stund stengt innvendig. Asbjørn Mehla fikk imidlertid lirket den røde hoppa ut og fikk overta etter en meget rask første 500 (11.0). Fireåringen hadde siden aldri problemer med å bokføre sin femte strake seier på råflotte 13.5/1.609 auto som klar favoritt.

Storfavoritten sov bort seieren

Vicky Diablo var dagens største favoritt og det hele så rosenrødt ut da hesten til Trond Anderssen fikk bestemme alt i tet. I siste sving valgte imidlertid den urutinerte kusken å passe på hesten i lederryggen. Dermed kunne ringreven Hans Petter Tholfsen speede ned storfavoritten med sin 2 GENTLE TILLY. Selv som et andrevalg økte verdien nesten seks ganger til 439 kroner etter at fireåringen seiret på 14.9/2.100 auto. Meget sterkt av en hest som bare hadde 75.000 på kontoen.

9 HOF RAUEN var også en meget god vinner for Asbjørn Mehla i den femte avdelingen. Før runden var kjørt var den sterke krabaten i tet og sammen med Bjønnum Odin dro de fra feltet. Rauen ga aldri fra seg overtaket og imponerte da førstevalget rekordforbedret seg til sterke 25.7/2.100 auto.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: hesteguiden.com

Herlig Norgesmesterskap

Startsiden skulle bli avgjørende i NM for varmblodshester. French Design var som ventet raskest i gang, men Geir Vegard Gundersen trykket på og fikk overta med Jetstile etter en morderisk 07-åpning. Når så en stri Vitesse ga lederen en trykk runden fra mål var det mange som trodde at favoritten var på tynn is. I siste sving kom French Design frem til 7 JETSTILE og så ut til å koble grepet. Jetstile svarte dog momentant når øreproppene ble dradd og vant med en lengde på 13.5/2.600 auto. Vunnet hadde han dog gjort uansett da French Design ble disket fra sin klare andreplass da kusk Tholfsen hadde brutt seg ulovlig ut på siste langside.

Taxfree Flukt beholdt sporet i V75-finalen, men landschampion Eirik Høitomt klarte å berge favoritten 3 FELICIA`S FIGHTER feilfritt ut fra start. Fra utvendig posisjon kneblet han lederen og vant en knepen men imponerende seier på 15.3/2.600 volte.

Små premier igjen

Noen alenevinner og 34 millioner ble det ikke denne helgen heller. Som forrige lørdag ble det ingen utbetaling for 5 rette etter at fem førstevalg, et andrevalg og tredjevalget Drav Spinn vant.

Syv rette ga 954 kroner, mens 6 rette utbetaler kun 18 kroner. De som fulgte Nettavisens store forslag til 1.440 kroner kunne "juble" over 1.242 kroner i premie.

Neste lørdag er det den lille Drammensbanen som arrangerer V75-løpene. Hovedoppslaget er H.K.H. Kronprins Haakons Pokalløp for våre beste norskfødte fireårige varmblodshester der 100.000 venter vinneren. Tipsene kan dere som vanlig finne her på travmagasinet fredag ettermiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.