Jomar Blekkan blir løsningen igjen

Foto: Hesteguiden.com

Jomar Blekkan har hatt en kanonsesong sålangt og har vunnet 45 løp på Leangen allerede.

Mannen med barten har dominert på Leangen travbane i en evighet og årets sesong har vært strålende. Stallhestene vinner løp jevnt og trutt og Jomar ser mer seierssulten ut enn noengang. 3.mai presenterte Jomar nyervervelsen New Rønnow for første gang og danskeimporten viste at dette var en traver av rett sort og vant overlegent. Sist på Leangen (18.mai) ble New Rønnow tatt imot fra start og hesten fikk et tungt løp, men seilte ifra til overlegen seier på ny. Han møter riktignok formtoppede 7 Glad Potato X.T. i kveld, men 4 New Rønnow kan vi ikke gardere i V5-3A i kveld.

Åpen innledning
Kveldens løp er såkalte amerikanerløp. Det innebærer at hestene med lavest grunnlag får spor 1, tilsvarende får hestene med høyest grunnlag spor 12. Det gir jevne og fine spilleløp og siden grunnlaget er ganske jevnt i flere av V5-løpene skiller det ikke så mye på kapasiteten til hestene.

Klikk her for å se våre V5A-forslag

I V5-1A er det svært åpent. Vi setter 6 Canny Boy først. Han er litt dårlig fra start denne vallaken, men tilsvarende tøff til mål. I et ikke altfor tøft selskap, synes vi det ser ut som en bra mulighet for Canny Boy i kveld. 8 Thai Extreme er spillefavoritten i løpet, men Blekkan-traveren må være en favoritt i fare. Spor 8 og 2100 meter er ikke ønskemelodien for hesten, og på den lille bongen dropper vi favoritten. Nestfavoritten 3 Merkur Garbo har vi heller ikke spesielt god "feeling" for. Mye galopper den siste tiden og tvilsom form. 12 Prince Monet gjorde et pangløp sist, løser det seg sånn noenlunde på veien, kan Marina Solvang være den som seiersdefilerer.

V5-2:
Nok et uoversiktlig løp, om ikke 6 Agobra Bisquite leder hele veien. Svenskegjesten viser flott form, men kan bli tatt imot på startsiden, og da blir det hele mer åpent. Det varsles om ambisjoner med 2 Remolino, men kusken er urutinert. 8 Håstens Cavalier viser flott form om dagen, og 5 Fabolous Ås er kapasitetshesten i feltet

LUNSJTIPS MOMARKEN:Ola tror på Trinitro

V5-4:
Dagens mest åpne løp. Vi prøver en frekkis og setter 12 Encore W.L. først. Hesten hadde en kjempesesong i fjor og kommer nå ut etter 4 måneders pause i forholdsvis enkle omgivelser. Jessen-traveren er lettplassert og speedig, og kan absolutt vinne selv fra spor tolv. Favoritten 6 Golden Safire er nok ikke i samme form som i vinter, men står fint til.

Bankerkandidat
3 Hambler's Diamond har alltid vist evner og sist tok hesten en sterk og overraskende seier for Jomar Grande Rabban. I kveld får Edvard Kristiansen sjansen bak femåringen og fra et glimrende startspor må det være en topp sjanse for Hambler's Diamond. 2 Tenor Hornline varsles det for i Trøndelag. Kommer til start med det som ligner rusten form, men raden lyver og sist satt hesten bom fast som vinner. Disse to ser ut som et sikkert lås i V5-5A/V5-2B.

Klikk her for å se våre V5B-forslag

Trekk i hatten
I V5-3B møtes hester som knapt har tjent penger. 4 Pershina Simoni blir blytung favoritt, utelukkende på seieren sist. Vi sier tja, og garderer bredt, da det er kjempeverdi i en eventuell annen vinner i dette løpet.

De to siste avdelingene i B-spillet er også åpne løp. 8 M.T. Ego Trip blir favoritt i V5-4B. Ikke så mye å si på det, men hesten har ikke vært som best i sine to siste starter og har et vanskelig spor bak startbien. Svenskegjestene 6 Iabbok Sec og 9 Taxi Cajsa viser begge fin form, og møter enklere selskap enn vanlig. 3 Candy Man Dream viser mest galopp for dagen, men skulle Jomar Blekkan komme seg foran her, er det en bra sjanse.

Annonse: Har Øivind Grøstad en ny Trulson (niendevalg sist mandag)å by på?

Kaldblodshester i mellomklassen gjør opp i V5-5B/DD-2. Vi prøver med 9 Skauga Tor først. Roar Walsøe velger å kjøre denne fremfor favoritten 9 Ådnes Mai og det blir avgørende for oss. Skauga Tor var mektig da han vant et V75-løp for Kai Johansen 24.februar på Bjerke. Etter det har gått litt i dur og moll for hesten, men fra et fint tredjespor i volten på 20 meter tillegg i dag, tror vi på en bra vinnermulighet for Troll-Kos sønnen. 3 Skarpvinna varslet form sist, 10 Jåra Stjerna jevn og flink og 7 Ådnes Mai sees også med vinnersjanse.